Skocz do zawartości

NextContent.pl - chyba już nie działa

matrus2

Rekomendowane odpowiedzi

Szukaj serwisów tematycznych i pisz do ich adminów. To najlepsza metoda, bez pośredników. Advertorials jest tak zadbany, jak i prolink.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Można gdzieś w ustawieniach ustawić, aby system nie powiadamiał mnie, że nowi wydawcy chcą opublikować mój artykuł z linkiem ?

Ileż można o tym przypominać. Robi to się irytujące.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Artykuły zamówione do przygotowania przez copy advertorials są strasznie marnej jakości! One kosztują 20 zł, więc nie mogą wyglądać tak, jak teksty zamawiane jako precle za 3zł/1k znaków.

I co w takiej sytuacji? Cierpi wydawca, bo na jego stronie pojawia się tekst o wątpliwej jakości i cierpi zlecający, który otrzymuje nie to, na co się pisał.

Ja np. właśnie odrzuciłam 2 takie artykuły już zamieszczone na stronach. Advertorials na to nie reaguje, bo uwagi trafiają bezpośrednio do wydawcy.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

A ja odpowiem też (ciekawe czy wytną moją wypowiedź) ... zleciłem chęć opublikowania artykułów o oświetleniu i tak:

- 26 ofert

- jakość serwisów od średniej marności do syfu

- średnia marność - koszt proponowany 169 zł ale portal o tematyce ... zdrowia - a ja chce oświetlenie (no chyba że bym poczebował tekst o endoskopie buehehehe)

- związki tematyczne z oświetleniem - 95% portali takowej nie posiada

- niektóre portale maja w stopkach ... SWL lub sprzedają linki (sic!)

- oznaczenie serwisów marnej jakości przez ADV nei spełnia pokładanej roli bo de facto żaden serwis w ofercie nei spełnia moich oczekiwań (a nie sa one wygórowane)

- niektóre portale gdzie miałaby nastąpić publikacja wyglądają tak, jakby były postawione tylko pod ten system

- kilka portali wygląda jak choinka - tyle tam reklam

więcej nie będe kopał ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie dość że miesiąc czekania na artykuł.

Artykuł zindeksowany w ciągu godziny od opublikowania to od razu spec od tego seo wali SWLem na moją stronę.

Śmieszne to jest, że strona 6-letnia, tematyczna, nigdy nie linkowana ze śmietników za 15 zł otrzymuje gratis linki z SWL.

W tym wypadku kupujący artykuł na mojej stronie działa wyraźnie na moją szkodę i powinienem usunąć ten artykuł ze strony, bo przecież wypłata już była.

Żenada ten cały LEAD BULLET.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Nie dość że miesiąc czekania na artykuł.

Artykuł zindeksowany w ciągu godziny od opublikowania to od razu spec od tego seo wali SWLem na moją stronę.

Śmieszne to jest, że strona 6-letnia, tematyczna, nigdy nie linkowana ze śmietników za 15 zł otrzymuje gratis linki z SWL.

W tym wypadku kupujący artykuł na mojej stronie działa wyraźnie na moją szkodę i powinienem usunąć ten artykuł ze strony, bo przecież wypłata już była.

Żenada ten cały LEAD BULLET.

To, że dostałem "strzała" z SWLa na opublikowany u mnie artykuł (jestem wydawcą) zauważyłem przez przypadek przeglądając sobie MajesticSeo. Tak jak piszesz, działanie na szkodę chyba nie wart tych zarobionych 25 zł (w moim przypadku).

Aktualnie chciałem spróbować zrobić kampanię jako reklamodawca, ale tak jak piszecie wyżej - sam spam przychodzi do akceptacji, ewentualnie średnia jakość, ale niezwiązana z tematem.

• 1 miesiąc temu...

już 3 raz wypisuje się z listy mailingowej - a spam dalej przychodzi .

chyba tylko jedyną skuteczną metodą na wykreślenie się z ich bazy mailingowej będzie prośba do GIODO.

Założyłem nowe konto firmowe - nie potrafią przysłać linku do aktywacji konta - a reklamy już ślą.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Nie widzę przyszłości dla tego serwisu. Kupiłem za ich pośrednictwem kilka artykułów, ale ostatnio trochę mnie zniechęcili. Zamówiłem artykuł w serwisie za 157zł plus 20zł za napisanie tekstu przez pracowników advertiorals (razem 177zł). Czekałem 10 dni na napisanie artykułu na 2000 znaków, gdzie podobno ma trwać to do 48 godzin. Później musiałem czekać na zaakceptowanie tekstu przez wydawcę, czyli właściela strony i po kolejnych 10 dniach okazało się, że wydawaca odrzucił tekst. W sumie miałem na 3 tygodnie zablokowane środki, z których zwrócono mi 157zł, bo za napisanie tekstu, który został odrzucony pieniądze nie są zwracane.

Oczywiście wydawca nie raczył udzielić odpowiedzi ani dla mnie ani dla advertiorals dlaczego odrzucił tekst.

To już druga taka sytuacja, wcześniej też kupiłem artykuł, który został odrzucony przez właściciela serwisu i po pewnym czasie dowiedziałem się od wydawcy, że po prostu zrezygnował z przyjmowania artykułów.

Do tego był bardzo zaskoczony, że w advertiorals artykuły kupuje się na stałe, większośc wydawców sprzedaje je na rok, bo nawet nie czyta regulaminu, a advertiorals gwarantuje monitorowanie linku tylko przez rok i zakłada, że wydawaca zamieści artykuł na stałe.

Ogólnie pomysł z serwisem był dobry, ale bardzo niedopracowany, serwis nie jest w stanie wyegzekwować niczego od jego klientów, a szczególnie od wydawców.

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności