Skocz do zawartości

co mogę poprawić we własnym zakresie?

pikasso

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie optymalizacji mojej strony ayoa.pl co we własnym zakresie bez zaplecza jestem w stanie zrobić?

Pozycjonuję trochę stronkę u jednej osoby z forum ale chciałbym jeszcze coś porobić sam we własnym zakresie. Co moglibyście mi podpowiedzieć nawet jeżeli to miałoby być bardzo ogólnikowo.

Za każdą pomoc z góry dziękuję.

Agencja Reklamowa AYOA - gadżety reklamowe, materiały reklamowe dla firm

W ramach prowadzonej praktyki świadczymy usługi z zakresu: prawa gospodarczego, prawa pracy, prawa zamówień publicznych, prawa cywilnego, prawa rodzinnego i opiekuńczego,prawa karnego, prawa karnego skarbowego - kancelaria adwokacka Warszawa, Gocław, saska

- brak nazwy firmy w tytule - same słowa kluczowe

- za dużo powtarzających się słów na głównej ma h2

- tekst na każdej stronie jest taki sam jak na głównej - duplicate content, keyword stuffing

- 80 000 lnków na frazę materiały reklamowe (zapewniam, ze nie chcesz wiedzieć skąd pochodzą)

we własnym zakresie to niewiele możesz zrobić, jak się nie znasz...

- możesz pozmnieniać meta aby były dla ludzi, były unikalne i słowa w nich nie powtarzały się na każdej podstronie

- wykasować duplicate content (zlecić copywriterowi unikalne teksty na główne podstrony)

- zadbać o wartościowe linki, a nie o śmieci

generalnie to radzę pogadać z tą osobą, która robi to seo, że obawiasz się, że strona może spaść w wynikach

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Najlepiej nie rób sam, bo przecież komuś zleciłeś prace nad pozycjonowaniem strony i aż dziw, że nie zrobił optymalizacji strony na samym początku.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Mam pytanie odnośnie optymalizacji mojej strony ayoa.pl co we własnym zakresie bez zaplecza jestem w stanie zrobić?
Twoim zapleczem może być "cały internet", tylko jest kwestia prawidłowego wykorzystania tego potencjału. Stawianie zaplecza nie zawsze jest potrzebne, a jeśli jest potrzebne to konkurencja jest duża. W tym wypadku zaplecze != 3 precle na WP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

[W tym wypadku zaplecze != 3 precle na WP.

Co znaczy w tym wypadku zaplecze !=3 precle na WP?

Czy chodzi o to, że powinienem zrobić trzy różne wartościowe precelki oparte na wordpresie i dodawać tam wartościową treść?

W ramach prowadzonej praktyki świadczymy usługi z zakresu: prawa gospodarczego, prawa pracy, prawa zamówień publicznych, prawa cywilnego, prawa rodzinnego i opiekuńczego,prawa karnego, prawa karnego skarbowego - kancelaria adwokacka Warszawa, Gocław, saska

Co znaczy w tym wypadku zaplecze !=3 precle na WP?
Dokładnie to co oznacza. Skoro tego nie rozumiesz to znaczy, że jeszcze daleka droga przed Tobą ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może chociaż jakaś mała podpowiedź - czy w dobrym kierunku idzie mój tok myślenia?

Czyli czy chodzi o to, że powinienem zrobić trzy różne wartościowe precelki?

Chodzi o to, że jeśli nie wystarcza do skutecznego wypozycjonowania zaplecze w postaci cały internet czuli:

- katalogowanie darmowe płatne;

- precle darmowa płatne;

- inne prace w ramach pozycjonowania;

jest silna konkurencja, więc budowa zaplecza - własnego zaplecza wymaga już większych nakładów finansowych, więc nie chodzi o postawienie w ramach zaplecza 3 - czy też 30 blogów, ale coś więcej. Tyle mogę powiedzieć.

---

Lub inny scenariusz staramy się wypozycjonować serwis na bazie tylko własnego zaplecze uniezależniając się od zewnętrznych wydawców zwłaszcza płatnych linków i abonamentowych wpisów pozycjonujących wtedy budowa zaplecza ma sens.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności