zimi Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Mam pytanie do pingujących. Jeżeli strona/blog jest aktualizowana codziennie, powinna być pingowana codziennie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Po aktualizacji. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimi Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimi Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Po aktualizacji. Jeszcze wracam do pingowania. Jeżeli serwis jest aktualizowany co kilka godzin... pingować od razu po aktaualizacji czy np. pod koniec dnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpress.pl Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Od razu. Edit: Jeśli używasz WordPressa to on zrobi to za Ciebie automagicznie BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV] BlackPress.pl na forum PiO Darmowa mieszarka synonimów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga.w86 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 dzięki korzystaniu z mapy witryn w narzędziach dla webmasterów Google można przyspieszyć indeksację nowych podstron Link buidling, seo copywriting- wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 dzięki korzystaniu z mapy witryn w narzędziach dla webmasterów Google... qrcze... nie korzystam może to dlatego stronki indeksują się powoli* ??? no ale z drugiej strony długo pozostają w indeksie *"powoli" - kilkanaście minut do kilku godzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimi Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Od razu. Dziękuję. Gdzieś czytałem , że za częste pingowanie może być uznane za spam , dlatego się upewniam. (strona nie jest WP) dzięki korzystaniu z mapy witryn Tzn, nie wystarczy dodać/zgłosić mapy do google? Trzeba jeszcze coś robić innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja1 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Pingowanie raczej nie powinno zostać uznane za spam, moim zdaniem robot google przestanie zwracać na to uwagę (ignoruje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimi Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze pytanie techniczne: Czy powinno sie pingować zaktualizowaną podstronę serwis.pl/podstrona czy stronę główną serwis.pl ( strona główna nie jest aktualizowana)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 odpowiem pytaniem: a jaki sens Twoim zdaniem pingowanie czegoś co: się nie zmieniło jest zaindeksowane mam nadzieję, że to Ci odpowie na Twoje pytanie powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freedok Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 @zimi, serwery XMLRPC są tak skonstruowane aby reagować na wielokrotne zgłoszenia, jeśli w przeciągu powiedzmy 5 minut wyślesz dwa razy ten sam url do konkretnego serwera rpc, przy pierwszym dostaniesz zwrotkę w stylu ping ok lub thanks for a ping. Przy drugiej próbie serwer zwróci error, twierdząc, że dany url został już wcześniej zgłoszony. Niektóre serwery mają dodatkowe restrykcje, jeśli zbyt często pingujesz mogą zablokować bądź IP bądź domenę url. Po prostu nie przesadzaj z pingowaniem. Jeśli pingowanie nie działą użyj innych metod przyśpieszających indeksację. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimi Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Dziękuję poczatkujący i freedok. Jeszcze jedno jeśli można: jak szybko można liczyć na efekty pingowania? Dni , tygodnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freedok Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Na ten moment nie powiem ile dokładnie, na wpKatach to trwa zwykle 1-3 dni jak wpis znajduje się w indeksie ale też musimy wziąć pod uwagę wiele czynników. Ja mam wpisy które wiszą od 14 dni i ni w ząb nie da się ich zaindeksować choć wszystkie są unikalne przynajmniej w 45-50%. Dlatego też napisałem ci wyżej, że nie warto koncentrować się tylko na jednej metodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimi Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dziękuję freedok. Nie wiem czy pingowanie czy zmiana kodu ale pomogło. Strona indeksuje się nawet po 6 godzinach ( na pozycję niestety się nie przekłada ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.