Skocz do zawartości

Czy to jest ban?

Xeem

Rekomendowane odpowiedzi

Od czasu wykupienia domeny sukcesywnie dodaje swoją stronę do katalogów (ok. 5 katalogów dziennie)

Dzisiaj gdy chciałem zobaczyć na jakiej pozycji w wyszukiwarce jest moja strona, okazało się że jej wcale w google nie znajduje (wczesniej ją znajdowało)

Czy to oznacza że dostałem bana, czy możliwe jest ze strona tymczasowo zniknęła z google?

Jesli ban to co z tym moge zrobić, i dlaczego miałbym go dostać skoro moje pozycjonowanie odbywało się bez spamu!

Ja myślę, że w regulaminie tego subforum powinien być punkt wyraźnie mówiący "pytaczom" jakie dane należy podawać przy tego typu pytaniach.

Są to:

-nazwa domeny

-data powstania strony

-data zaindeksowania przez google

-ew. słowa kluczowe

Bez tych informacji to możemy sobie gdybać o du**e Maryni w nieskończoność!

Pozdr,

Z

okazało się że jej wcale w google nie znajduje

Nie ma w wynikach, czy nie ma w ogóle? - Tzn. jak wpiszesz w google site:twojadomena.pl nic nie znajduje.

Podaj dane które zaproponował zergavis. Lepiej poczekaj trochę, bo na razie w Google poznikało trochę stron w niektórych DC.

Jeśli strona po prostu spadła na dalekie pozycje, to mogłobyć to spowodowane nieumiejętnym pozycjonowaniem. Pamiętaj, że Google walczy również z samym pozycjonowaniem, nie tylko ze spamem.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

dlatego się tak dzieje że dodałem kilka wyrazów do mety?

Nie.

Ale bez podania większej ilości informacji, więcej nie jestem w stanie stwierdzić.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

zaindeksowana: jakiś tydzień temu

Czyli nowiutka. Najwcześciej po kilku tygodniach są efekty pozycjonowania.

Nie widzę problemu. Po prostu trzeba zacząć ją pozycjonować. Spadek może być spowodowany końcem fresh site bonus, ale zaznaczam, że nie jestem specem od tego mechanizmu.

Trochę za mało contentu masz.

Przede wszystkim popracuj nad linkami.

Yahoo pokazuje tylko 15, na dodatek z jednej domeny.

MSN pokazuje tylko 4.

[edytowane - Erbit]

Nie cytuj gdy nie jest to konieczne

No tak, ale ona już była widoczna w google wraz z opisem, a teraz jest widoczna w google tylko jako link - bez opisu.

Nad linkami ciągle pracuję dodając do katalogów.

Co do content to nie chcialem przesadzać ze słowami kluczowymi w obawie o bana :D

A tak poza tym to o pozycjonowaniu wiem niewiele i ciągle uzupełniam swoją wiedzę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności