Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja myślę, że to nie ma nic wspólnego z linkowaniem, anchorami w domenie czy na stronie. Jest to po prostu nowa strategia wójka, który wciska przycisk RANDOM żeby w końcu nikt nie wiedział o co chodzi. Za rok wykończą tak wszystkich, którzy mają po jednej stronie i trzęsą gaciami żeby nie spadła. Jaki wniosek? Stawiać kopię, kopię kopii itd. Linkować, linkować, masakrować linkami i blastami. Zrobie taki test niedługo na jakąś średnio trudną frazę. Postawię 10 identycznych stron (dla ludzi) z dobrą treścią, grafiką itd. Na różnych domenach i na różnych serwerach. Zmasakruje to tymi samymi blastami z tych samych miejsc i będę czekał na kolejne updaty.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jaki wniosek? Stawiać kopię, kopię kopii itd. Linkować, linkować, masakrować linkami i blastami.

Ja już od kwietnia stosuję taką taktykę... Sprawdza się miodzio... :D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Ja mam na jednej spadki średnio z 1 do 3 miejsca. Słowo kluczowe raczej jest w nazwie ale myślę, że to nie to.

Ktoś doszedł do jakiś wniosków? ja tu widzę trochę dziwne rzeczy jak zwykle.

Pierwsze miejsce ma strona z 8ma linkami, tragicznie zoptymalizowana ;/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Ja mam na jednej spadki średnio z 1 do 3 miejsca. Słowo kluczowe raczej jest w nazwie ale myślę, że to nie to.

Ktoś doszedł do jakiś wniosków? ja tu widzę trochę dziwne rzeczy jak zwykle.

Pierwsze miejsce ma strona z 8ma linkami, tragicznie zoptymalizowana ;/

Określanie ilosci linków na podstawie np ahrefsa jest czasami jak wróżenie z fusów. Dla przykładu podam swój przypadek, mam stronę która w ahrefsie ma 23 linki, a w webmaster toolsie mam 177 linków praktycznie z różnych domen.

jak myślicie, czy takie strony ze słowami kluczowymi będą przekazywały moc jak do tej pory, czy oprócz tego że spadły w wynikach to także obniży się ich wartość przenoszenia mocy?

Moim zdaniem przekazywanie mocy się nie zmieni. Strony EMD nie zostały sztucznie zepchnięte w dół - po prostu straciły tylko bonusa, którego miały do tej pory i dlatego spadły, bo nagle się okazało, że liczba posiadanych linków minus dotychczasowy bonus EMD nie wystarcza na TOPy. Teraz wszystkie domeny mają w miarę równe szanse.

W kontekście wątku niczego to nie zmienia. Kwestia nazewnictwa.

zmienia bo sugerujesz że jest to pingwin 2.0 a ta poprawka nie ma nic z nim wspólnego

to jest zupełnie inna korekta algorytmu kontynuacja pandowego dzieła

bo nagle się okazało, że liczba posiadanych linków minus dotychczasowy bonus EMD nie wystarcza na TOPy

świetne spostrzeżenie uważam tak samo

Pozdrawiam

jak myślicie, czy takie strony ze słowami kluczowymi będą przekazywały moc jak do tej pory, czy oprócz tego że spadły w wynikach to także obniży się ich wartość przenoszenia mocy?

Moim zdaniem przekazywanie mocy się nie zmieni. Strony EMD nie zostały sztucznie zepchnięte w dół - po prostu straciły tylko bonusa, którego miały do tej pory i dlatego spadły, bo nagle się okazało, że liczba posiadanych linków minus dotychczasowy bonus EMD nie wystarcza na TOPy. Teraz wszystkie domeny mają w miarę równe szanse.

Tak,tak.. straciłem bonusa i poleciałem 300 pozycji w dół.. :) Dobrze podlinkowana i zoptymalizowana strona które była kilka miesięcy w top.

Poszła w dół na wszystkie frazy.

Nie wierzę, że był to bonus. Raczej kara. Nie możliwe, że domena EMD jest top1, a po zmianie jest poza top100.

Dawałem tylko wartościowe linki, tematyczne, głaskałem jak jajko ;) zero swl, zero katalogów, zero syfu.

Dla testu dałem szybkie 301 na domenę nową zupełnie nie związaną z anchorami. Nie ma nic do stracenia ;) Jak coś to da, to dam znać.

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności