Skocz do zawartości

Remonty mieszkania

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

widzę udało ci się zdobyć top 30 na hasło profrem, jest progresja ;)

Ta obcięta butelka do sikania to standard na budowach, gdzie inwestor pożałował na stary kibel dla budowlańców, lepsze to niż maja sikać po kątach

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obecnie plan jest prosty ponieważ odszukałem wczoraj sporo "dokumentacji"

- skarga do US i przesłanie umowy oraz części źle wystawionych faktur w celu kontroli kosztowej

- po*******l do ZUS

- próba wystąpienia do sądu o wydanie zakazu prowadzenia DG

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To wszystko wygląda tak jakby to jedna osoba robiła, a Ty potrzebowałeś fachowca od elektryki, tynków, glazury... ps. drzwi do łazienki to mogłeś sobie sam wypozycjonować :) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło z tymi drzwiami, bo nigdy nie zapomnisz ich zamknąć :blum:

Zgred, przeczytałem twój post + wszystkie komentarze i muszę wtrącić swoje 3 grosze. Wina wykonawcy jest bezdyskusyjna i nie podlega żadnemu wtłumaczeniu się, że się nie dało, że mało czasu itd.

Ale muszę powiedzieć jedno. Mój teściu od 20 lat prowadzi firmę remontowo budowlaną, przez jakiś czas mu pomagałem, aby troszkę dorobić sobie i stanąć na nogi (kredyt itd.) i powiem, że nie jedno widziałem. Wielokrotnie poprawialiśmy pracę po poprzednich wykonawcach. To co pokazałeś na zdjęciach to pikuś z tym co widziałem. Ale nie o to mi chodzi.

Chcę powiedzieć, że w 80% przypadków część winy była też po stronie właścicieli tych nieszczęsnych mieszkań, domów czy nawet firm. Większość podobie tak jak ty, uznała że skoro płącą, to nie muszą już doglądać ani zajmować się tym tematem lub zostawiali to niby zaufanym osobm. I to jest największy błąd! Należy, a wręcz trzeba się interesować, w końcu inwestuje się swoje pieniądze i swój dobytek. Przemyśl to.

A co do tego twojego fachowca, to wg. mnie powinien oddać większość skasowanych pieniędzy i zabrać się za inną pracę, którą będzie potrafił lepiej wykonywać.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

RiT: ja byłem prawie codziennie, ale na wielu rzeczach się nie znam bo znac nie muszę - nie jestem budowlańcem a zlecając robotę muszę mieć zaufanie przynajmiej w jakiejś części że będzie to dobrze zrobione... Z resztą po to się bierze "fachowca" aby zrobił to leppiej niż "właściciel". Wiele rzeczy jeszcze wychodzi w praniu np teraz stolarz montował szafę a ściana ... pofalowała 2 tygodnie po wyjściu roboli - bo ? bo czegoś nie ma, bo nei taki gips, bo nei było gipsu czy czegoś tam... skąd ja mam to wiedzieć ? Oni to wiedzą...

Na dziś dzięń jestem wyluzowany. Sporo kasy poszło - odkopię się jak to nie pierwszy raz w życiu :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Spytam z ciekawości. Właściciel tej partackiej firmy nie proponuje częściowego zwrotu pieniędzy albo zrobienia poprawek na własny koszt?

Próbuje dojść do porozumienia, czy z jego strony to koniec sprawy?

Z jego strony to koniec sprawy. Na wiosnę ruszam z tematem odszkodowania...

Ja wysłałem mejla oraz dzwoniłem do zony jednorazowo (znalazłem jej numer telefonu pod inną firmą zarejestrowaną na jegomościa). Jego telefony milczą.

Zgred, szkoda że mieszkasz w wawie bo bym ci podesłał ekipe z prawdziwego zdarzenia. A co do jego mościa fachowca, powinien na kolanach przyjść do ciebie ze zwrotem gotówki w zębach a następnie zwinąć żagle i nie stwarzać więcej problemów porządnym ludziom.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Tutaj juz nie ma miejsca na meile i telefony, tylko musisz napisać PISMO- reklamacje, gdzie opiszesz wszystko co należy naprawić . Takie pismo wysyłasz do nich pocztą . Gdy nie odpowiedzą na to pismo w ciągu 14 dni ( dam głowę,ze nie odpowiedzą) będziesz mógł na ich koszt wykonać wszystko co się tobie podoba .

Brak odpowiedzi na reklamacje ze strony firmy remontowej jest jednoczesnym zezwoleniem na wprowadzenie firmy zewnętrznej . Oczywiście wszystkie koszty pokrywa firma, która na reklamację nie odpowiedziała ....

Najlepiej jest wysłać 2 takie pisma, a więc wysyłasz pierwsze, odczekujesz 14 dni, a potem wysyłasz ponaglenie i także czekasz 14 dni - oba pisma wysyłasz listem poleconym .

Po tym czasie remontujesz na ich koszt co chcesz i jak chcesz . Jeżeli nie odpowiedzą tobie na reklamację, to bardzo szybko odzyskasz pieniądze, bo w takim wypadku wyrok jest tylko jeden - zawsze jest korzystny dla klienta

@koko: na pewno nie odzyskam.

W każdym większym mieście jest taka instytucja jak Rzecznik Praw Konsumenta , i jak się do tego rzecznika przejdziesz, to on Tobie wróci wiarę w to,że zainwestowane pieniądze odzyskasz, a mało tego w twoim imieniu napisze nawet stosowną reklamacje

Z czekaniem do wiosny to jest bardzo zły pomysł, bo wykonawca zwyczajnie będzie działał na zasadzie "Wcześniej wszystko było dobrze,a teraz po kilku miesiącach jest źle , a na końcu stwierdzi, że wszystkie szkody sam zrobiłeś " . Nie będziesz miał żadnych dowodów na to, że interweniowałeś, bo mail nie jest traktowany tak samo jak list polecony ,a wykonawca zwyczajnie się wyprze,ze go otrzymał ..

Nagranie także dla sądu nie jest dowodem w sprawie

Idź do RZPK , a być może do wiosny będzie już po sprawie , i nie licz na to,że ten wykonawca będzie z tobą rozmawiał . Od tego człowieka co najwyżej usłyszysz "spierd... gnoju" .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności