Skocz do zawartości

Google wywaliło mi wartościowe opinie z wizytówki

genghiskhan

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem nigdzie właściwego tematu a wygląda to na ewidentne działanie kogoś "życzliwego"

Zajmuję się fotografią ślubną, mam oczywiście strone i jest ona także w miejscach google - na frazę fotografia ślubna wrocław jestem przeważnie 3.

Z końcem sezonu ogarniam sprawy nazwijmy to promocyjne i rozsyłam maile do klientów z całego sezonu z zapytaniem czy nie chciałby napisać kilka słów o moich usługach w wizytówce w google.

No i wszystko fajnie, przez ostatni miesiąc przybyło mi około 5 opini od prawdziwych osób (konta google) :)))

Dzisiaj z ciekawości sobie patrzę a opini jest 7 - zostały wszystkie z zeszłego roku, a te nowe zostały wykoszone.....

Miał ktoś takie jazdy? Czy jest szansa na przywrócenie wywalonych opinii? Napisałem już wiadomość w tej sprawie do googla, ale pewnie nic sobie z tego nie zrobią.....

Jaki jest wobec tego sens pisania opinii przez moich klientów - no co, mam prosić o jedną opinię na miesiąc aby naturalnie wyglądało?

Help - jak zły dział to niech mod przeniesie z łaski swojej :)

Ja zmieniłem dosłownie jedną rzecz w miejscach google i już weryfikują to 13 miesiecy , nie pisz donich nie ma sensu te oszołomy i tak ci nie pomoga , dobrze mówisz maja to w d, no chyba że jestes duza firma lub korzystac z adwords wtedy pisz masz szanse ze pomoga ci albo wyjaśnia chociaż :)

Witam

też nad tym płakałem, przez cieknące łzy znalazłem rozwiązanie a nawet dwa.

1. Trzeba powiedzieć klientom aby nie oceniali na najwyższym poziomie lub

2. Jak tylko pokaże się jakikolwiek komentarz to trzeba stworzyć konto na gmail i kliknąć że opinia była pomocna :)

Skuteczny Serwis laptopów Warszawa Zapraszam

Jest to akcja na masową skale mam klientów którym robiłem automatem opinie to zostali wszystkie, a są klienci korę mieli realne opinie to wywalili wszystkie. Taki nieomylny algorytm maja, oby tak dalej..

100% tak jak mówi Max

Na początku opinie dodawane trochęz mojego IP,troche z inengo IP-wywaliło

została opinia sprzed roku

teraz zleciłem dodanie opinii-i mi jej nie dodało....

Nie mogę skumać ich algorytmu.

Mogę się zgodzić z tym że ja miałem nienaturalne reviews ale kur...z jakiej paki usunęło ludziom realne opinie!!

T.

jakiej paki usunęło ludziom realne opinie!!

w Googlu doszli do wniosku, że to jednak NIEMOŻLIWE, żeby klientom się chciało wpisywać opinie :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 2 miesiące temu...

Miałem klientkę właśnie na seo lokalne w mapach -jak tylko zaczałem ją robić to akurat w październiku wszystko algo wywróćił się do góry nogami- aktualnie algo jest już zapchane i nie da się wejść w mapki z czymkolwiek

to co już wskoczyło to będzie siedzieć chyba na wieki wieków amen-nowa konkurencja nie ma na mapach szans przebicia...

T.

W mapach jest totalny burdel...

to prawda martwi mnie tylko że już trzeci miesiąc i nic sięz tym nie zmienia...

T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności