Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszła nowa wersja XseoN 2.0.3.3.

1.Dodano obsługę nowego cms uCOZ ( profile)

​2. Przepisano harwester, dostosowano do zmian w Google, Yahoo,Yandex, Rambler

3. Dopisano funkcje wyłączania zawisających wątków

4. Inne zmiany

Wideo z harwestowania na najnowszej wersji

• Odpowiedzi 444
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wyszła nowa wersja XPCP ( dodatek wchodzący w skład kompleksu). Update należy ciągnąc z linku który otrzymaliście po zakupie, nie z softu.

Główne zmiany to dostosowanie do zmian w Google co do publicznych proxy.

Aktualna wersja XPCP to 2.0.1.9

XseoN to 2.0.3.4

Max sprawdzałeś jak nowa wersja xpcp obecnie sprawdza proxy? Mam listę dosyć archaiczną listę źródeł ( z forum xseon, na razie sprawdzałem działanie i konfigurację xpcp ) listy które wypluwa nie nadają się pod google. Na 200 wynikowych serwerów działa może jeden. Zastanawiam się czy to wina błędnej konfiguracji XPCP, złe źródła, czy może błąd w działaniu XPCP.

imgur . com / 4ofPqhA

Kolejna sprawa - jak zaznaczam aby automatycznie odświeżał listę i sprawdzał, a źródłem jest plik z listą url stron z proxy, to wyskakuje komunikat, że operacja możliwa tylko dla źródła z internetu a nie dla zasobów z pliku. Wygląda jednak, że mimo tego komunikatu działa prawidłowo.

Google dość mocno zakręciło nakrętkę z proxy publicznymi dla tego liczba na pewno zmniejszyła się.

Domyślnie w XPCP dla testowania Proxy pod Google stoi zapytanie inurl: + intex: widać do w okienku wprost jak paczysz na soft.

Jak w ustawieniach wstawisz na przykład site:facebook.com ilość proxy działających pod Google będzie większa  co oznacza, że zapytanie do Google site: strony fb przepuszcza więcej publicznych proxy.

Ta funkcja jest po to aby każdy mógł zrobić sobie api pod własne potrzeby. Zapytanie domyślne z XPCP to

inurl:ucp.php?mode=register intext:Powered by PHPBB

jest najbardziej hardcorowe. Wstawiając zapytania "Windows" dostaniesz 10x tyle proxy, i te proxy będą na przykład nadawać do monitorowania pozycji w Google.

Co do źródeł proxy to musisz ciągle szukać nowych, te z forum co ja wystawiłem maja chyba 2 lata ( wyłożyłem aby pokazać jak ma taka lista wyglądać, dałem przysłowiowa wędkę), obstawiam, że 90% stron z tej listy w ogóle nie działa.

Co do drugiej sprawy coś robisz nie tak ale ciężko mi do tego odnieść się, bo nie wiem co tam robisz.

Na pewno w sofcie ta funkcja działa prawidłowo, sprawdziłem.

qxnmyrwo.png

• 1 miesiąc temu...

chyba tak, pewności nie mam bo odpalałem dobry tydzień temu i tylko zmieniałem sobie footprint do kolejnego harvestu. Wcześniej było ok, dzisiaj wstaje wchodzę na serwer i sporo błędów się pokazało. 

Zauważyłem, że przeglądarki mi nie działają więc uruchomiłem serwer ponownie i jak narazie błędów nie sypie, a przeglądarka zaczęła normalnie działać, ale jeśli jest jakiś powód wyświetlania tych błędów to fajnie byłoby to wyeliminować.

Wyszla nowa wersja 2.0.3.6, dużo zmian ja jak znajdę chwilę przetłumaczę na Polski. Główne zmiany obsługa Joomla k2, posting na UKOZ, zmiany w harwesterze duże dodano możliwość harwetsowanie kontentu miedzy innymi, zamiana slów w harwestowanym kontencie na Wasze linki,, Podłączenie CapMonsterPro na różnych portach, zwiększono w razy ilosć makronów które można używać w projekcie.

Wiele innych zmian autor obiecał na jutro filmik  w języku angieslkim.

Super działa harwestowanie, bardzo ładnie idzie nawet na proxy z proxy gen :) Dobra robota. Soft działa bardzo płynnie, jest intuicyjny. Na początku miałem problemy - odpowiedzi od twórcy softu w max kilka godzin, raz napisałem maila z problemem w niedzielę ok 12, o 14 już mi wszystko ustawiał przez TeamViewer, żeby każdy soft miał takie wsparcie to byłoby idealnie.

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

• 4 tygodnie później...

Sam przycisk antiban służy do wyłączenia wyskakującego okienka z captcha, aby wysyłał captcha na serwis trzeba zaznaczyć to w opcjach (OCR) dodać klucz. Wtedy bilans konta pojawi się w panelu czerwonym kolorem i będzie wysyłać captcha na serwis lub na Capmonster2 ( od ostatniej wersji)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności