Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 444
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Jest publiczna BETA w języku angielskim, jak ktoś chce testować proszę zemną się skontaktować powiem jak ja sciagnąc. W update ona nie widoczna. Stable będzie za ok tydzień. A ot dzisiaj kodery zajmują się tekst catptcha , systemem uczenia tekst captcha w globalnym systemie bo teraz jak wiecie to się robi przez generator modów do kazdego URL. Wiec na prośby użytkowników to będzie wyniesione w osobne pliki również ekipa wymyśla jak zrobić bezpłatna bazę globalną online i sposoby jej ciągłej aktualizacji.

Zmiany jakie są w obecnej BETA to całkowicie nowy czeker z eksportem w Excel, przebudowana logika co am zwiększyć skuteczność, poprawiony OCR, poprawiony parser, przebudowany parser pod Yandex (zmiany w algo yandexa).

Przerobiony system aktywacji kont na forum przez mail.

Teraz w Google można hatwestwoac wyniki ustawione po dniach. Wcześniej to było w inny sposób.

Zrobiony generator losowych nazw użytkownika na pocztę Gmail

• 2 tygodnie później...

Google zmieniło system wysłania captcha po tym jak proxy( IP) zostanie zbanowane przy havesterstowaniu. Poprawka będzie w najkrótszym możliwym terminie ( koder już pracuje ale mówi że ekipa Google sporo namieszali w tej captcha, ale zrobią oczywiście)

p.s po ostaniach testach nie polecam korzystać z innych OCR przy harvestowaniu jak Antigejt, reszta zewnętrznych OCR maja obecnie tragiczna skuteczność. Proszę pamiętać podłączenie OCR pod harvest przedłuża "życie" proxy w wiele razy a zużycie captcha jest minimalne.

Wyszła wersja 2.0.1.3. Dużo zmian w algo harvestera zarówno pod Google jak i Yandex, dodano możliwość precyzyjnego określenia daty zindeksowania harvestowanych danych. Zmieniony algo przy zakładaniu profili. Są jeszcze sporo innych zmian które opisze później. Kolejna wersja już będzie z obsługą globalną texcaptcha, będzie wdrążono nowe składniki algo co maja skutecznie zwiększyć sukces.

• 4 tygodnie później...

jeśli ktoś kupuje XseoN proszę od razu napisać do mnie na e-mail, licencje wysyłane razem z plikami instalacyjnymi i czasami zdarza się że serwer pocztowy odrzuca wiadomość z domeny .ru co zawiera plik .exe a autor nie wie ze kupujacy nie dostał pliki. Jaj mam kontakt z autorem 12/24 wiec można szybko wyjaśnić sytuacje, wysłać na inną skrzynkę pliki i td, ale ja muszę wiedzieć że coś się dzieje.

Nowe wersja z globalną obsługa rożnego rodzaju texcaptcha wychodzi za parę dni, po tej wersji ekipa od razu się bierze za parser bedzie wrażone rozwiązanie co znaczę wydłużę żywotność proxy ( nie chodzi tu o captcha bo captcha przepisuje ot dawna, ale po ostaniach zmianach w Google jest to niewystarczająco). W kolejnej wersji po texcaptcha również ma być dodany jeszcze Bing do parsera obecnie to Google, Yahoo, Yandex, Rambler.

Bardzo ważny komunikat nie przedstawiajcie zegara ( nie zmieniajcie format daty) na komputerach, serwerach gdzie jest XseoN bo zabezpieczenie softu od razu "pali" licencje ( bo "myśli" ze ktoś kombinuje z abonamentem) i nie można już tego odkręcić jest to "gotowiec" co jest zakodowany w sofcie i niema możliwości zmiany tryb jego pracy. XseoN po takim czymś już nigdy nie bedzie działać na tym komputerze czy serwerze. Bardzo często tak się dzieje jak zmieniana jest forma daty dla Zennoposter+ zennoblog. Jaka bedzie na tej samej maszynie zainstalowany któryś soft z całego pakietu XseoN lub cały pakiet, licencja bedzie "spalona" i nawet autor to nie może "odkręcić".

Darmowe albo pisz z swojego konta albo idź trollować gdzie indziej.

Tak jeśli ktoś kombinuje z data na tym komputerze soft działać już nie bedzie. Jest to napisane na stronie producenta, włączcie translator i czytajcie.

Co ciekawo nie jest to jedyny soft co stosuje takie zabezpieczenie przed oszukaniem abonamentu.

Salab jeśli uważasz tako to nie opłacaj abonamentu i nie korzystaj z softu.

Jak autor stara się być fer i o tym, pisze to jest złe. Nie kombinuj cie z datą i nic się nie stanie. Zażalenia piszcie na kontakt https://xseon.ru/inde...id=1&Itemid=57.

p.s dotycz czas było w Polsce 2 przypadki spalenia licencji, i zostały wypisane 2 nowe licencje. Ale już po tym poście to bedzie nie możliwe. Dotykowo zostanie wysłany mailing na e-mail na który jest wypisana licnesja opisująca taki proceder.

A co z automatyczną zmianą czasu na letni/zimowy? Ostatnio zmieniali mi IP na vpsie na którym jest soft i była data pomieszana, ustawiłem aktualną, ale nie zauważyłem żeby było coś nie tak z softem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Max pragnę po prostu uzyskać odpowiedzi, także proszę zbastuj trochę z takimi wypowiedziami. Dziwi mnie fakt, że zwracasz się tak do klienta tego programu. Nikt nie twierdzi, że jest to złe. Tylko po prostu sam nie wiedziałem i pewnie inni o tym nie wiedzieli i ten fakt na pewno rozwieje wątpliwości na przyszłość. Tyle.

Blake w tym przypadku wszytko jest OK, niema co się martwic.

Darmowe albo używasz multikonta na PIO albo nie masz XseoNa, wiec nie oczekuj ze będę pisać z Tobą jak użytkownikiem XseoN, bo z tego loginu na PIO licencji wypisanej niema.

EOT

Właśnie dowiedziałem się że w katalogu głównym softu (angielska wersja) jest i zawsze był plik z licencja gdzie jest opisane że nie wolno zmieniać daty na komputerze i serwerze. Wiec dyskusja jest zamknięta.

plik Licence.txt

Before installing the program, check the system date and time, their value must conform to the current date and time. Changing the system date and time after installation may result in reduction of the term or termination of this license.

All rights not expressly granted here are reserved to separate XseoN.ru. XseoN.ru reserves the right to make exceptions to these provisions, or modify these terms at any time. However, you can always use these terms instead of the modified version, if you prefer (note that this license applies only to one version, so if XseoN.ru of new conditions for the later version, you will not have the right to use these terms to the subsequent versions).

Installation or use of the program constitutes acceptance of these terms and conditions of license.

If you do not agree with the terms of this license, you should delete the program files from your storage devices and cease to use the program..........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności