Skocz do zawartości

Hosting pod zaplecza, serwer, domena

gallanonimowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

pozycjonowałem stronę głównie poprzez katalogowanie, obecnie strona znajduje się w TOP10 ale cały czas "skacze", tyle tytułem wstępu. Chciałbym postawić na początek cztery zaplecza aby zmniejszyć ilość katalogowania. Moje pytania:

1. czy każda strona zapleczowa musi mieć własne IP?

2. czy lepiej postawić cztery zaplecza na jednym serwerze oferującym kilka adresów ip czy może każde zaplecze na osobnym serwerze?

3. które serwery polecacie pod zaplecze (czy oferują własne ip)?

4. które hostingi domen polecacie, która są tanie? (obecnie za przedłużenie w nazwa.pl płacę ok 100zł :/)

Witaj,

ad1) generalnie taka jest zasada, tak jest lepiej, by zaplecze stało na innych klasach C

ad2) jeśli są to inne klasy C to jest to sensowne

ad3) sprawdź dział ofert, znajdziesz przy okazji opinie

ad4) na ten moment najtaniej wychodzi ovh.pl

Lepiej kupić pięć kont (bo tyle chce zapleczowek chce na poczatek) W1GB czy jedno konto SEO w linuxpl.com. Zapleczówki beda oparte o WP, głównie artykuły. Czy 5 zapleczówek wypchanych na TOP30 da rade utrzymać główną stronkę czy to za mało?

Moim zdaniem najlepiej trzymać wszystko w jednym miejscu. Poproś tylko o różne klasy C dla IP. Jeśli chodzi o WP, pamiętaj o aktywowaniu wtyczki w3 total cache (polecam memcache o ile serwer to obsługuje).

@Moim zdaniem najlepiej trzymać wszystko w jednym miejscu - Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem.

A jak hosting padnie to całe zaplecze jest wstrzymane.

Tu się zgodzę, dlatego należy wybrać coś sprawdzonego.

W takim razie rozsądniej będzie kupić cztery konta W1GB (https://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19) na każdym stawiając jedną stronę zapleczową niż przykładowo jeden hosting SEO w linuxpl.com lub https://seolite.pl/ ? Ponadto, który seohosting waszym zdaniem jest lepszy, seolite czy linuxpl.com ?

PS.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, każde zaplecze powinno być w rożnych klasach adresowych C? Jak to teoretycznie wygląda? Jeżeli jest adres IP w klasie C to może być tylko jeden jego wariant

pozdrawiam :)

Możesz sprawdzić seobezlipy.pl. Oferują tam pojedyncze konta 1/10GB z jednym IP do wyboru, bardzo dobre do dywersyfikacji na kilku hostingach. Ewentualnie mają tam też pakiet 3/30 z 20 IP (nie tylko klasy C rożne, ale też klasy A i możliwość edycji DNS na życzenie) lub opcję dostosowania konta i ceny do wymagań klienta, na życzenie.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności