Skocz do zawartości

Na ile fraz pozycjonować na początek ?

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie najpierw warto skupić się na 3 głównych i kilku, które generują najwięcej ruchu, pozatym "obok" pozycjonuj się na ogólne frazy np. zamiast "produkty samsung" kilka linków na samsung ci nie zaszkodzi - tą metodą moja opinia o szajsungu jest tuż pod stroną samsunga na produkty samsung i "produkty samsung"

Zakładając, że to Wordpress początkowe wpisy niech będą ściśle związane z hasłami i pozycjonuj je każde z osobna, ale nie, że masz jeden artykuł na 9 słów - lepiej krótki, ale dotykający konkretnych fraz, mam też nadzieję, że one pomiędzy sobą jakoś linkują?

Na początku bardziej bym się przyłożył do optymalizacji (i pod SEO i pod usera), a dopiero pozostałą część czasu poświęcił na resztę.

Jeszcze tempo - najlepiej nie X dziennie chociaż to też metoda - ja robię sobie po prostu arkusz kalkulacyjny i planuje sobie dzień do przodu losowo od 5-12 wpisów PR4+* i kilka mniejszej jakości.

Nie zapomni o mapie strony :)

Zasobność portfela to powiedzmy jedno doładowanie telefonu za 10-20zł dziennie, 100zł na PayPal miesiąc i jakieś 400zł na koncie - spokojnie dasz radę :)

Promocje Multikodów do autora wątku na PW

---

* zaznaczam, że nie jest to wyznacznik jakości linku, ale jakiś wyznacznik zawsze jest :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Ja zgadzam się natomiast z wcześniejszym komentarzem odnośnie rozpoczęcia pozycjonowanie od słabszych fraz. Daje to już jakiś ruch na stronie, umacnia domenę i moim zdaniem łatwiej wtedy osiągnąć wyniki w Topach dla słów/fraz trudniejszych. Tak jak już ktoś wspomniał zacznij od 7-8 fraz a potem stopniowo powiększaj ilość. Moim zdaniem tak było by najprościej. Z drugiej strony dysponując odpowiednim budżetem możesz zacząć pozycjonować na wszystkie frazy.

Powodzenia życzę :)

Pod warunkiem ze frazy to nie obciąganie guzików Malbork, czy inne podobnie trudne, to zrobienie 40fraz bez dobrego własnego zaplecza, lub softu do spamowania, jest dużym wyczynem dla osoby zaczynającej zabawę w kantowanie gugla. 40 fraz to kilka tys linków z dziesiątkami anchorów, nie jest to proste do ogarnięcia i zdobycia.

Od słabszych? Czasem kilka ruchów i te słabsze lecą na topy. A pożytek z nich żaden oprócz maskowania. Tylko też jakie to maskowanie, gdy nie zaczyna się od razu równie te które mają być trudne. Trudne z samej natury trzeba obsługiwać dużo dłużej, więc jaki sens jest odkładanie ich na później? Trzeba iść w miarę szeroką ławą. te łatwe nie będą wymagać wielu pracy, więc jaki problem zacząć również spokojnie pracę nad trudnymi? Zresztą jak mówiłem wcześniej - im więcej anchorów i stron linkowanych, im większa różnorodność - tym lepiej. I bezpieczniej również. To na prawdę nie jest dużo więcej pracy, bo te łatwe wymagają czasem jedynie drobne "popchnięcia".

Odkładanie pozycjonowania ważnych fraz na później - moim zdaniem - mija się trochę z celem. Bo pozycjonowanie jest tylko środkiem, a nie celem samym w sobie. Chyba, że ktoś czerpie tylko satysfakcję z tzw. - nomen omen - pozycji ;)

Ok, dzięki za wskazówki i będę się staram robić tak aby mnie nie złapali, a efekty były naprawdę dobre :P

W sumie mam jeszcze jedno pytanie :) , jeżeli dodajecie wpisy o swojej stronce do wartościowych pp albo katalogów to ile anchorów wrzucacie w środek. Niby można do 3, ale ja mam zamiar dodawać po jednym, tak aby to nie wyglądało na masowe dodawanie linków ?

Odnośnie ilości linków to są różne szkoły. Wg mnie 2 linki (np. do głównej i podstrony) w artykule nie są złe, ale nie wszystkie katalogi i pp przyjmują 2.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności