Skocz do zawartości

Jak rozpoznać filtr lub ban?

drobny2992

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, ale podam sytuacje na moim przykładzie. Mam stronę z branży turystycznej, pozycjonuje ją na różne słowa w tym zakresie. Załóżmy słowo noclegi+nazwa miejscowości było do tej pory na 1 stronie w wynikach wyszukiwania. Z dnia na dzień nagle pozycja spada na 4 stronę , sprawdzałem w serpstat i pokazuje mi że jestem nadal na pozycji przed spadkiem. Faktycznie, wchodzę przez google.pl i strona jest dopiero na 4 stronie, a wchodzę przez google.com i mam pozycje podana wg. serpstat , czyli na 1 stronie ( pozycja któraś tam). I o co tu chodzi ? Która pozycja jest prawidłowa i czy to oznaki nałożenia filtra na to słowo kluczowe ? Dodam że pozycje na pozostałe frazy są ok.

Marcin,

Mam podobną sytuację z 3 głównymi frazami. Do tej pory były w top 10 +/- aż tu nagle wyleciały wogóle . Jak dodaję side: adres +frazę to jest w pierwszej trójce. Zastanawiam się w takim razie czy mam spodziewać się mejla od google z nałożonym filtrem? Skąd taka nagła amba?? Na razie nie robię nerwowych ruchów ale wolałbym wiedzieć czy jest sens inwestować we frazy pozycjonowane do tej ory czy są już spalone i trzeba rozglądnąć się nad alternatywą.

Aha, jedna z moich zapleczówek złapała jakiegoś trojana i dostała bana, a znajdowało się na niej ok 5linków do strony docelowej. Zapleczow domena dostała bana - czy może to mieć w takim razie wpływ na ten ruch?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności