Skocz do zawartości

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 444
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Serwery licencyjne zmieniły protokół po którym komunikują z softem należy zrobić aktualizację. NR wersji nie był niezmieniony dla tego należy aktualizację zrobić ręcznie pobierając paczkę z linku który otrzymaliście po zakupie.

Max - mam pytanie odnośnie softu.

Jak radzi sobie z tekstowymi captchami w języku polskim.

Czy nie ma problemu z polskimi znakami jak w przypadku Xrumera?

Np dla takiego zestawu z forum:

<div><strong><label for="humanverify">Jak nazywa się lekarz, który leczy zęby?</label></strong></div>
            <input class="bginput" name="humanverify[input]" id="humanverify" size="50" type="text">

lub takiego:

<dt><label>W jakim mieście znajduje się Wawel?:</label><br><span>To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.</span></dt>
    <dd>
        <input tabindex="8" name="qa_answer" id="answer" size="45" class="inputbox autowidth" title="Odpowiedź" type="text">

?

Xrumer dla drugiego przykładu w logice widzi to: To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów i nauka captchy jest praktycznie niemożliwa, gdyż nie pokazuje tego co trzeba dla różnych forów: W jakim mieście znajduje się Wawel?

Bez żadnego problemu sobie z tym radzi system scrapowania kodu jest zupełnie inny, odpowiedzi soft pisze z polskimi znakami, tylko w sofcie do nauki pytania widoczne czasami bez polskich znaków tak ich scrapuje. Ale to pojedyncze przypadki i nie mają wpływu na skuteczność bo odpowiedz i tak będzie poprawna a pytanie zapisuje prawidłowo .

Poniżej foto z ostatniej wersji softu 

Jak widać na foto bez problemu odpowiada "jabłoń" i widzi całość pytania a nie tylko komunikat.

u8htvfc5.png

Dzięki za szybką odpowiedź.

Dla upewnienia się ten Soft jak pobiera tekst captchy i przyporządkowuje do pola formularza?

Xrumer bierze ostatnie zdanie przed polem do wpisania odpowiedzi, a ten soft jak to rozwiązuje?

Może podam linka do konkretnego przypadku: https://www.biznesforum.nsv.pl/ucp.php?mode=register- forum wybrane przykładowo.

Dla upewnienia się ten Soft jak pobiera tekst captchy i przyporządkowuje do pola formularza?

Xrumer bierze ostatnie zdanie przed polem do wpisania odpowiedzi, a ten soft jak to rozwiązuje?

Nie mogę powiedzieć jak, ale nie tak hrumer. Dima autor XseoN wymyślił na prawdę autorski system..Miedzy innymi dla tego wgranie cash z zebranej bazy do softu nauki czasami może trwać nawet 30 min na mocnej maszynie.
Na sczęscie robi to tylko raz i pola już są w bazie i brane pod uwagę nie tylko na tym konkretnym url.

Tak na 99%. aby powiedzieć 100% musiałem by sprawdzić a wszystkie kopie moje obecnie zajęte aby sprawdzić.

Może ktoś kto ma w tej chwili wolny soft Tobie sprawdzi.

Zobacz foto które wyłożyłem jest tam takie pytanie.

•  
    •  
    •  
    •  

• 3 miesiące temu...

Czy ma ktoś wrażenie jakby ostatnio coś się zmieniło z parserem Xseona (mowa o scrapowaniu z google)? Jeszcze niedawno harvestował bardzo precyzyjnie. W sensie - footprinty precyzyjne do profilu czy do artykułu i takie wyniki zwracał. A od niedawna zauważyłem, że wyniki są dość mało precyzyjne - albo domena główna, albo adresy "z całkiem innej beczki", mało precyzyjnych wyników.

Dodatkowo zawsze w wynikach do adresów url był "doklejony" charakterystyczny ciąg znaków, a teraz tego nie widzę (wydaje mi się, jakby adresy w wynikach harvestu były poucinane - np. zamiast pełen profil, to ucięte w większości do samego index.php)

Myślałem, że może coś google namieszał, ale sprawdziłem footprinty w scrapeboxie (+ te same proxy) i zwraca normalne wyniki (konkretne do profilu czy do artykułu).

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Oxan_20 dzisiaj wyszła aktualizacja bardzo duża ( Twój problem rozwiązany), jak dotrze do stacjonarnego kompa opisze. Każdy posiadacz aktywnej licencji XseoN dostaje gratis soft do lamania captcha, najżeglowniejsze że ten soft automatem lamie caprcha Google i Yandex która wyskakuje przy harwestowaniu.

Soft do captcha w wersji Ligh i BETA wiec mogą występować jakieś bagi. Ale jest darmowy .

Aby dostać soft do captcha należy na 

support@xseon.ru 

wysłać name, code login do aktywacji XseoNa który dostaliście przy zakupie lub przy odnowieniu licencji ( pamiętajcie jeśli robiliście odnowienie licencji to dostaliście nowe klucze i własne te klucze należy wysłać na support). Podać również trzeba email do którego przypisana licencja ( najlepiej z niego pisać).

CDN

Gdyby ktoś miał problem z podpięciem XseonOCR LIght do Xseona to służę pomocą. Spędziliśmy z supportem dobre dwie godziny na Team Viewer, także ewentualne problemy są w miarę rozpoznane.  I tak: jeśli nie widać w oknie OCR rozwiązywanych captcha (nie sugerujcie się liczbą przesłanych do rozwiązania) , to nie działa połączenie po localhost. Wtedy, w  antigate/useXeonOCR zmieniamy port ze standardowego 1000 np. na 1001 i to samo robimy w oknie OCR  w polu port.  Dla użytego portu dodajemy wyjątek w firewall.  Test, czy port jest otwarty: https://2ip.ru/check-port/. U mnie, na Windows 10, standardowy port był zajęty przez inny proces, a także połączenie blokował firewall. OCR jest, jak na wersję Lite, bardzo skuteczny.

To jak z każdym programowym OCR jak nie działa na standardowych portach trzeba otwierać niestandardowe dodając wyjątki w zaporę ( na serwerach z softami seo w ogóle polecam zaporę wyłączać i odpalać te softy nie na domowym komputerze/laptopie).

Dnia 13.02.2017 o 21:23, Oxan_20 napisał:

.........

Myślałem, że może coś google namieszał, ale sprawdziłem footprinty w scrapeboxie (+ te same proxy) i zwraca normalne wyniki (konkretne do profilu czy do artykułu).

Dzień dobry!

Przepraszam za mój polski.

Najnowsza wersja XseoN staraliśmy się dokonać cięcia rekordy długości, wydane przez Google. Jeśli rekordy nie są poprawne przycinanie, wyślij txt do wyszukiwanych haseł w Google i udzielającej support@xseon.ru.

Zobaczmy odpowiedzi.

Xseon Founder
https://www.xseon.ru
support@xseon.ru

sg.jpg.bcbaa8068262e8a11777a7d368f00bc4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności