Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OK, pomyślcie ile linków dziennie, misięcznie, rocznie zdobywa zwykły blog prowadzony przez pasjonata i jak często dodaje on nowe treści, moduły, zmienia szablon, upiększa swój blog, próbuje dyskutować, zachęcić usera do działania; jaki jest procentowy stosunek zmian linków do treści i będziecie mieli przyczynę spadków....linków jest może ze 100 rocznie i nie znikają, a linkowanie wewnętrzne jest wielowyrazowe. Czy właściciel takiego bloga martwi się o jakieś zmiany a algo? No nic, absolutnie nic go nie rusza, ani razu nie ma czerwonego w statystykach (chyba, że jakieś święto) i nie ma tekstów pochlebnych dla Izraela i Żydów. Nadal licza się głównie linki i unikalna treść, chciaż jak jest jakiś fajny news powielony to nie wpływa to negatywnie. Wniosek nic sie nie zmieniło, zupełnie nic :) Wszystko po staremu. Trzeba się tylko bardziej przykładać i nie linkować z katalogów, precli publicznych oraz wszystkiego gdzie mozna dodać ogólnosdotępnym automatem i będzie luz, luzik. Ad katalogów i precli - działają, ale swoje :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

... Wniosek nic sie nie zmieniło, zupełnie nic :) Wszystko po staremu.

A na za oknem świeci słonce i jest 30 stopni:-)

zobaczcie co pisze google: https://googlewebmast...mprovement.html

Nieźle chcą nas ustawić:-)

Tak hipotetycznie, nie zdziwię się, jak niedługo dostaniemy od google kilka rodzajów jedynie słusznych skryptów i szablonów...a jak się nie podporządkujemy, to ban:-)

W skryptach będzie oczywiście kod statystyk od Googla, aby dokładnie wiedzieli skad mamy ruch na stronie...a na dodatek przymusowo konto na Gmail, aby wiedzieli o czym rozmawiamy:-)

zobaczcie co pisze google: https://googlewebmast...mprovement.html

Powiedzcie, jak to jest przespać cały rok?

Początkowe objawy paranoi :)

Ja zaliczyłem bardzo niemiłe spadki, ale to co weszło wyżej to śmietnik. Zdarzają się WordPressy wypełnione chińskimi pigułkami na wzrost penisa, a w kilku przypadkach strony konkurencji, która kilka miesięcy temu usunęła strony. Plus wszystkie "zumi" - prawdziwa konkurencja Google. To nie może tak zostać - nie są tacy głupi.

Obecna sytuacja według mnie prawdopodobnie nie jest zamierzona, a na pewno nie będzie trwała zbyt długo.

Czekajcie... A będzie wam dane... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

OK, pomyślcie ile linków dziennie, misięcznie, rocznie zdobywa zwykły blog prowadzony przez pasjonata i jak często dodaje on nowe treści, moduły, zmienia szablon, upiększa swój blog, próbuje dyskutować, zachęcić usera do działania; jaki jest procentowy stosunek zmian linków do treści i będziecie mieli przyczynę spadków....linków jest może ze 100 rocznie i nie znikają, a linkowanie wewnętrzne jest wielowyrazowe.

Nareszcie ktoś tu coś mądrego napisał.

Przykład z mojego podwórka: domena na 2 kluczowe ciężkie frazy była przed tym "ostatnim zamieszaniem" na pozycjach w 2. dziesiątce. W trakcie "ostatniego zamieszania" oczywiście te frazy skakały z TOP 5 do... takich pozycji, że nie chciało mi się już przeklikiwać n-dziesiątej strony ;) Ostatecznie wylądowały na stronie 32 - 34. KIlka dni stały jak wmurowane (a przed nimi kilkanaście stron spamu, prawdziwego spamu...), ale od wczoraj nagle skoczyły sobie na strony 20 i 22 (a nic nie robiłem). Wniosek - chyba G jakoś ten bałagan chociaż w jakimś stopniu jeszcze sprząta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności