Skocz do zawartości

Na ile fraz pozycjonować na początek ?

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, mam świeża stronkę i sporo fraz :).

Zrobiłem sobie taki wykaz słów na które chciałbym pozycjonować stronkę no i jest ich prawie 40. Od ilu powinienem zacząć i jak zwiększać takie pozycjonowanie.

Wydaje mi się że najpierw będę musiał pozycjonować stronę główną i pierwszy post (został stworzony mocny artykuł z kilkoma frazami w środku, nie jako anchor ale po prostu zawiera 9 słów kluczowych/fraz mnie interesujących), a następnie dalsze wpisy które są w fazie przygotowań.

No ale nie wiem tak naprawdę od czego zacząć, a więc fajnie by było jakbym usłyszał jakieś rady od starych wyjadaczy seo :).

Pozdrawiam.

W miarę swoich możliwości pozycjonuj maksymalną ilość fraz i podstron.

Oczywiście podstrony na frazy, które ich dotyczą :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ok, tak zamierzałem. Ale czy to nie będzie dziwne że tak dużo słów kluczowych jest pozycjonowanych na początku ? Myślałem że powinienem zacząć od maksymalnie możliwej ilości, ale bez przesady (pewne jest że słowa muszą się powtarzać z tymi na stronie, a jak na razie 35 procent spełnia te kryteria :)).

Dzięki.

Zasadnicze pytanie, czy Twoja firma da radę nie pozyskując ruchu z wyszukiwarki? Musisz sobie zdawać sprawę, że czym więcej fraz tym dłużej będziesz dochodził do TOPu. Zdecyduj się na początek na 8-10 fraz, po doprowadzeniu ich do TOP10, wprowadzaj do strategii nowe... i tak aż do wyczerpania zapasów ;)

Inaczej sprawa ma się z szerokim targetingiem na kilkanaście-kilkadziesiąt podstron, tam można nawet i 200 jednocześnie fraz wprowadzić do obiegu i będzie ok. Wszystko też zależy od środków, czasu. Jak zatrudnisz do pozycjonowania serwisu firmę np. NetArch lub inną to będziesz poniekąd odciążony z wykonywania tej pracy i będziesz mógł przeprowadzić większą kampanię. Wszystko zależy od Twoich potrzeb.

Jedno z najważniejszych miejsc w naszym domu to łazienka. Potrzebujesz wanny, mebli, prysznica, potrzebne są baterie łazienkowe , brodziki, meble, umywalki lub inne wyposażenie łazienek? Poczuj się w swojej łazience komfortowo. Wysokiej klasy produkty w przystępnych cenach znajdziesz na lazienka.pl.

To nie jest takie proste (rób tak i tak po tyle i tyle) ja zrobiłem tak: zacząłem od 3 w miarę prostych fraz do wypozycjonowania (byłem wówczas zupełnie zielony i nie wiedziałem czego się spodziewać). Po miesiącu podwoiłem ilość wejść na moją stronę (to mnie bardzo zmotywowało- jest to bardzo ważne dla początkujących) teraz jadę już na 8 fraz. Ja sobie pogrupowałem frazy według słów bliskoznacznych lub powtarzających się we frazie (pamiętaj że jeśli pozycjonujesz na frazy podobne zawierające słowa z innej frazy to również i fraza jej podobna nieznacznie zyska na wartości). Teraz stosuję takie jak by pakiety po 3, 4 frazy ( w zależności od poprzednich wyników pozycjonowania) Wiadomo że każda fraza ma inne potrzeby, jednej wystarczy 20 preclów by zapukać do top 10 innej wystarczy zaledwie na wskoczenie do pierwszye 100 pozycji.

Jeśli już coś popozycjonowałeś to ogarnąłeś taki temat, jeśli jesteś zielony to mam nadzieję że pomgłem

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Moim skromnym zdaniem nie ma zadnego problemu abys pozycjonowal nawet te 30-40 fraz.

W koncu taka ilosc anchorow to tylko plus. Jest zroznicowanie to jest ok.

Pamietaj tylko o optymalizacji strony docelowej - bo o tym nie wspominasz, wazne aby podstrony na ktore chcesz kierowac byly zoptymalizowane pod slowa kluczowe/grupy slow kluczowych . Inaczej bedzie balagan i nic z tego nie wyjdzie:)

Mozesz takze wybrac kilka fraz najlepszych (takich ktore generuja najlepszy ruch - sprawdz to odpowiednimi narzedziami, GWT, analytics, adwords etc ) i na te frazy sprawdz dokladnie konkurencje i postaraj sie ich doganiac.

Wszysstko rozkladaj w czasie, nie rob wszystkiego w 1,2 dni idac na ilosc. Planuj kolejne tygodnie, pamietaj ze indeksacja to proces dlugotrwaly czesto wiec warto uzbroic sie w cierpliwosc.

Powodzenia!:)

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Pierwsza odpowiedź - Mariusza, wyczerpuje temat.

SEO, a pozycjonowanie w szczególności, jest tak na prawdę sztuką oszukiwania Google'a. Nienaturalne więc jest, gdy do strony prowadzą linki zewnętrzne np. tylko na 2-3 frazy i zawsze do tych samych miejsc. Jeśli ma to udawać, że znaleźli się tacy co kochają Twoją stronę i całkowicie bezinteresownie zrobili odnośnik do Twojej strony, to powinno to być jak najbardziej zróżnicowane i prowadzące do różnych podstron. Bezinteresowni użytkownicy nie będą się kierować Twoim planem na pozycjonowanie. Oni to robią (jeśli w ogóle) bez żadnego planu.

Nie zaszkodzi też, by - gdy to jest możliwe - linki na jedną konkretną frazę nie prowadziły np. jedynie do strony głównej. Niech się też pojawią do podstron, oczywiście mających coś wspólnego z daną frazą. To w sumie jest naturalne, a linki się nie zmarnują, bo cały czas będą pracować na "chwałę" całego serwisu. Obserwując na bieżąco możesz w pewnym momencie zacząć faworyzować jedną lokację, choć ciągle obserwując.

I jeszcze jedno - zawężenie pozycjonowania do 2-3 fraz czasem kończy się niemiłym filtrem albo inną przypadłością.

Zacznij od tych łatwiejszych, powiedzmy 1o na początek żeby nie wpakować się w filtr. Zobaczysz jakie są efekty i jak zaczniesz pnąc się w wynikach dokładaj kolejne.

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

dołanczam się do kolegów z branży i uważam że powinieneś pozycjonować na wszystkie frazy powoli, naturalnie i cierpliwie. Wtedy nie podpadniesy Googlowi.

Polecam blog o pozycjonowaniu stron w Niemczech - pozycjonowanie Niemcy. Na tym blogu pisze też na temat pozycjonowanie stron w google.de

Prędkość to rzecz względna :) Nie będę więc mówił, że trzeba powoli, jeśli działania prowadzi się z głową, wiedzą, doświadczeniem i rozsądkiem. Ale jeśli finezja w planie i działaniu bardzie przypomina kafar niż młotek, to tak - lepiej lecieć nisko i powoli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności