Skocz do zawartości

Zmiany w kodzie a pozycja strony.

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj musiałem niestety dokonać wielu zmian na mojej stronie, pousuwać kilka divów, poprzesuwać wiele elementów. Ogólnie dokonałem troche tych zmian w kodzie html. Gdy robiłem tę stronę to dopiero rozpoczynałem przygodę z pozycjonowaniem i wogóle tworzeniem stron i teraz niedawno dopiero zauważyłem że przy minimalizowaniu okienka przeglądarki przesuwały mi się elementy strony, wszystko się rozjeżdżało.

Wczoraj niestety popracowałem mozolnie parę godzin nad kodem i udało się uzyskać oczekiwany efekt ale nie wrzuciłem tego na serwer jeszcze.

Moje pytanie jest : czy po takich zmianach w kodzie moja pozycja może się bardzo zachwiać ? sama treść artykułów i lików pozostała taka sama bez zmian. Trochę się tego obawiam ponieważ mam swoje hasła na przyzwoitych zadowalających mnie pozycjach.

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

jeśli nie ma tam ukrytych elementów, nie przesuwasz czegoś poza ekran, to zmiana divów nie powinna być problemem. Jeśli treść pozostaje ta sama, to co najwyżej robot będzie skakał trochę wolniej, lub trochę szybciej :)

Może mieć wpływ.

Po wprowadzeniu modyfikacji sprawdź jak google bot widzi Twoją stronę. W centrum dla webmaterów wybierz "pobierz jako googlebot".

Do tego jeszcze obowiązkowo sprawdzanie czasu ładowania witryny.

Niektóre zmiany mogą mieć pozytywny lub negatywny wpływ na czasy ładowania, a to jak wiemy jest jednym z wielu czynników rankingowych.

Jedno z najważniejszych miejsc w naszym domu to łazienka. Potrzebujesz wanny, mebli, prysznica, potrzebne są baterie łazienkowe , brodziki, meble, umywalki lub inne wyposażenie łazienek? Poczuj się w swojej łazience komfortowo. Wysokiej klasy produkty w przystępnych cenach znajdziesz na lazienka.pl.

@zielonymak nie róbmy paranoi. Jeśli to nie jest stronka wielkości kwejka, a kilka podstronek, to nic tam się nie stanie, co najwyżej lekkie wahnięcie w górę, lub w dół.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Przemkoo101 - Zmieniaj i nie lękaj się kitów dla pokemonów...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Przecież normalną rzeczą jest, że serwisy się zmieniają, przebudowują. Jeśli treść zostaje, optymalizacja jest podobna to powinno się to robić, co jakiś czas. Strona powinna "żyć" jeśli wchodzę na stronę i widzę to samo przez rok, to może się znudzić, trzeba się rozwijać i google doskonale to rozumie. Więc jeśli nie jest to obrót o 180 stopni to spokojnie :) - o co mi chodzi np. mamy stronę o kamieniarstwie, a nagle zajmujemy się pieczeniem pizzy... no to hmm może j*bnąć :)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

• 2 tygodnie później...

Poważnie myślę o wrzuceniu strony na nowy szablon. Tamten jest beznadziejny ale treść będzie identyczna , przy optymalizacji postaram się zachować dokładnie wszystko tak samo. Co myślicie , duże wahania będą po zmianie szablonu? Ten na którym mam stronę i ten co planuje są niezbyt skomplikowane, proste szablony w miarę.

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Do czego to dochodzi, ludzie boją się zmienić wygląd strony żeby nie stracić pozycji :) Jeżeli struktura serwisu pozostanie bez zmian, to ewentualne blinki kierujące do podstron przecież nie zginą, a jeżeli zmieniasz strukturę, to przekieruj na nowe adresy i też będzie ok. Odwagi i do dzieła :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności