Skocz do zawartości

Ile macie odsłon, i kliknięć?

Szymon MWG

Rekomendowane odpowiedzi

U mnei za 30 kliknięc jest 2 dolce na anglojezycznej stronce - a ctr mam dosc wysoki.niestety reklamy mam tanie

ElemenT?? Napisałes ze duzo zalezy od słow kluczowych - ja mam powstawiane wiele dodatkowych - tych lepiej platnych ale i tak wyswietlaja sie te tansze reklamy

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem

Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że taka reklama u góry jest najmniej skuteczna.

Klikalność rzędu od 5% do 15% z zera wzrosła mi po umieszczeniu reklamy po lewej stronie: https://chemianet.w.interia.pl

Różnicę widać było praktycznie natychmiast. Więc może pokombinuj w tym kierunku.

Witam,

również potwierdzam, iż blok reklam umieszczony z lewej strony jest najkorzystniejszy (tak wykazały moje testy) ale...

warto również umieścić blok linków w poziomie na czole strony tak jak to jest u mnie na https://praca.linkpraca.pl .

Tak umieszczone linki są jeszcze chętniej klikane niż blok reklamowy i w rezultacie generują mi jeszcze więcej $.

Pozdrawiam,

Darek

U mnie ostatnio klikalność tak spadła, że postanowiłem zrobić mały eksperyment.

Zawsze dawałem tło i kolor linków taki jak na stronie. Teraz odmieniłem kolor linków na taki, który bardzo rzuca się w oczy (czyt. czerwony :pisze: )

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Ryu420 napewno nie za dużo to ci mogę zagwarantować, sam testowałem google przez kilka miescy na różne sposoby, czerwone niemieskie żeby się w oczy rzucało, efekt ? (Czyt. Ludzie wiedza, że to reklama i nie klikną).

Natomiast przy dopasowaniu odpowiednim pomyślą, że to część menu itp... (zakładając, że codziennie owiedzając cię nowe osoby (na moich stronach zazwycza powracajacy użytkownicy to coś koło 10% (Codziennie wracajacych). (To oni już pewnie nie klikają, chociaż jak ciekawa reklama to czemu nie).

Ale chętnie poczekam na twoje testy (To za 2-3 tygodnie możesz dać znać co i jak z tym czerwonym).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności