Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie w drodze update xTwi ( dodatek do pracy z Twitterem) finał to znaczy, że wszystkie założone funkcje już zostaną zrealizowane. Update będą, dodatek nie zostanie "porzucony" ale to będą dostosowanie do zmian w algo lub bugfix ( praca z FB jest w planach rozwojowych ale nie tym latem).

Po tym ekipa bieszę się za duży update XseoNa.

Zapowiadane zmiany to : całkowite przebudowanie parsera( harwestera), nie mogę napisać co dokładnie ( bo konkurencja nie śpi :D) ale bedzie możliwość harwestować każdą wyszukiwarkę nawet tą która jeszcze nie powstała, harwestowac "clony" każdej wyszukiwarki, samemu definiować większość parametrów harvestera.. Prawdopodobnie dodany bedzie również harmonogram zadań samego parsera.

Update postera to w główniej mierze zmiany nastawione na kardynalną poprawę skuteczności na obecnych już platformach, update OCR na nowe captcha, update algorytmu w związku update skryptów. Strategia rozwoju zakłada, że najpierw maksymalnie zostanie zwiększona skuteczność tych funkcji co już są założone, a tylko później będą dodawane nowe skrypty, dodatki, plaginy.

Osoby co nie mieli zrobionego jeszcze paczu funkcji ograniczenia półotwartych połączeń wyłożyłem darmowy soft do tych celów :

https://www.max-seo.pl/index.php/item/25-szybszy-xrumer-scrapebox-xseon-gsa-aio-gscraper.html

• Odpowiedzi 444
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Prawdopodobnie dodany bedzie również harmonogram zadań samego parsera.

To by było genialne :) Pozostaje mi oczekiwać tej dużej aktualizacji. Wiadomo mniej więcej za ile wyjdzie ta większa aktualizacja ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Wróciłem do xseona, bo chyba w końcu znalazłem dla niego idealne zastosowanie, ale mam problem. Chcę najpierw przelecieć przez bazę wszystkich moich for zidentyfikowanych jako obsługiwane skrypty - wyszło tego ponad 1mln i xeon co jakiś czas się wywala na 2 x 3.4 GHz i 2 GB ramu - jest to kwestia listy czy zbyt dużej ilości wątków (aktualnie zmniejszyłem już do 45 i tfu tfu odpukać - leci stabilnie od paru godzin).

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

W związku z pewnymi krokami przedsądowymi które Twitter podejmuje do autora Xtwi. Sprzedaż Xtwi zostaje wstrzymana do zakończenia konsultacji które będą prowadzić prawnicy z obu stron. Osoby co kupują XseoN na razie nie będą dostawać również jego w gratisie.

do zakończenia konsultacji
Może być ciężko :olaboga:Terms of Service :

You may not do any of the following while accessing or using the Services: (i) [...] access or search or attempt to access or search the Services by any means (automated or otherwise) other than through our currently available, published interfaces that are provided by Twitter (and only pursuant to those terms and conditions),

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie chce za dużo mówić, ale już nawet na tym etapie "ciężko" nie jest. Przepisy prawne w tym zakresie w Rosji działają na korzyść autora. W stosownym czasie wszytko opiszę ale moim zdaniem skończy się to promocją softu na światowa skale, nic więcej.

• 2 tygodnie później...

Jest nowa wersja XseoN wersja angielska.

Ta wersja to przejściowy bullid przed dużym update który zaplanowany prawdopodobnie na wrzesień.

Ekipa ma 3 tygodni urlopu więc co zdążyli dokończyć dali w tej wersji.

Głownie to:

1.havestowanie klonów ( luster) Google - portali na których jest opcja globalnego wyszukiwania ale winniki dostarcza Google.

krótkie wideo z pracy :

2.Całkowicie została przepisana funkcja automatycznej rejestracji kont e-mail. Na razie działa tylko automatyczna rejestracja poczty w Yandex, ale bedzie więcej serwisów przy update kolejnym.

Bardzo ważne dla prawidłowej pracy tej funkcji na komputerze czy serwerze gdzie jest XseoN ma być zainstalowany IE V10 lub 11 IE ma być włączona funkcja JavaScript i cookie.

Soft przy automatycznej rejestracji kont email na Yamndex wykorzystuje emulacje myszki więc w tym czasie nie ruszać muszką. Duzym plusem jest automatyczna konfiguracja antyspamu tak aby wszystkie emaili trafiali tylko do folderu otrzymane" a nie "spam".

krótkie wideo :

3. Ulepszona i uproszczona praca z funkcja uczenia dodatkowym palom i tekstcaptcha w reżymie rejestracji.

4. Całkowicie przepisany algorytm harvestowania Yahoo

5. Na prośby użytkowników poprawiony pingator ( okazuje się, że ktoś z tego jeszcze korzysta)

6. BugFIX dla opcji pracy z bardzo dużymi listami przy funkcji uczenia się

Po okresie urlopów ekipa realizuje dalej plan prawie całkowitego przepisania XseoN. Nowy OCR który dostanie XseoN myślę, że wywoła efekt "trzęsienia ziemi" w branży seosoftów ( krótko testowałem wersje alfa i wrażenia bardzo pozytywne z efektem niedowierzania).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności