Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

widzę dalej nie rozumiesz, załóż na forum.xseon.pl temat to tobie to wytłumaczę jak znajdę chwilę bo jutro mnie nima (chcesz szybsze pisz na suport w jeżyku angielskim kontakt masz w e-malu z kluczami softu) na obrazku widać że dalej to robisz nie tak jak ma być. Co do wytłumaczenia o podobnych loginach to przyjmij to że tak jest i tak bedzie ( ale nie w trybie pracy pytanie-odpowiedz bo to jest oczywiste), powiem tylko to że XR tylko w poprzednim update zrobił takie rozwiązanie.

p.s widzę uparcie nie używasz makrosu #genlogin[n] gdzie [n] to zmienna długości.

• Odpowiedzi 444
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
#genlogin[]

i #genlogin[n] n to dlugośc to tzreba było uzyc #genlogin[7] i #genlogin[9] na przykład. Tak jak napisałem wyżej jeśli uważasz że to błąd oprogramowania napisz na suport kontakt masz w mailu który otrzymałeś po zakupie. Ja dalej podtrzymuje wersje ze niepoprawnie używasz funkcji pytanie- odpowiedz.

No to kolejny test. Tym razem daje #genlogin o długości 13:

midi-pliki.pl/img/rejestracje3.jpg

Login nadal przystaje do poprzedniego. Kolejna teoria padła...

Powiedziałem, że to błąd, ale napisałeś że nie jest to błąd i to przyjmuję.

Obiecałeś mi jednak wyjaśnić na tamtym forum, dlaczego tak jest z tymi loginami i co w ogóle robię źle w trybie pytanie-odpowiedź.

https://midi-pliki.pl/img/rejestracje3.jpg

nic niema, ok już chyba działa masz coś z hostingiem.

Wiec tłumacze Tobie co mówi suport : jeśli przy pierwszej rejestracji dajesz n-8 a przy drugiej n-14 a nie (10 i 10 tak jak na pierwszych dwóch obrazkach) i dalej Ciebie te loginy nie satysfakcjonują to wystarczy ręcznie dać login przy drugiej rejestracji taki jaki chcesz.

Można również robić jeszcze tak pierwszy projekt : Zadolbal#genlogin[4] drugi projekt Bl#genlogin[8], dajesz prefiks i generowanie symboli. To są podstawy w korzystaniu z tego rodzaju softów, i funkcji działają tak samo w wszystkich softach xr, aio i tak dalej.

Ja osobiście nie używam loginów generowanych w trybie pytanie odpowiedz, czemu mówiłem na szkoleniu.

W ocenie autora niema w tym przypadku nic do poprawienia, soft działa tak jak ma działać.

1. Cena jest 180dolców, a aktualizację po roku 60dolców za rok? Nic się w tej kwestii nie zmieniło ?

2. Można ustawiać harmonogram harvestowania ? Chciałbym ustawić raz harvester, dodać footprinty, różne odstępy czasowe zapytań dla różnych list, dla jednych list chciałbym ustawić harvestowanie z 24 ostatnich godzin, dla innych z ostatniego roku itp. i potem żebym nie musiał już do harwestera zaglądać. Tylko bym kopiował listy z plików tekstowych.

Głównie mi chodzi o 2 punkt.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

1.Tak

2. Oczywiście przedział czasowy można ustalać ale parser nie posiada harmonogramu. Sam XseoN owszem posiada harmonogram ale funkcja harvest w nim nie ustawisz. Powiem szczyrze w żadnym harwesterze nie ustalam harmonogramu, i z tego co zapytałem aurora ta funkcja nie będzie w Xseon - parser wprowadzana.

Nie dobrze :) Moje poszukiwania dobiegły końca, bo wychodzi na to, że żaden z dostępnych harvesterów nie posiada harmonogramu (nie licząc omnispeed, ale ten program spisałem na straty) . Nie pozostaje nic innego jak zlecenie napisania takiej aplikacji. A szkoda, bo ten xseon wygląda świetnie :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Co do angielskiej wersji XseoNa to planowane jest tłumaczenie na język polski, ale nie moge powiedzieć kiedy to zostanie zrobione.

Pisałeś pod koniec stycznia posta, a mamy już maj. Bardzo bym była wdzieczna, jakby to szybko zrobiono. Chetnie bym kupiła, ale cały czas czekam właśnie na wersje pl.

Da sie w tej sprawie coś zrobić? ;):usta:

Pozdrawiam ~ Dorota

[ problemy z pisownią ]

Dorota postaram się w maju załatwić to z autorem. Tu nie chodzi o samo tłumaczenie a o przerobienie interface na wielojęzyczny. Obecnie w samym XseoN tylko 2 wersji rosyjska ( sprzedawana tylko na terenach rosyjskojęzycznych i wersja angielska sprzedawana w reszcie krajów. Natomiast Xtwi ( dodatek do pracy z Twitterem ) już jest wielojęzyczny.

Bardzo cieszą dobre chęci Autora, ale tłumaczenie jest niepełne a tłumacz nazywa się chyba google.

Wiele opisów jest niezrozumiałych, a niektóre nawet wprowadzają w błąd.

"Wersja polska" dumnie brzmi, ale może jednak lepiej nie tłumaczyć tak po łebkach.

To polecam używać wersji angielskiej ( robią to użytkownicy z Niemiec, Francji, Hiszpanii, Czech). XR od 8 lat nie jest prawidłowo przetłumaczony na Polski ( niektóre funkcje wcale) i jakoś wszyscy używają wersji angielskiej. To motywuje również to zaczerpnięcia odrobiny ogólnie przyjętych terminów w softach SEO. Napisałem na samym początku to nie jest soft dla początkujących, to nie soft "mój pierwszy profesjonalny soft SEO", to nie jest soft dla ludzi co na co dzień nie maja styczności z tego typu oprogramowaniem. Na dodatek osoby które znają mnie osobiście zawsze wiedzą, że mogą liczyć na szybkie pytanie-odpowiedz na GG, ICQ, Twitterze, FB ( jeśli mam na to czas).

Mowa była o tłumaczeniu na język polski.

Ja nie mam zastrzeżeń do Twojej pomocy, a nie znam Cię jeszcze osobiście. Nie mam tez zastrzeżeń do SEOzaawansoania ludzi używających tego oprogramowania, ani edukacyjno-terminologicznego znaczenia używania wersji anglojęzycznej.

Wszystko, co napisałeś, mówi za tym, żeby używac wersji angielskiej. Jestem tego samego zdania... Po co więc to kulawe, na siłę stworzone tłumaczenie na PL?

Nie wiem też, dlaczego na każdą uwagę zanosisz się w niesłusznych lamentach nad brakiem doświadczenia użytkownika, nad nieuctwem językowym i SEOwym i nad podobnymi niedoróbkami w "innym" sofcie, co nie jest przecież dobrym wytłumaczeniem własnych niedoróbek.

nie jest przecież dobrym wytłumaczeniem własnych niedoróbek.

Chyba czytałeś że nie jestem autorem oprogramowania. Kontakt do autora masz w e-mailu który otrzymałeś po zakupie. Co jest potrzebne a co nie decydują wyłącznie autor i parę osób z ekipy koderów mają swoje wizje i tyle. Soft działa, rozwija się, wychodzą darmowe dodatki, kosztuje swoich pieniędzy. Autor ma swoją strategie rozwoju software i nie traci czasu na uszczęśliwianie konkretnych użytkowników kosztem większości i chyba słusznie. Wersja polska może zostanie przetłumaczona, a może i nie, co niema nic do działania oprogramowania. EOT. (kończymy tą dyskusję)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności