Skocz do zawartości

Zdejmowanie linków.

AdamA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie do osób mających doświadczenie w tym temacie. Usunięcie w krótkim czasie, stosunkowo dużych ilości backlinków, prowadzących do strony pozycjonowanej, będzie wiązać się z otrzymaniem filtru w G. czy tylko oczywistym spadkiem spowodowanym znacznym zminiejszeniem sie ilości bl?

Czy później łatwo można wrocić na poprzednie pozycje odbudowywując linkowanie po jakimś czasie?

Ile to jest, stosunkowo duża ilość backlinków?

Trudno jest odpowiedzieć na pytanie gdyż filtr zależy od wielu czynników serwisu, domeny itp.

Ogólnie nie zaleca się szybkiego dodawania dużych ilość linków jak i gwałtownego usuwania ich, może to właśnie prowadzić do filtra ale nie musi.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ile to jest, stosunkowo duża ilość backlinków?

Miałem na myśli dużą ilość bl w stosunku do całości linków prowadzących do domeny. Wiadomo dla jednego dużo jest 100 a dla innego 1mln. Jakieś 80% linków dofollow, dzięki którym domena siedzi w topach.

Zastanawia mnie to czy wiąże się to z pewnym filtrem, czy też raczej później przykładając linki z innych źródeł nie będzie problemu aby wrócić na wcześniejsze pozycje.

Wszystko zależy co to za linki i jaka strona, masz 200 BL w tym 100 np z jakiegoś forum, tracisz te 100 z forum i niewiele powinno się stać, może jakiś delikatny spadek. Co do zyskiwania dużej ilości linków OK, G może dać filtr gdy uzna ze jest to podejrzane, co do utraty linków, to niby za co G miałoby karać stronkę inaczej niż spadkiem w SERP-ach za coś co w założenia G, strona docelowa nie ma wpływu

Zastanawia mnie to czy wiąże się to z pewnym filtrem, czy też raczej później przykładając linki z innych źródeł nie będzie problemu aby wrócić na wcześniejsze pozycje

Pewne są tylko podatki.

Nie musi się to wiązać z filtrem, ale jeśli będziesz zdejmował duże ilości linków, a później dodawał to takie wahania mogą być wykryte przez algorytm i strona może trafić pod lupę.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Trochę za mało informacji podajesz bo nie wiemy ani co to za linki, jaki typ odsyłaczy site-wide, w tekście, linki zwykłe brak otoczenia tekstowego, jakie tempo zdemowania BL etc. Napisz coś więcej.

Jedno z najważniejszych miejsc w naszym domu to łazienka. Potrzebujesz wanny, mebli, prysznica, potrzebne są baterie łazienkowe , brodziki, meble, umywalki lub inne wyposażenie łazienek? Poczuj się w swojej łazience komfortowo. Wysokiej klasy produkty w przystępnych cenach znajdziesz na lazienka.pl.

Raczej szkodzi i mi chyba zaszkodziło ale może doswiadczeni to zweryfikują.

Np. w blogrollu ktos ma llink do swojej strony prze zokres nie wiem pół roku zrobiło się z tego kilka tysiecy stron i nagły spadek tego linka z tego blogrolla skutkuje strata dużych ilosci linków i to może zaszkodzić tak?

może ktoś pokusi się o jakiś wskaźnik procentowy np strata 10% linków nagle to już to czy jeszcze mało?

Pozdrawiam:)

Strata linka z blogrolla z jednej domeny zazwyczaj ma mały wpływ na spadek pozycji, a tym bardziej nie przynosi filtra.

Gdyby było tak łatwo to już dawno połowa topów byłaby zafiltrowana :)

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności