Skocz do zawartości

[Wordpress] Wyświetlanie adresu url w wynikach wyszukiwania

metal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam stronę na silniku Wordpress. Zauważyłem ostatnio, że w wynikach wyszukiwania (Google) moje adresy url są przedstawiane w postaci:

www.mojastrona.pl > uroda

zamiast:

www.mojastrona.pl/superszampondowlosow/2012/10/4/ (pełny adres)

Dodatkowo napis uroda jest linkiem, który prowadzi do kategorii mojego bloga.

Ale wydaje mi się, że przez to, że linki są wyświetlane w taki sposób strona jest niżej w wyszukiwarkach ponieważ np. na frazę szampon nie jest brana pod uwagę fraza w linku.

Proszę doświadczonych forumowiczów o pomoc i wyjaśnienie dlaczego tak się dzieje.

Dodam jeszcze, że w wynikach yahoo wyświetla się pełny adres strony.

A może "uroda" to jest kategoria albo tag i jest zaindeksowany w google wyżej niż sam wpis? Taki mój pomysł.

Raczej nie ponieważ przy użyciu zapytania w formie:

site:www.mojastrona.pl/superszampondowlosow/2012/10/4/

wynik przedstawiany jest jako:

www.mojastrona.pl > uroda

https://pl.wikipedia....eba_(nawigacja)

Pewnie szablon ich używa.

Tak szablon korzysta z wtyczki RDFa Breadcrumbs. https://digitalfair.t...lopment/plugins

Czy to może być przyczyną? Jak sobie z tym poradzić, żeby pozostawić

breadcrumbs na stronie?

Poszperałem trochę w google i znalazłem, że google pobiera moją ścieżkę breadkrumbs i przez to jest ona wyświetlana w wynikach wyszukiwania. Wyczytałem również, że taka dodatkowa nawigacja jest bardziej użyteczna dla ludzi i może przyczynić się do zwiększenia liczby odwiedzin ( czy ktokolwiek z Was korzysta z tej funkcjonalności ??!!, szczerze to ja nawet nie zwracam na nią uwagi tylko czytam tytul i opis). Dodatkowo taka nawigacja może przyczynić się do wyższej pozycji w wyszukiwarkach.

I tutaj moje pytanie, co jest lepsze jeżeli chodzi o pozycję w wyszukiwarce. Nawigacja w stylu breadcrumbs, czy tradycyjny pełny link ze słowem kluczowym?

Nie zauważyłem żadnej różnicy miedzy takim a takim rozwiązaniem.

Ale we wskazówkach google jest coś o breadcrumb.

Zresztą breadcrumb jest użyteczny dla usera i w dzisiejszych czasach większość stron posiada go w swojej strukturze.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zresztą breadcrumb jest użyteczny dla usera i w dzisiejszych czasach większość stron posiada go w swojej strukturze

Nie tylko dla usera , jest wykorzystywany w optymalizacji linków wewnętrznych witryny (przekazuje anchora - to jego główna zaleta)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności