Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgodzę się z tymi stabilnymi pozycjami, u mnie dalej zmiany, tak więc proponuję dać sobie wolne do poniedziałku :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zeby bylo ciekawiej zdobywalem linki nawet z trust +60 zero smieci.

ten trust to sobie linijką mierzyłeś?

Czy Majestic nie pokazuje "swojego" TrustFlow ? W sumie też linkowałem wysokim TF według Majestica i też poleciało na łeb, a konkurencja z linkami z automatów z niskim CT/TF stoii jak stała wysoko. Może to jakiś odwet :P

Zobaczymy w poniedziałek, miłego weekendu.

...

Majestico nie ma nic wspólnego z G. Własciwie to wszystkie narzędzia z okreslaniem nazwijmy to tutaj: mocy, są mniej lub bardziej zbliżone do szamana wróżącego z fusów. Jedyni*, którzy wiedzą co się liczy i jak sie liczy to są twórcy algo danej szukajki - w tym przypadku G.

* jakiś czas temu wiedzieli, teraz po tych wszystkich zoo podobnych zmianach i poprawkach algo nie dał bym sobie za to głowy uciąć

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tak to jest jak ludzie wierzą w bzdetne trusty, chrusty, które są tylko wymysłem marketingowym.

Proponuje linkować ze zbanowanych stron ;]

Trzeba jeszcze wiedzieć, który link może być Trust, a który chrust. To, że wszystko na sprzedaż jest Trust, nie oznacza, że tak musi być...

Co do Majestic SEO, można sobie to w buty schować.

Przykładowe domeny w TOPach wg MS mają:

1.

Citation Flow

32

Trust Flow

3

-------

2.

Citation Flow

22

Trust Flow

7

O_o

Ten update ma na celu chyba zdezorientowanie wśród pozycjonerów.

Raczej rozpoczęcie trendu dbania o własną markę niż o keywordsy, zarówno w odniesieniu o firm, do osób - autorów oraz dewaluację znaczenia programów partnerskich jako dodatkowego kanału dystrybucji produktów dla banków, biur podróży, firm ubezpieczeniowych, a zwiększenie budżetu na reklamę Adwords

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Mieszanie wyników nie spowodowało napływu kasy do adwordsów. Google Polska na pewno zauważyli wysyp ostatnimi czasy reklam różnego rodzaju portali w tv, radiu, prasie i na bilbordach.

Może powoli do nich dociera ,że rynek potrafi żyć bez Google

Czif dokładnie. Ostatnie ruchy Googla w tym pandy srandy i pingwiny i randomizacja wynikow powodują między innymi poszukiwanie ruchu z innych zrodel niż G zarówno adwords jak i wyniki organiczne. Przy dzisiejszych spolecznosciowkach roznych można mnóstwo ruchu zebrać spoza G.

Sprawdzam oczywiście pozycje (u mnie nudy, praktycznie brak zmian - standardowe wahania +/-1,2), ale w moim przypadku nie są parametrem najważniejszym. Tym kluczowym jest ruch, a ten na przestrzeni ostatniego tygodnia wzrósł o jakieś 30-40%. To bardzo dużo, jak na tak krótki okres.

Latent Semantic Engineering

Ja już polecam klientom inne kanały reklamy a kiedyś polecałem googe na czas potrzebny do wypozycjonowania. Niema szans że jakiś klient ode mnie usłyszy coś o wykupieniu linków sponsorowancyh, mówię wszystkim że to bardzo drogie i mało skuteczne. Co w sumie jest prawdą :) Mam nadzieję ze tu na forum jest więcej ludzi takich jak ja, niech google poczuje po kieszeniu że to nasze(webmasterów) podwórko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności