Skocz do zawartości

nieumiejętne pozycjonowanie

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

hej

Czy może ktoś sięw mairę soczyście wypowiedzieć na czym polegają podstawowe błędy pozycjonowania?

W/g tego co wyczytałem na forum pozycjonowanie polega na:

- dobre meta

- dobre linki

- mało linków wychodzących

- dodawanie do katalogów - umiejętne

No własnie i co jescze

bo duzo pisze sie o pozycjonowaniu ale własciwie nie wiem na czym polega ta sztuka dobrego pozycjonowania.

1)Jakie są błedy pozycjonowania?

2) O co chodzi z konkurencyjnymi słowami kluczowymi - bo ja pozycjonuje na słowa - Top paying Keywords"

- i nie wiem czy takie slowa są dobre -czy zbyt konkurencyjne - i co z tym zrobić?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
- dobre meta

przepraszam że będe złośliwy ale czy ty wiesz co mówisz ? meta tagi, może w onecie gdzie pani kalinka ustawia wyniki :/.

Co do najważniejszych błędów to zbyt gwałtowne dodawanie do katalogów (za dużo w małym czasie).

Pozdrawiam

hehe lekcewazenie metatagow... jest bledem... moim zdaniem sa wazne... nawet bardzo... pod malo konkurencyjne hasla... same tagi wystarcza na dobre pozycje... a c ojak ich nie masz?

hehe no to konkurencja bedzie je miala i bedzie przed toba:D

przede wszystkim sa wazne przy duzych witrynach... gdzie masz tysiace podstron... jak masz dobre tagi na kazdej podstronie... to wlasnie z tych podstron bedziesz mial najwiecej wejsc:D

owszem duzo osob wpisuje frazy ogolne typu odtwarzacze mp3... ale duzo wpisuje zapytania o konkretny model konkretny typ... majac podstrone z dobrymi tagami... do konkretnego modelu... masz dodatkowe wejscie na strone:D

Tak, wszystko co napisałeś należy wziąć pod uwagę, ale ważny jest jeszcze jeden, dosć znaczący czynnik - mocne zaplecze.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

pozycjonowanie to przede wszystkim linki a najczęstszy błąd pozycjonowania to nieumiejetne ich zastosowanie (np. jednokrotne przyłozenie dużej ilości w krótkim czasie, identyczne anchory itp) co w konsekwencji prowadzi do restrykcji nałożonych przez google na naszą stronę: filtrów, banów i innych legendarnych tworów :D

błędem pozycjonowania jest też zła ocena trudności słów kluczowych oraz porywanie się na mega trudne nie dysponując odpowiednią 'mocą' lub powodując złe jej rozłożenie na poszczególne frazy ;)

respect.gifgoogle.gif

2) O co chodzi z konkurencyjnymi słowami kluczowymi - bo ja pozycjonuje na słowa - Top paying Keywords"

- i nie wiem czy takie slowa są dobre -czy zbyt konkurencyjne - i co z tym zrobić?

Już nie pierwszy raz zauważyłem, że zamiast wziąć się pożądnie za czytanie forum, czekasz na gotowe odpowiedzi. Jeden z użytkowników forum sprzedaje streszczenie forum. Może byłoby to dobre?

Co do meta. Ważne jest tylko:

TITLE (wyższa pozycja) [EDIT] Oczywiście TITLE nie jest meta, miałem na myśli HEAD [/EDIT]

DESCRIPTION (ustalasz co ma się wyświetlić w opisie strony)

META NAME="GOOGLEBOT" (jeszcze testy trwają, ale na razie pomaga to, co już dawno mówił Jeż).

pod malo konkurencyjne hasla... same tagi wystarcza na dobre pozycje

To jest pozycjonowanie contentem, a nie meta tagami.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

hehe lekcewazenie metatagow... jest bledem... moim zdaniem sa wazne... nawet bardzo... pod malo konkurencyjne hasla... same tagi wystarcza na dobre pozycje... a c ojak ich nie masz?

Jeżeli ktoś chce się bronić strukturą strony to meta tagi są najmniej ważnym elementem. Najważniejsze jest dobranie odpowiedniego title, description (chociaż to pomaga w małym stopniu) oraz bardzo ważny content !

Pozdrawiam

hej

na czym polegają podstawowe błędy pozycjonowania?

1 podstawowy błąd - zdyt krótko czytane forum :D

pozycjonowanie to przede wszystkim linki

ja się za bardzo nie znam ale kilka postów wcześniej pisali że linki to tylko 20 % pozycjonowania a reszta to optymalizacja i coś tam jeszcze,

więc -=SnU=- chyba jesteś w błędzie ale poczekajmy a wszystkowidzącego ;)

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

pisali że linki to tylko 20 % pozycjonowania

Możesz dać link do postu? Coś nie chce mi się wierzyć...

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Znalazłeś niezły rynek zbytu. Tylko patrzeć, a na Allegro zaczną to sprzedawać.

Wracając do tych procentów. (Już wiem o co chodziło.)

W tym wątku KillBill napisał:

Jako iż katalogi to 10% pozycjonowania ale bardzo "głupi ,monotonny" nie mniej tez tam trzeba dopisywać.

I jest to prawdą. Przecież linki to nie tylko katalogi. Jest też wymiana, swoje zaplecze, wszelkie systemy, kupno linków. Te 10% to 10% linków.

błędem pozycjonowania jest też zła ocena trudności słów kluczowych oraz porywanie się na mega trudne nie dysponując odpowiednią 'mocą' lub powodując złe jej rozłożenie na poszczególne frazy :D

jak wiec Twoim zdaniem dobrze ocenic trudnosc slowa?? jakimi kryteriami Ty osobiscie sie kierujesz oceniajac dana fraze??

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności