Skocz do zawartości

OVH podnosi ceny za IP - sporo

diagnosta

Rekomendowane odpowiedzi

@lesiu z tego co ja zrozumialem to mozesz np: oplacic serwer rok do przodu, (ip przez rok bedziesz mial niby za darmo), dopiero jak za rok bedziesz chcial przedluzyc serwer to doliczy ci kwote za adresy ip od 1 grudnia 2012.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Dla mnie to jest absurdalne, płaciłem jednorazowo za pakiet IP, bo taka była oferta. W związku z tym logiczne jest, że póki mam ten serwer i opłacam nikt nie powinien żądać grosza za IP, które zostały opłacone jednorazowo.

Edycja: Co więcej - na ten serwer w OVH zdecydowałem się właśnie dzięki ofercie na adresy IP. Dla mnie stanowiło to integralną ofertę, zresztą zamówienie na IP składane było wraz z serwerem.

Edytowane przez Lesiu

Może ktoś potwierdzić to co napisał Kulfik?

Bo nie wiem czy warto opłacić na rok z góry. Ja kiedyś pisałem do nich e-mail to mówili, że jak się opłaci za rok z góry a potem nie będzie chciało się dopłacić dodatkowo za IP to po prostu umowa zostanie rozwiązana i zwrócą pieniądze.

najlepiej do nich napisać i potwierdzić. Dla mnie troche sprawa dziwna od strony prawnej, o ile moge sobie wyobrazić że mamy miesieczna umowe na serwer o tyle IP kupowalismy tam nie na miesiąc, byla to płatnośc jednorazowa za zakupienie produktu

Czytaliście kiedyś te regulaminy, które trzeba zaakceptować przed zamówieniem czegokolwiek? Wedle nich - ovh może wszystko, klient nic. Może zatem np. rozwiązać umowę pod byle pierdołą.

Ta firma jest po prostu niereformowalna, klient zawsze będzie mrówką, którą w razie potrzeby/kaprysu można zdeptać.

PS. pozew zbiorowy dotyczy tylko konsumentów, a ten problem dotyczy głównie firm.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

jak znam OVH zrobią wszystko po swojemu - jak pisze Arkadiusz.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bierzcie pod uwagę, że w grę wchodzi spora kasa - przy 100 000 IP, za pstryknięciem palców zyskują 400 000 zł miesięcznie, więc mają się o co bić - nawet jak stracą część ludzi w ten sposób (a to im się wyróna, bo będą mogli dłużej sprzedawać dedyki z IPv4).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]