Skocz do zawartości

linki tworzone dynamicznie w js a google

barpas

Rekomendowane odpowiedzi

jak sprawdzić czy link graficzny tworzony przez javascript (biblioteka graficzna raphael) jest w ogóle widziany przez google (czy ma wartość dla pozycjonowania?) - chodzi np o takie coś:

https://zagrosze.com/item.php/id=41 - mógłbym robić tysiące takich gratisowych gadżetów ale nie wiem czy ma to sens względem seo ...

programy.zagrosze.com - musisz napisać program ? zrobimy to za Ciebie ;)

pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie...

Hmm zawsze możesz zażyczyć za używanie linka do strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

nie rozumiesz, ja chcę udostępniać za darmo tego typu gadżety (to tylko pierwsza próba zastosowania biblioteki więc gadźety mogą być i ładniejsze i bardziej sensowne) po to by ludzie umieszczali je na stronach będą wklejać linijkę kodu i tyle - nie chcę o nic dodatkowo prosić ...

dla mnie zystk to linki z ich stron do mojej - tylko pytanie czy tak stworzone linki mają jakąś wartość seo dla mnie ...

To ty nie rozumiesz :) taki link to może nie być "SEO link "... W sumie jak chodzi o js w google się zmieniło, więc najlepiej jak byś sprawdził empirycznie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

no właśnie o tylko jak ? o to właśnie pytam... wpisanie w google "link:programy.zagrosze.com" w ogóle nic mi nie pokazuje choć w narzędziach google linków mam tysiące, ale te z kolei działają z miesięcznym opóźnieniem, tak więc nie wiem jak sprawdzić czy link jest widziany przez google ...

tak więc nie wiem jak sprawdzić czy link jest widziany przez google ...
To proste:

1) tworzysz jakąś podstronę do której ie ma kompletnie żadnych linków;

2) na n stronach zamieszczasz ten twoj bajer w js z linkiem;

jak po jakimś czasie w indeksie pojawi się strona (1) to znaczy, że linkowanie jest uwzględniane.

• 3 tygodnie później...

no więc skorzystałem z rady i ta strona do której nie było żadnych innych linków jes w google - rozumiem, że wynika z tego, że link taki ma wartość SEO i jeżeli X osób wstawiło by taki zegar na swoją stronę to miało by to wpływ na wyniki wyszukiwania strony docelowej ... (chyba że źle rozumiem ;))

Niekoniecznie, podstrona mogła zostać zaindeksowana bo wszedł na nią ktoś z Google Toolbarem, znajdowała się w sitemapie itd. Dlatego testów nie robi się na normalnych stronach.

Na chwilę obecną Google nie bierze pod uwagę linków istniejących w DOM po wykonaniu JS.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności