Skocz do zawartości

Liczba linków do serwisu

darek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam takie pytanie:

na podstawie moich testów wynika iż dla mojego słowa google "lepiej" traktuje linki adresowane do mojego serwisu w sposób: https://www.adres.serwisu niż: https://adres.serwisu

Różnica w ilości linków między adresem z www (41) i bez www (180) jest 4 krotna!

Dlaczego uważam że to ma znaczenie a nie jest brane pod uwagę całościowo?

Bieżąca pozycja mojego serwisu pod słowem: 3

Serwis na 2 pozycji ma mniejsze PR (4 - u mnie 5)

Mniejsze keyword density

Brak outline

mniejszą ilość linków - 41!!!

Problem czy raczej zagadka polega na tym że jeśli sprawdzić mój serwis

pod ilość linków z www przed adresem to ja mam 40 :) - czyli mniej o 1 - stąd być może pozycja. ;)

W dobrą stronę rozumuję?

(dla chcących sprawdzić - słowo: bieszczady)

Use Your wise mind, test imagination...

Witam ;)

Właśnie - jest to zresztą oczywiste z punktu widzenia DNS - niemniej z mojego punktu widzenia google faworyzuje linki z www z przodu :)

których jest ewidentnie mniej no bo serwis nr 2 ma ich coś 48 a ja 41 (przy czym linków bez www mam 181!!)

Nie bardzo wiem jak teraz to "odkręcić" - na swoim serwisie pozmieniam - wiadomo ale linki zewnętrzne są idąc tym tropem jakby stracone.

Generalnie temat wydaje się ciekawy ze względu na 1 pozycję pod słowem.

Serwis tam "przybity" ma pr6 i coś koło 700 linków ale...

Ma wadę w DNS ;) co jak widać nie przeszkadza a utwierdza mnie w przekonaniu, iż trzeba zawsze optymalizować i pozycjonować na linkach z www - niby szczegół ale okazuje się ważny.

Otóż wadą w/w serwisu, a raczej jego adresu jest fakt iż www u niego jest niczym innym jak subdomeną do domeny funkcjonalnej sprzedawanej przez NASK ;)

Ja mam DNS skonfigurowany w ten sposób że wpisanie adresu z lub bez www przed domeną spowoduje wczytanie serwisu - konkurencja wręcz przeciwnie. Wpisanie adresu bez www da 404 a tylko adres + www z przodu daje poprawny wynik

możesz zastosować przekierowanie 301

Hmm tylko czy warto?!

1) domena bez www ma pr5 domena z www ma pr4 - rozumiem że na PR nie stracę dzięki 301?

2) 301 jeśli dobrze zdążyłem sprawdzić stosuje się do przeniesionych dokumentów lub zmienionych (fizycznie) - ja niczego nie przenoszę serwis zostaje w tym samym miejscu na serwerze - dodanie do htaccessa reguły o której pisano w przytoczonym wątku powoduje zapętlenie się serwera.

No chyba że dodam subdomenę www i pozmieniam delegacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności