Skocz do zawartości

GA Konwersje

Mikolaj321

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym uruchomić kampanię opartą o śledzenie konwersji i chciałbym zadać 2 pytania:

1. Jaki jest mniej więccej koszt jednej konwersji (w przypadku rozliczeń za konwersję)? wiem, że to wszystko zależy - ale jakiego rzędu kosztów mogę się spodziewać? jest to dużo droższe od kliknięcia?

2. próbuję ustawić różne konwersje, wklejam kody na różnego rodzaju strony (np. na landing page na Facebooku), ale ciągle mam problemy z weryfikacją konwersji. w czym tkwi problem?

1. Od kilkudziesięciu groszy (najczęściej jeśli konwersją jest dotarcie do strony kontaktowej, a CPC jest groszowe) do + nieskończoności jeśli masz kiepsko ustawioną kampanię

2. Na FB konwersji nie raczej nie pomierzysz (na 100% pewien nie jestem, bo nie używam FB), z kolei na swojej witrynie, do której masz zapięte GA do mierzenie konwersji nie są Ci potrzebne żadne dodatkowe kody - wystarczy sam tracker GA i konfiguracja celów w profilu GA.

Musisz faktycznie troszeczkę doczytać co to ta konwersja i jak liczony jest jej koszt.

Koszt kliknięcia CPC, który będzie zawsze na Twoim koncie i od niego będzie sporo zależało to pewna część kosztu konwersji.

Na koszt konwersji będzie się składać suma kosztu kliknięcia w danym okresie czasu przez ilość konwersji w tym samym okresie czasu. Czyli czym więcej konwersji, tym koszt konwersji będzie się bardziej zbliżał do kosztu CPC.

Napisz dlaczego chcesz podczepić konwersję pod facebooka? Nie lepiej wszystko śledzić w obrębie własnej strony www? Reklamowanie swojego funpage na facebooku powoduje tylko jedno. Darmową reklamę facebooka... Jeśli nie posiadasz strony www to zawsze można ją zbudować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności