Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko mogę kiedys takie coś zrobić specjalnie dla ciebie :D tym bardziej że autor XseoNa wybiera się do mnie na polską wódkę w okolicach Świąt Bożego narodzenia :D Ale sam wiesz jak to się kończę impreza, impreza a ze szkoleniem może być gorzej.

• Odpowiedzi 444
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po negocjacjach z autorem oprogramowania udało mi się wytargować 10 licencji dla uczestników szkolenia które nie maja XseoNa cenę o 54 USD tańsza. Dla tych 10 osób cena za cały pakiet( XPCP, XseoN, XseoN master, Xseon parser) będzie (180 ) 126 USD + rok abonamentu w cenie.

Skorzystać z rabatu mogą tylko osoby co opłacili przyszłe szkolenie.

Osoby które będą uczestniczyć w szkoleniu obowiązkowo muszą posiadać słuchawki, komputery generujące echo( dźwięki z głośników ponownie łapane przez mikrofony) będę musiał odłączać.

p. wiem, że idzie "składka" na szkolenie przez parę osób. Dam radę - nie warto bo już wiem kto jak i gdzie :D.

Data już ustalona 18.10.2013 ustalimy wspólnie jeszcze czas.

Pozostało jeszcze tylko parę wolnych miejsc.

Tak jak napisałem wyżej posiadanie słuchawek jest obowiązkowe. Te osoby co chcą kupić XseoN ze zniżką 54 USD proszę o kontakt na PW.

Osoby co posiadają XseoN proszę zrobić update do najnowszej wersji, jeśli ktoś ma z tym problemy techniczne proszę o kontakt - pomogę.

Linki do konferencji i inne informacje każdy otrzyma na e-mail. Przed tym podam linka do ankiety co do godzin szkolenia.

FV wystawiane na podstawie proformy po zaakceptowaniu wpłaty, jeśli ktoś chce FV podpisana wysłana pocztą proszę o kontakt, domyślnie wysysany jest PDF na email.

Jeśli ktoś chce mogę podać GG dla bardziej szybkiego kontaktu.

Szkolenie bedzie 18.10.2013 zaczynamy o 10.00 przed szkoleniem wszyscy otrzymają linka. Słuchawki obowiązkowe. Jutro powiem ile zostało miejsc wolnych bo czekam na zaksięgowanie wpłat.

Teraz co do softu.

Jeśli przy charwestwoaniu wyskakuje błąd połączenia to nie jest żądny błąd softu a po prostu Captcha sniper (który nie jest do niczego potrzebny przy pracy XseoNa) dopisali się do hosts.txt i blokuje antigate który jest wykorzystywany przy harvestwoaniu ( łamanie captcha Google i yandexa).

Jak dajecie i XseoN i Captcha Sniper na jeden serwer pilnujcie tych rzeczy, bo nawet wtedy kiedy CS jest wyłączony bardzo często plik hosts jest dalej nadpisany i nie jest to "wina" XseoNa.

Wyszła nowa wersja XseoN 2.0.1.6

Duży update sytemu uczenia się - dodano makrosy, dodano nowe algorytmy. Zrobiony update automatycznego zakładania poczty na gmx, usprawniona praca z pocztą. Na prośbę polskich użytkowników dodana została wielowątkowa opcja pingowania (moduł sprawdzania linków). Drobne zmiany w innych modułach oprogramowania.

I teraz bonus dla nowych użytkowników oprogramowania gratis bedzie wysyłana baza 28200 unikalnych URL z poprawną rejestracją, 8700 profili w systemie profilowania ( wszystko na własnym OCR). I to bez sytemu samo-uczenia się tylko na domyślnym pliku bez bazy z serwera autora.

W najbliższych dniach bedzie update XPCP,

Trwają zaawansowane pracy nad duża zmiana w logice oprogramowywania, OCR i tak jak mówiłem na szkoleniu w przekształceniu dodatku XseoN Master w zupełnie inny soft.

• 2 tygodnie później...

Za parę dni będzie update samego XseoNa z ciekawa funkcja obsługi Twittera ( linki z profili i postów można będzie automatycznie twitować) korzyści z tego oczywiste.

Szczegóły opisze jak rosyjska betę przetestują użytkownicy rosyjskojęzyczni

Dzisiaj roześlę film ze szkolenia i listy jak ktoś ich jeszcze nie otrzymał. Krótkie filmiki te o których gadaliśmy zrobię już po update, bo opcja twittowania jest dość istotna.

Odpowiadam na liczne zapytania - nie przewiduje kolejnego szkolenia z xseona.

• 2 tygodnie później...

Bardzo ważny komunikat

Istnieje możliwość dostać licencje XseoN z abonamentem na rok całkowicie za darmo

Jak to działa?

Wybiorę 4 ( już niema wolnych miejsc) osoby z grona chętnych i dam im specjalna wersje XseoN w której działa tylko opcja uczenia XseoN nowym połam pryz rejestracji i texcaptcha.

Dam cash pliki ( pliki w których zapisane logi przy próbie rejestracji na forum gdzie pojawili się dodatkowe pola i texcaptcha której XseoN jeszcze nie wie.

Korzystając z funkcji uczenia się ( jest to dość łatwo nie trzeba znać jeżyków programowania) trzeba nauczyć XseoN rejestrować się na takim forum.

jeden forum - jeden punkt ( jest to zazwyczaj ok 5-6 tekstcaptcha lub 1-2 dodatkowe pole, lub jedno i drugie).

Jak użytkownik uzbiera 700 punktów dostanie pełna działacza licencje (XseoN, XPCP, parser, cheker) + update na rok gratis tak jak niby ją kupił.

Wybiorę tylko 4 osoby, oczywiste pierwszeństwo maja użytkownicy PIO z loginami nie trollującymi i najlepiej nie z 2013 roku, początkującym pozycjonerom które nie mieli styczności z seo softami dziękuje.

zgłoszenie proszę wysyłać na

szkolenie@xseon.pl

obowiązkowo podając login z PIO i emaila na który ma być wypisana licencja.

Soft będę wysyłać prawdopodobnie w przyszłym tygodniu po tym jak wyjdzie kolejna wersja XseoN co działa z Twitterem po API.

Jeszcze zapomniałem napisać soft automatycznie może tłumaczyć pytania z texcaptcha (nazwę pola dodatkowego) między innymi na język polski.

Obecny plan pracy ekipy z XseoN

1.Twitter( już prawie gotowe)

2. EE (captcha+bio)

3. Java script

5.Generator szablonów do silników(nie koniecznie forum) + system uczenia się prostych captcha

• 3 tygodnie później...

Tylko dzisija i jutro do 24.00 XseoN (XPCP, harvester, narziedzie do pracy zlistami, program do uczenia nowym polam) w cenie nie 180 a 130 USD + rok abonamentu gratis. Jesli ktos chce zakupic prosze o info na PW lub szkolenie [@] xseon.pl. Link bedzie aktywny do jutra do 24.00

Ja rozsyłałem ( nie do wszystkich) listę na której masz 14k gwarantowanych + jak masz dostęp do do texcaptcha + lista do niej to masz jeszcze ok 3000 ( 400 000 pytań odpowiedzi).

Tak jak lista juzera nie jest wysyłana na serwer jeśli tego nie chcesz, to wystarczę posiedzieć trochę na plikiem logów i masz wjazd tam gzie inne automaty nie docierają bez modyfikacji.

Listy takie gdzie dodają wszyscy są bez sensu, pisałem to Tobie w temacie XR, pod XseoN tzreba robić swoje listy ( w modułu ucznia się) i pracować na nich w systemie - pytanie odpowiedz po zdefiniowanych językach, profilowanie to już epoka kamienia łupanego w sensie rankwania, po drugie profil na którym robione profilowanie od razu idzie do kosza na lepszych forach.

Krótki filmik jak przy pomocy XPCP harvestować, testować i zapisywać na dysk twardy dobre proxy.

https://www.youtube.com/watch?v=fjh-dYt1H8g&feature=youtu.be&hd=1

W kolejnym filmie ( jak tylko znajdę czas na nagranie) tak jak obiecałem pokaże jak zrobić własne API ( opublikować na hostingu i udostępnić przez www). Jelsi ktoś chce XPCP można kupić osobno, bez abonamentu

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/171702-xpcp-xseon-parser-checker-proxy-1009/page__hl__xpcp

• 2 tygodnie później...

Bardzo ważny komunikat jeśli korzystacie z opcji linkczekera ( xseon sprawdza jaki skrypt zainstalowany pod danym url) na serwerach nie bullet lepiej puszczać to na mniejszej ilości wątków lub wcale, bo ja zapuściłem 16mln listę na 128 watkach na serwerze w Hetzner i zablokowali mi serwer na amen bo XseoN odpytywał port 80.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności