Skocz do zawartości

Pingowanie - jak często ?

zimi

Rekomendowane odpowiedzi

Po aktualizacji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

dzięki korzystaniu z mapy witryn w narzędziach dla webmasterów Google...

qrcze... nie korzystam :( może to dlatego stronki indeksują się powoli* ??? no ale z drugiej strony długo pozostają w indeksie :D

*"powoli" - kilkanaście minut do kilku godzin :P

dymna.jpg

@zimi, serwery XMLRPC są tak skonstruowane aby reagować na wielokrotne zgłoszenia, jeśli w przeciągu powiedzmy 5 minut wyślesz dwa razy ten sam url do konkretnego serwera rpc, przy pierwszym dostaniesz zwrotkę w stylu ping ok lub thanks for a ping. Przy drugiej próbie serwer zwróci error, twierdząc, że dany url został już wcześniej zgłoszony. Niektóre serwery mają dodatkowe restrykcje, jeśli zbyt często pingujesz mogą zablokować bądź IP bądź domenę url. Po prostu nie przesadzaj z pingowaniem. Jeśli pingowanie nie działą użyj innych metod przyśpieszających indeksację. Pozdr.

Na ten moment nie powiem ile dokładnie, na wpKatach to trwa zwykle 1-3 dni jak wpis znajduje się w indeksie ale też musimy wziąć pod uwagę wiele czynników. Ja mam wpisy które wiszą od 14 dni i ni w ząb nie da się ich zaindeksować choć wszystkie są unikalne przynajmniej w 45-50%. Dlatego też napisałem ci wyżej, że nie warto koncentrować się tylko na jednej metodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności