Skocz do zawartości

Remonty mieszkania

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak- dzięki pechowi Zgreda wiecie może teraz z czym muszą się spotykać drobne firmy którę chcą być pozycjonowane.

W SEO też nie brak partaczy, naciągaczy czasem wręcz oszustów. A klientowi brakuje często wiedzy/czasu by taką firmę kontrolować. Gdy przyjdzie na PIO się poskarżyć to niektórzy piszą wręcz "dobrze mu tak" .

A potem niektórzy zamiast zlecić SEO biorą się za to sami tak jak niektórzy z Was układają kafelki zamiast robić to na czym się znają.

Z kolei jak Beer przyjdzie z pomysłem na jakiś certyfikat to się go, prawie, wyśmiewa.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ Zgred nie miałeś kogoś po znajomości lub z polecenia żeby Ci to ktoś ładnie i konkretnie zrobił ? Bo z tego co widzę to tego partacza z internetu wytrzasnąłeś.

Każdy fachowiec to potencjalny partacz, już pisałem.

Trochę tych remontów już w życiu przeżyłem, a w dodatku mam szwagrów: 1. architekt i rzeczoznawca z tzw. górnej półki, 2. misztrz polski glazurnictwa, co to potrafi z kafelek obraz Michała Anioła zrobić.

I prawda jest taka, że żadnego z nich bym nie zatrudnił. To, że ktoś potrafi nie znaczy, że zrobi dobrze.

Trzeba chcieć, trzeba się czasem pobawić, obejść naokoło, pomyśleć. A fachowiec czasu nie ma....

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Obejrzałem :) Masakra :)

Widać, że materiały nie należą do najtańszych zatem poprawki a raczej ponowny remont będzie kosztował kolejny przede wszystkim czas ale i pieniądze... :)

Dziwi mnie Paweł, że w trakcie remontu podczas pierwszych partactw nie wywaliłeś ich na zbity pysk...

PS. To na co linkujemy stronę firmową tej "solidnej firmy" ?

Zgred - wyrazy współczucia i... jedyny plus to to że następnym razem nie dasz szansy "majstrom". Mnie właśnie kończy remont teść i powiem jedno - ilość flaszek które warta jest jego robota wzrosła niepomiernie :)

Ale jeż z kabli elektrycznych to majstersztyk nadający się do programu "dekoratornia"

Życzę topów na topioną frazę ;) i odzyskania kasy.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Nie ma jak strona robiona przez specjalistów z PTK najbardziej wzruszyłem się tym https://www.profrem.com.pl/Gwarancje , zgred jeszcze nie ma twojej stronki na top na profrem wstyd, jak nie radzisz sobie z tak trudnym anchorem to ci pomożemy ;)

Pomóżmy, bo Paweł z nerwów zapomina o wytycznych google :) Upadł nasz biały rycesz w srebrnej zbroi...

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

bedzie jeszcze jeden film ... odkryłem wczoraj coś jeszcze ehhh...

@Altaica: on nigdy nie był biały.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak będziesz szukał rzeczoznawcy, to znajdź takiego, który jest dodatkowo biegłym sądowym. Wtedy sąd nie będzie wyznaczał dodatkowego badania a i podważenie takiej opinii przez wykonawcę i jego ewentualnego rzeczoznawcę będzie raczej niemożliwe.

Druga sprawa jest taka, że jeśli Pan Profrem nie wykonywał prac jako spółka z o.o. to odpowiada całym swoim majątkiem i nic mu nie pomoże zamykanie i otwieranie kolejnych firm.

Najszybciej i najłatwiej byłoby, gdyby wykonawca chciał się dogadać, no ale musisz go do tego zmusić, czyli uświadomić mu, że stoi na straconej pozycji. Ja niedawno miałem podobny przypadek, tyle że z samochodem - zakupione auto miało wady ukryte, które uniemożliwiały eksploatację i narażały użytkownika na niebezpieczeństwo. Sprzedający (firma) generalnie miał to gdzieś i nie podjął żadnej mediacji, więc złożyłem na policji doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa i zażądałem ścigania sprzedającego za oszustwo oraz narażenie mnie na bezpośrednie ryzyko utraty życia lub zdrowia.

W następnej kolejności uruchomiłem kontakty i zadbałem o to, żeby sprawą zajęli się jacyś obrotni policjanci "z jajami" (czyli ktoś z kryminalnej o urodzie tak specyficznej, że gdybyś go spotkał w ciemnej ulicy to byś mu oddał portfel na kiju) :P

Chłopaki podjechali do gościa ale przez 2 dni go nie zastali, bo skutecznie ich unikał, mimo że umawiali się z nim przez jego pracownika. W końcu się wkurzyli i zostawili mu wezwanie, na które już musiał się stawić.

Finał był taki, że po wyjściu z komendy gość zadzwonił do mnie i zgodził się na wszystko :P A muszę osobiście przyznać, że nie był to człowiek z gatunku tych "miękkich" - raczej stary cwaniak, który z niejednego pieca jadł już chleb.

Następnego dnia oddałem mu samochód a On oddał wszystkie pieniądze + wszystkie moje koszty które mu wyliczyłem (rzeczoznawca, paliwo, czas, konsultacje) + na bardzo dobrą whiskey :D

Dodatkowo koleś tak się wystraszył skarbówki, którą postraszyłem go wcześniej, że aż zamknął działalność którą prowadził od 14 lat.

A jak mu mówiłem dzień po zakupie, żeby oddał pieniądze a ja oddam mu samochód, bo wojowanie mu się nie opłaci to mi nie wierzył :D

Nie powiem, bo musiałem się później nastawiać sporo wódki, ale kontakty są najważniejsze i trzeba je pielęgnować :P

Ja tymczasem zaoszczędziłem mnóstwo czasu i nerwów na bieganie po sądach i udowadnianie gościowi, że jest oszustem, skoro On doskonale o tym wiedział.

Jeśli masz ku temu sposobność, to spróbuj najpierw @Zgredzik zrobić coś w tym stylu - uświadom gościowi że nie opłaci mu się wojowanie i lepiej będzie dla niego, jeśli się dogadacie. Wyceń dokładnie swoje koszty i złóż mu propozycje ale pamiętaj - musisz go zaszachować w jednym ruchu (opinia rzeczoznawcy + doniesienie na policję + doniesienie do UOKiK + strona "antyreklamowa" + filmy na YouTube + kontakt z innymi poszkodowanymi + wszystko inne co sprawi, że koleś uświadomi sobie, że to już nie są przelewki).

Nawet gdybyś miał wyjść na tym na lekkim minusie, to przynajmniej będziesz miał spokojną głowę i krócej będziesz czekał.

A jeśli nie wyjdzie to nic nie stracisz - sprawa pójdzie dalej własnym biegiem. Moim zdaniem jest o co walczyć.

Niech moc będzie z Tobą :D

@Darq: 4,5k netto rzzeczoznawca, w Wawie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No to musisz się zdecydować - albo odzyskujesz kasę od gościa albo puszczasz mu to płazem. Jak puszczasz mu płazem, to sprawa załatwiona ale jak chcesz iść gdziekolwiek dalej, to opinię rzeczoznawcy musisz mieć. I tak wrzucisz sobie później fakturę za to w koszty i pieniądze od wykonawcy odzyskasz.

Gorzej jak nie masz wolnych środków, żeby je zamrozić w tej opinii. Można próbować szukać kogoś tańszego poza Warszawą czy z okolic. Tutaj nie trzeba jakiegoś wybitnego specjalisty, bo raz że chodzi wyłącznie o wykończeniówkę a dwa, że trzeba tylko opisać to co i tak widać gołym okiem i porobić zdjęcia.

4,5k netto rzzeczoznawca

Porządne poprawki, czyli remont od nowa wyniesie Cię dużo więcej. Zastanów się nad zleceniem audytu (jak zwał tak zwał) majątku gościa. Jak coś ma na siebie jedź z nim. Potem sobie odbijesz wszystkie koszty.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności