Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Dostaly 2 typy domen:

1. To co poleciało 100+ to zwykle domeny EMD+MFA/afiliacja/site~10/przepychanie strony slowami kluczowymi.

Przykłady:

szybkie-pożyczki-gotówkowe-bik.xxx

kredyt-gotówkowy-bez-bik.xxx

Robione pod szybkie seło.

2. Domeny EMD w miare dobrej jakosci - > obnizenie pozycji o kilka oczek z uwagi na "uciecie bonusu" slowa z domeny.

kredyt-gotowkowy.xxx

kredyt-samochodowy.xxx

Nie ma co kotłować 1000 stron w tym wątku :]

Ci co chcą popłakać niech przejdą do mojego postu, którego nazwę możnaby zmienić np. na "Ściana płaczu", albo coś w ten deseń.

;]

O_o

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikt tak naprawdę nie wie, jakie krakeny wypuściło dzisiaj Google

maszyna-losuj%C4%85ca-google-pingwin2_1349519740.jpg

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Następny wielki update - kwiecień 2013. Mamy pół roku.

Następny wielki update będzie szybciej niż się wydaje.

To było tylko preludium.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak, kolejny będzie 21 grudnia. Wg kalendarza majów będzie koniec G. Wielki meteoryt spadnie na wszystkie DC i roz... cały ten bajzel. Będzie wszystko posprzątane.

https://zapodaj.net/5b37f7157c97d.jpg.html - co ciekawe średni czas trwania wizyty wzrósł o 36%, czyli co zostawiło mi tylko słowa przez które był ruch na stronie?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

U mnie poleciała najważniejsza domena. Mnóstwo kasy wywaliłem, żeby wejść do top 10, a tu teraz nawet top 400 nie ma :/.

To już drugi raz. Powiem tak: pier***e google. Wole Binga.

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Ja się ochroniłem przed pingwinem :) Ale tak czy inaczej napije się z wami bo w imieniny wypada to uczynić :)

No to zdrówko imienniku. 100 takich nastepnych updajtów Ci (i innym) zycze jaki dzis był dla Ciebie :piwo:

@Soprano ale ten updejt nie dotyczył czyszczenia wyników, a EMD. W pozyczkach nie było domen EMD, a husaria szalała ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

powiem wam jak super dziala pingwin:

bardzo trudna fraza w usa:

top 1 i2 - 2 shakowane ruskie strony

top 3 i 4 - teoretycznie uszly by strony - affilacja na niskim poziomie

top 5 - shakowana strona edu

top 6 do 8 - jakies totalne gowna, spamy na maxa

top9 - porzadna prawdziwa strona

top10-strona zarejestrowana 6 dni temu. bez tresci. z 10 zdan na glownej i koniec.

suuuuuuuuuuuuuperrrrr dziala pingwinek. super!

ps. duza kasa leci w adwords na ta fraze, wiec nigdy nie bedzie tam porzadku.

pozycjonowanie - interwencja

Trudno powiedzieć co się dzieje bo poprzednio dostałem po łapach a teraz strona z gps poszła dzisiaj 2 oczka w górę jest w top-10 no i wreszcie mój pies co mi go pingwin zeżarł z pozycji 90 poszedł dzisiaj na 58 z tym, że byłem w top-10 więc jeszcze długa droga aby wrócić na starą pozycję. Na 20 stron mam na ogół stabilnie z tym, że to trwa więc czekam...

Zrobie taki test niedługo na jakąś średnio trudną frazę. Postawię 10 identycznych stron (dla ludzi) z dobrą treścią, grafiką itd. Na różnych domenach i na różnych serwerach. Zmasakruje to tymi samymi blastami z tych samych miejsc i będę czekał na kolejne updaty.

nie musisz. dokladnie wyglada to na random tak jak mowisz.....

no chyba że update dopiero sie wgrywa i jutro bedę miał rekę w nocniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności