Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

wrzucaniena luz i picie whisky/wódy/piwa ;)

to chwila, w której większość wydajniej pracuje, a rezultat nazywany jest przez Matt'a jako uniqe spam site links ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Robbi wydajniej po wrzuceniu na luz, czy strzeleniu %? Pytam, bo moja połowica na ferje z małym jedzie do teściowej i nie wiem czy sie wyluzować, czy napić.

Pytam, bo dwa tygodnie chce wydajniej pracować, a nie przez chwile O_o

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Pewne wnioski da się wyciągnąć już, jeżeli śledzi się serpy dokładnie każdego dnia. No chyba że ktoś tylko loguje się do panelu żeby zobaczyć ilość wzrostów/spadków i nie analizuje co spadło i z jakiego powodu + nie robi testów.

Dzisiejszy (dla mnie wczorajszy) update jest konsekwencją ostatnich roszad. W zasadzie jest tym co było ostatnio tylko w pigułce.

wnioski "na gorąco":

a) to nie jest "wina" linków stałych

B) to nie jest "wina" katalogów

c) to jest wina złego profilu linków - to panda i nadal zmiany są takie same jak w przypadku poprzednich pand - tylko suwaczki dalej się przesunęły ;)

Jak zwykle - swle, katalogi itd to tylko narzędzia, trzeba się zastanowić jak ich używać.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

szaleńcem byłby ktoś kto już dziś by wyciągał ostateczne wnioski. Weźmy przykład z pamiętnego lipca :nauka: tu trzeba cierpliwości i wielu godzin analiz. Gdybanie na forum z pewnością pomaga (tu pytanie o rzetelność udzielanych odpowiedzi :nonono: ) Jednak bez wielu godzin analiz z własnych działań się nie obędzie i uważam, że te kilka dni przerwy każdemu się przyda :P

Tu nie chodzi o porady, bo wiadomo, że nikt nie znajdzie odpowiedzi i wyjścia z sytuacji, która się dzieje. Ludzie chcą po prostu się wyżalić, ponarzekać, znaleźć pocieszenie jak im strony klientów odlatują w kosmos (i tym samym pieniądze). To zupełnie zrozumiała reakcja i po to między innymi jest to forum i ten wątek.

Nie ma to jak precyzyjna odpowiedź google na zapytanie :-)

b91f804f5c4f0.png

Hehe

Z filmami już widzałem kilka przypadków (ten jest na dole, a zwykle są na pierwszym), ale ogólnie podobnych "dopasowań" jest pół wyników, nowe algo to jest największy unfal Googla w historii jeśli rozpatrywać go w aspekcie jakości wyszukiwania, fakt, że przywalili wszystkim pozycjonerom, spamerom, webmasterom, sklepom, firmom, portalom, małym stronom, dużym stronom itd. w imię takich o to rzekom "lepszych", ba "trafniejszych" heh... wyników wyszukiwania. Oczywiście wszyscy wiedzą, że lepsza jakość wyników bynajmniej nie jest celem Google, a co innego...

Moim zdaniem kończy się pakowanie bez pomyślunku linków w klienta jak w kaczkę. SEO podrożeje - już podrożało.

Witać to też po rynku - coraz mniej pozycjonerów oferujących SEO za 1,5 zł. Dobrze? Źle? Czas i rynek pokaże (lub pokarze ;))

logosc.png

Ciągle te same wnioski. Skończy się pakowanie linkami, SEO podrożeje, zdobywajcie mocne linki etc... bullshit

Filtrowane są dobre witryny z niezaspamowanym profilem linków, gdzie anchory stanowią marginalną część. Zauważcie, że największe zmiany w rankingach są wtedy, kiedy Google nie ogłasza updatów. Nie da się znaleźć wspólnych mianowników dla takich zmian, nawet na setkach domen.

Wystarczy przeanalizować top10 pod kilkunastoma frazami. Nadal 90% mają zaspamowane profile linków z samymi anchorami exact. I co? Akurat na nich tym razem nie padło.

Niektórzy piszą - jak wy linkujecie, że macie filtry? Tak samo jak Ty, po prostu tym razem miałeś farta. Nie jesteś pozycjonerem guru.

kończy się bycie frajerem ;) i robienie seo na efekt :). Radek ogólnie się pisze ze seo bedzie droższe. Wiesz, niekoniecznie jak wejdziesz nie w ilosc tylko jakosc. Odejdzie Ci trzymanie pierdyliardów domen, serwerów, IP :) bo po co :)

Nie opłaca sie robic seo dla kogoś, tylko dla siebie ;)

To zawsze był/jest/będzie najlepszy model.

Tylko wtedy nie jesteś firmą pozycjonerską a wydawcą witryn z działem seo ;)

logosc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności