Skocz do zawartości

Co się stanie po usunięciu połowy asortymentu sklepu

stefan_96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w planach mam przebranżowienie się (sprzedaż wyłącznie odzieży) co za tym idzie będę musiał usunąć połowę asortymentu, a same kategorię będą pozmieniane i teraz pytanie jak zareaguje google. Linkuję tylko do strony głównej więc BL chyba nie spadnie, ale czy nie spadnę ogólnie w wynikach i co z PR i TR? Zapewne stracę również linki z facebooka. W planach mam wprowadzenie i innych marek odzieży, ale to troszkę zajmie.

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Spadnie Ci ruch z długiego ogona. Mogą pospadać pozycje.

Proponuje jednak zmienić spsób linkowania, bo to, że usuniesz 50% asortymentu - będzie Twoim najmniejszym zmartwieniem.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Proponuje jednak zmienić spsób linkowania, bo to, że usuniesz 50% asortymentu - będzie Twoim najmniejszym zmartwieniem.

Mógł byś rozwinąć wątek. Linkuje do głównej ponieważ już od 2 miesięcy wiem że będę usuwał asortyment i przerabiał sklep. Powstaną nowe kategorie, (powstanie wówczas kilkanaście różnych słów kluczowych na stronie głównej). Znajomy mi polecił bym nie usuwał tylko pozmieniał nazwy już istniejących kategorii, że google stopniowo przeindeksuje je i nie będzie wtedy takiej nagłej zmiany widać, czy tak zrobić?

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Zmniejszenie asortymentu=zmniejszenie ilości zaideksowanych stron=zmniejszenie długiego ogona oraz spadek mocy linkowania wewnetrznego

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności