Skocz do zawartości

zakup zaplecza

acar

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że to nie ja decyduję. Ja jestem pracownikiem, mam się zająć pozycjonowaniem. Nic na ten temat nie wiem, nie mam zgody na zlecenie tej usługi na zewnątrz. Więc chcę zrobić coś, co nie będzie później problemem przy przydzielaniu premii :) Mam 1000 zł budżetu na rok i polecenie zrobić to co robią pozycjonarzy.

Za pół roku będą szły tu wszystkie polskie przysłowia, z "mądry polak...." na czele ... :)

Ja nie znam się na chirurgii, to jednak idę do lekarza...

Nie będę też komentował szefa - firmy, która ma 83zł na reklamę miesięcznie...

Najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie książek, szkoleń, choć w tej cenie z szkoleniami może być ciężko... [dobrymi], dodawanie do płatnych katalogów itp.

Ale efekty będą proporcjonalne do włożonej pracy i inwestycji....

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Moja rada, tak od serca: odpuść sobie ten temat i poszukaj dobrych wymówek, żeby się za to nie brać. 1000 zł to roczny budżet jednej, średnio trudnej frazy, ze stosunkowo małą konwersją, a więc i niewielkimi zyskami. Choć oczywiście zaraz ktoś tu wyskoczy z twierdzeniem, że są opłacalne frazy lokalne za 20 zł/mc ("wypas owiec w Bieszczadach" i podobne) :D Znając życie, z powodu braku rozeznania i doświadczenia oraz z powodu tak ograniczonego funduszu za jakiś czas dostaniesz solidny opieprz od szefostwa za brak efektów. Choć wina leżeć będzie całkowicie po stronie osób decyzyjnych, które chciały "zaoszczędzić", zlecając to Tobie :)

Mam 1000 zł budżetu na rok i polecenie zrobić to co robią pozycjonarzy.

Dokładnie nie wiem, mają się zmnieniać w zależności od zapotrzebowania w marketingu.

Ogólnie to branża meblarkska.

Jeśli Ty masz za to bekać to od razu powiedz szefowi żeby sobie tym tysiakiem podtarł d...

...

@iman7, łatwo jest cwaniakować w necie, trudniej w życiu ;) Spróbuj kiedyś odezwać się w ten spoób do swojego pracodawcy i daj znać, jak Ci poszło ;)

Gdybym to ja musiał porozmawiać z szefem, uświadomiłbym mu, że oprócz tego tysiąca będzie mi musiał zapłacić za czas, jaki poświęcę na wgłębienie się w temat. I dałbym mu jasno do zrozumienia, że nie gwarantuję żadnych efektów, bo na razie się na tym nie znam i nie wiem, czy kiedykolwiek będę się tak naprawdę znał :) Jeśli szef się zgodzi na utratę 1000 zł i mojego czasu, za który mi płaci, oraz na ewentualny brak efektów, to oczywiście można rozmawiać dalej, inaczej po prostu jest to proszenie się o kłopoty.

Na przykład co do zakupu wspomnianego "zaplecza" - dziś myślisz, że kupujesz szeroko pojęte zaplecze, a tak naprawdę kupujesz tylko usługę zainstalowania darmowego skryptu WordPress na świeżych domenach i subdomenach. Za domeny musisz zapłacić osobno (sprawdziłeś ich cennik? Na pewno minimum 15 zł*10=150zł za domeny .pl za pierwszy rok, później koszt będzie wyższy). Na dodatek wszystkie te domeny nie mają żadnego PageRank, a Ty jeszcze nie wiesz, jak bezpiecznie "dopalić" wpis, aby dodać mu mocy. Poza tym ktoś będzie musiał napisać te minimum 200 tekstów, a to też kosztuje. Rzekłbym, że to 1000 zł przy nieumiejętnym gospodarowaniu można wtopić w samo zaplecze marnej jakości.

@ear

Po pierwsze użyłem metafory, nie namawiam gościa aby tak powiedział swojemu szefowi i myślę że nawet on o tym nie pomyślał bo ma SWÓJ ROZUM. Chciałem jedynie zaznaczyć że ten tysiąc to kwota MEGA śmieszna. Myślę że Ty też nie musisz go uczyć jak ma rozmawiać z własnym szefem, on to chyba wie najlepiej. Wystarczy żeby wiedział o tym, że z tym tysiącem za bardzo nie powalczy

Po drugie nie mam szefa i raczej się nie spodziewam, ponieważ prowadzę własną firmę i trzyma się ona dobrze. Kiedyś jak byłem studentem i pracowałem u kogoś, nie miałem nigdy problemów z powiedzeniem co myślę swoim przełożonym. Nigdy źle na tym nie wyszedłem. Tobie tez tak radzę. Jeśli mój pracownik powie mi że robię błąd, będę mu za to dziękował, nie zganię go tylko dlatego że ma rację.

...

1000 zł + bardzo dużo pracy( twoja pensja też kosztuje), spokojnie starczy aby wyjść na średnio trudną frazę w szczególności regionalną, kwestia tylko czasu i chęci i odrobiny wiedzy.

Szkoda że dzisiaj zamówiłem stół i krzesła z Pagedu, bo może zrobilibyśmy barter ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności