Skocz do zawartości

NextContent.pl - chyba już nie działa

matrus2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

czy jak zaznacze ze chce wersje tylko z dofollow a dostane nofollow to mam prawo wymagać zwrotu pieniedzy?

https://www.pozitivo.pl/?m=201401

Agregat wiadomości z tvn24

Kategoria sport?

https://www.koniecswiata2012.com.pl/

Strasznie śmieci wam tam wrzucają, wiec albo nie macie pojęcia jak to powinno wyglądać albo moderacja u Was leży.

Mam nadzieję że konkurencja nie zrobi takiej lipy i zrobi lepsza robotę i pójdzie na jakoś a nie na ilość.

https://www.whitepress.pl/o-serwisie

@Up Heh, a ja myślałem ze moje "serwisy" są najgorsze w tym systemie :), myślałem że takie strony jak powyżej to tylko w swl-ach przejdą...

Serwis "sportowy" ma na wszystkich podstronach 404.

whitepress niestety nie przyjmuje osób fizycznych, a rankseller ma się dobrze, ale nie u nas :/

Teraz konkretne pytania wydawcy do NextContent:

Przewertowałem regulamin i doszedłem do wniosku, że aby nie musieć zwracać wynagrodzenia za emitowane reklamy muszę je utrzymywać przez minimum 12 miesięcy od początku emisji. Mam na myśli sytuację w której z jakiegoś powodu rozwiążemy umowę, albo strona zostanie usunięta z NextContent. Czy dobrze rozumiem tą kwestię?

A jak wygląda kwestia zaprzestania emisji jeśli domena na której jest serwis zaliczy bana i reklamodawca zażąda usunięcia linka?

I jeszcze jedno - co w sytuacji kiedy postanowię przenieść serwis będący w NextContent na nową domenę?

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

djurek,

Dzięki za uwagi.

Jeżeli jest jakikolwiek problem z zamówioną publikacją prosimy o informacje na maila. Wszystko zostanie sprawdzone i wyjaśnione.

pyzdera,

Zgodnie z regulaminem publikacja musi być umieszczona na serwisie co najmniej 12 miesięcy.

Wszystkie nadzwyczajne sprawy jak np. "przeniesienie serwisu na nową domenę" są rozpatrywane indywidualne.

• 5 tygodni później...

Zostałem zaproszony do serwisu propozycją artykułu na mojej stronie, początkowo uznałem to za spam bo nie miałem konta w systemie ale ujrzałem stopkę Lead Bullet i z ciekawości sprawdziłem czy mój login z prolinka działa i o dziwo zadziałał. Do tego okazało się że to ostatnia chwila na realizacje zlecenia. Artykuł pasował tematycznie (gry) a nawet powiem że mi go brakowało na stronie, do tego był unikalny i całkiem sensownie napisany, stawka niewielka bo 25 zł. Początkowo łudziłem się że to stawka za miesiąc :) ale doczytałem regulamin. Trochę zamieszania jest ze słowami kluczowymi, masz gotowy link z frazą w artykule i podane "słowo kluczowe do podlinkowania" a tam kluczy od groma. WTF ? Gdzie to mam niby wbić ? Mniejsza z tym, zamieściłem, otagowałem zgodnie z kluczowymi i po jakichś 2 dniach został zaakceptowany i doliczony do mojego konta.

Ogólnie bardzo pozytywnie, zachęcony tym szybkim interesem skorzystałem z wyszukiwarki lecz teraz czeka, czekam, czekam...i nie mam żadnych odpowiedzi ani "twoja propozycja została odrzucona" ani propozycji artykułu. Potwierdzenia o aktywności mają opóźnienia 1-2 dni.

Stąd zapytanie do NEXTCONTENT : czy reklamodawca musi odpowiedzieć na zgłoszenie wydawcy? jeśli tak to w jakim terminie? Skoro na realizację umieszczenia artykułu jest odliczany czas, na akceptację oferty też powinien być. Ewentualnie nie zaakceptowane oferty same powinny znikać.

Moje propozycje:

- przyjmowane domeny wydawców mają nadaną tematykę przez Waszego moderatora i w wyszukiwarce mogą znaleźć i dodać swoją propozycję tylko w danej tematyce, reklamodawca nie musi mieć ograniczeń wyszukiwania bo może chcieć wrzucić artykuł na stronie nietematycznej ale to już nikogo nie boli i nie spamuje

- ponieważ sprzedaż artykułów i linków dofollow ważnych w nieskończoność jest czystą abstrakcją (zamknięcie serwisu, zmiana domeny, zmiana właściciela domeny, wojna atomowa) należy założyć że prawie wszystkie linki po roku z miejsca zostaną skasowane przez wydawców, jeśli artykuł był dobry to pewnie zostanie. Radzę nie zamykać po roku tematu tylko zaoferować pod koniec upływu tego terminu możliwość przedłużenia współpracy i odnowienia artykułu/linku na kolejny rok. Wszyscy maja możliwość znów być zadowoleni skoro wybór wydawcy okazał się trafny.

Ogólnie widzę potencjał w systemie tylko przydał by się większy ruch w zleceniach ale to już robota działu sprzedaży.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

Wysłałem 14 propozycji (3-4 na dzień) i nie mogę ich ani usunąć ani nikt ich nie rozpatruje. W tej chwili również "Nie możesz wyszukiwać zleceń dla tej domeny" ...klasyczny pass.Gdyby nie to że konto połączone jest z prolink i za 10 lat dozbieram do kwoty wypłaty to bym powiedział że to sposób na darmowy artykuł na mojej stronie.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

Przyznam się, ze na 45 artykułów opublikowanych na moich stronach wydaje mi się że może 1-2 szt są zdobyte przeze mnie na zasadzie wysyłania propozycji. Reszta pochodzi z dużych kampanii reklamowych. Dlatego nie biadolę zbytnio o możliwość zapraszania :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności