Skocz do zawartości

Remonty mieszkania

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

a czytałeś prawo w tej kwestii ? najpierw muszę go wezwać do wprowadzenia poprawek zgodnie z protokołem (stąd też wysłany list polecony za potwierdzeniem) - bez tego każdy sąd odrzuci sprawę bo nie dałem mu szansy ! Dopiero jak minie ten termin mogę działać. Rzeczoznawcę mogę powołać dopiero w sądzie... jak wezwę go teraz i zapłacę to i tak sąd powoła swojego za którego tez muszę zapłacić.

wszyscy doradzacie - fajnie, miło, dziękować ... ale nikt nie sprawdził jaka jest właściwa ścieżka postępowania.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wszyscy doradzacie - fajnie, miło, dziękować ... ale nikt nie sprawdził jaka jest właściwa ścieżka postępowania.

To po co ten temat? To jest forum o pozycjonowaniu, a nie o budownictwie. Jak już się wypłakałeś i zyskałeś publiczność to temat można dać do kosza.

To po co ten temat?

Abyś nie popełnil błedu przy remoncie i abyś mógl mieć swoje 5 minut na potem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Abyś nie popełnil błedu przy remoncie i abyś mógl mieć swoje 5 minut na potem.

Sorry, ale jakby mi ktoś zrobił taki badziew z mieszkania, to na pewno w pierwszej kolejności nie pisałbym tematów na PiO.

Brak wiedzy na tematy budowlane nie zwalnia od myślenia. Masz zapewne wyrobione poczucie estetyki, miałeś też plan modernizacji mieszkania. Podejrzewam, że firma postąpiła nie zgodnie z Twoimi wytycznymi.

Już na etapie prac należało zwrócić uwagę firmie.

Faktem jest, że coraz więcej jest firm-krzków i partaczy, dlatego trzeba zwrócić większą uwagę. Nawet nie mając pojęcia o budownictwie, ale mając poczucie estetyki i swój własny projekt.

Ja wyrobiłem sobie pewne zasady, nawet jeśli nie znam się to zadaję pytania czy tak musi być, czy tak być powinno. Jeśli coś mi się nie podoba polecam to zmienić abym to ja był zadowolony.

Kolejna złota zasada to płatność po wykonaniu zlecenia. Oczywiście, można stosować zaliczki w miarę postępowania prac zgodnie z projektem, ale większość płatności powinna być zrealizowana na koniec zlecenia.

PS. Jeszcze jedno. Na jednym z HO widziałem jak w nim czynnie uczestniczysz. Hałas z Twojego mieszkania usprawiedliwiałeś remontem. Zamiast pilnować "majstrów" wolałeś udział w czacie. :)

To oczywiście Twój wybór, ale na obecny stan mieszkania sam m.in. zapracowałeś.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Widzę, że wszyscy znają się na budowlane no nie ? I co miałbyś powiedzieć: że rurka krzywo stoi ? Szlafroczku - ogarnij się troszkę: jak Ci dadza do nadzorowania wymianę silniczka biegu jałowego to bedziesz stał nad mechanikiem i pokazywał mu że szczoteczkę źle wprowadził ;):P

Widzę, że wszyscy znają się na budowlane no nie ? I co miałbyś powiedzieć: że rurka krzywo stoi ?

W tym przypadku nie potrzebna jest zaawansowana wiedza w budownictwie. Poczucie estetyki wystarczy.

Oczywiście, powiem o rurce, która krzywo stoi a miała stać prosto. :)

To samo się tyczy krzywej ściany i płytek źle przyciętych. :)

Szlafroczku - ogarnij się troszkę: jak Ci dadza do nadzorowania wymianę silniczka biegu jałowego to bedziesz stał nad mechanikiem i pokazywał mu że szczoteczkę źle wprowadził ;):P

Nie, będę sprawdzał czy działa i jak działa. Estetyka montażu i wymiany też jest ważna. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@SzlafROCK: Ja też widziałem HO... też mnie to zdziwiło, ale co z tego ? Ludzie uczą się na błędach... HO trwal koło 1h... przez tyle czasu nie zdążyli by zepsuć tego wszystkiego. Zgred i Zgredziątka mieli pewnie zaufanie do firmy z Żyrardowa... Nie znamy całej sytuacji. Wg mnie Paweł zrobił fajną robotę,bo co? Bo zna swoje prawa i wie, że w EU ma 2 lata na gwarancje, a poczucie estetyki można nabyć w tym czasie.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

wczoraj przyszła pierwsza zwrotka o nieodebraniu listu poleconego wzywającego do poprawek... jest super :)

Ale jak to tak remont zlecać bez wcześniejszego audytu na 5000 stron, przygotowania strategii przez profesjonalna firme itp? ;)

Niech ten temat będzie nauczką dla wszystkich, którzy jadą po klientach, którzy się nacięli na partaczy w branży seo, a potem jeden mądrzejszy od drugiego rzuca tekstami "trzeba się było na forum zapytać", "trzeba było audyt zlecić", "nie czytało się umowy, c'nie?" :D

Tak czy siak trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy bo partacze to byli nieziemscy.

• 5 tygodni później...

wczoraj przyszła pierwsza zwrotka o nieodebraniu listu poleconego wzywającego do poprawek... jest super :)

Co w temacie, gość zabrał się do poprawek? Ten temat nieźle się rozwijał, chyba nie tylko ja jestem ciekaw finału ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

nie zbarał, listu nie odebrał, zrobiłem rozpoznanie - kolo jest goły i wesoły jeśli chodzi o majątek. przygotowuję co nieco ale od strony urzedu skarbowego i zusu...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności