Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podniecacie się jakbyście pierwszy raz zamoczyli... Zamiast zerknąć na ruch na stronie. Niby skacze (dla was) ale ruch jest cały czas taki sam, więc przestańcie się podniecać za bardzo bo szkoda czasu żeby te stękania czytać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dobra to ja mam pytanie, skoro ruch jest taki sam (niby spadł o jakieś 15% mi) to jak wytłumaczyć fakt, że wahania i to dość spore widziałem ja i inni?

Cięższym wytłumaczenia jest to, że każdy obserwował te zawirowania tylko dla swoich stron, którymi się zajmuje, to jakim cudem Google jest wstanie tym tak manipulować?

Ja też widziałem te same wahania! Ale analizując ruch na stronie i pozycję w serpach widać, że nic się nie zmienia. Jeżeli szukasz co 5 minut tej samej frazy i po 10 razach dalej w nic nie klikasz to może google sobie myśli... do chu....a czego on szuka! I pokazuje inne wyniki... Nie pomyślałeś o tym?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

TOP7

Co to oznacza, że jesteś na 1 czy na 6 pozycji?

Nie wiem dlaczego, ale denerwuje mnie jak ktoś pisze że jest np. w top5 i chodzi mu o 5 pozycję. Albo pisze, że jest na 5 pozycji, albo w pierwszej piątce i ukrywa która to jest pozycja w tej pierwszej piątce.

Nie wiem jak u Was, ale na moich stronach to co dzieje się od kilku dni to większa rewolucja niż wszystko co działo się w 2012 roku. Z jednej strony zaskakujące awanse a z innej szokujące spadki. Ogólnie po d... dostały strony katalogowane (czyżby ten mitologiczny Google Venom się ujawniał) i ogólnie pozycjonowane ostatnimi czasy, nawet delikatnie. Te nie ruszane mają się dobrze. Dodatkowo mocne serwisy stoją solidnie na nogach, młode i wcześniej nie linkowane domeny wariują.

Ogólnie po d... dostały strony katalogowane

Dlatego właśnie uwielbiam czytać to forum... utwierdza mnie w tym o czym już od dawna myślę.

To ja mam pytanie, czy ktoś w tych czasach opiera linkowanie tylko i wyłącznie na katalogach? Bo wydaje mi się że nie, przynajmniej ja nie linkuje tylko z katalogów (więc jak stwierdzić tu, że strony katalogowane bla bla bla) , a każda z tych stron miała różny stopień przyrostu linków i tak wariowały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności