Skocz do zawartości

Czym i jak przyśpieszyć indeksacje wpisów w wordpressach

stefan_96

Rekomendowane odpowiedzi

@zajacgd

Kolega tu pisał o wpisach do katalogów na Wordpressie także chodziło mu chyba o WP-katy, chyba że źle opisał temat..

Ale to nie zmienia tego, że dalej jest to na wordpressie, który w przypadku zadbanych stron indeksuje prawie natychmiast. Z katalogów na wp niespecjalnie korzystam osobiście, więc nie będę się dalej "wymądrzał", ale pytanie o to czy jest opublikowane, a szczególnie o linki do wpisów, cąły czas jest zasadne. No i podpinam się pod pytanie MaxPana - jak jest sprawdzana indeksacja. Bo więcej tu nie wiadomo niż wiadomo.

site:www....pl/...

wyczytałem jeszcze o atrybucie -view też nic. Sprawdziłem kiedy google bot był ostatnio na stronce:

4 październik (według seoquake). Nadal nikt mi nie wyjaśnił jak można mieć pr5 i jeden backlink do strony, to jest jakaś wiedza tajemna?

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Nadal nikt mi nie wyjaśnił jak można mieć pr5 i jeden backlink do strony, to jest jakaś wiedza tajemna?

słyszałeś o przekierowaniach?, po 2-gie jak ty BL sprawdzasz?

Na temat sprawdzania zindeksowania, to tobie ktoś inny wyjaśni, bo ja niestety pracować muszę....

Ale jak widać sytuacja sie wyjaśniła, głownie zadać właściwe pytanie.

BL- ahrefs.com i google analistic. Słyszałem o przekierowaniach nie sądziłem że to może tak podnieść PR. Skoro już odpisałeś na posta to by Cię jedno czy dwa zdania zdanie nie zbawiły. Rozwiń myśl i po sprawie

EDIT: Aha nie mam zamiaru korzystać z swl-i więc jaka to jest metoda tradycyjna (linki z for, innych katalogów? )

Tradycyjna metoda to swl'e no ale możesz próbować umieszczać linki na forach i katalogach, tylko ciekawe jak bedziesz dopalał te wpisy w katalogach i forach, kolejnymi forami i katalogami ?

Marketing internetowy dla firm

site:www....pl/...

wyczytałem jeszcze o atrybucie -view też nic. Sprawdziłem kiedy google bot był ostatnio na stronce:

No i wszystko jasne. Choć może nie do końca w sumie. Bo jeśli chodzi Ci o zaindeksowane strony Twojego serwisu to metoda w sumie ok. Ale jeśli chodzi o sprawdzanie zaindeksowania dodanych wpisów, to raczej nie masz bladego pojęcia, bo wpisanie site:twojastrona odpowiedzi na to nie da, bo przecież chodzi o linki na różnych stronach. Tak więc cały temat oparty na nieporozumieniu i Twojej niewiedzy najwyraźniej. Chyba, że zebrane linki do Twoich OPUBLIKOWANYCH wpisów sprawdzałeś tak wpisując po kolei jeden link po drugim, choć z kontekstu nie bardzo na to wskazuje.

A może postawiłeś jakiś wp-katalog własny i nie chce Ci się indeksować, ale to akurat nie wynika z Twojego pierwszego postu. Ale jeśli o to chodzi to już trochę inna bajka.

Jak napisałem wyżej site:www.strona.pl/ubranka-dla-dzieci/- zaóważ że sprawdzam podstronę a nie całą stronę. Nie sprawdzam wszystkich wpisów, sprawdzam gdy nie widzę od dłuższego czasu przyrostu BL. Jeśli jest jakiś inny skuteczniejszy sposób, lub jeśli robię coś źle to proszę o sprostowanie

Ale co Ty sprawdzasz?! Czy my się rzeczywiście rozumiemy? Czy strona.pl to oznacza Twoją stronę czy stronę gdzie coś dodałeś? Ale jeśli to drugie, to owe ubranka-dla-dzieci to jest dokładny adres twoje wpisu? Bo ja już naprawdę nie wiem czy o tym samym mówimy. Użycie sformułowania "wpis" świadczyłoby, że sprawdzasz właściwe...

Do sprawdzania zaindeksowania stron jest sporo programów np. płatne typy scrapebox czy program Miona. Ale są też (chyba) i darmowe, choć bez proxy się nie obejdzie. A działa to tak, że wklejasz listę adresów i program sprawdza zaindeksowanie.

A tak w ogóle, gdzie sprawdzasz przyrost BL-ów? Jeśli w serwisach typy majesticseo czy ahrefs, to nie masz tu gwarancji, że tak rzeczywiście jest, z wielu względów. Zamiast patrzeć na jakieś przyrosty, ważniej jest sprawdzenie pozycji frazy, bo czasem 2-3 porządne linki zrobią więcej niż setka gów....ych. No i cierpliwości, to nie piekarnia, nie fabryka itd. itp. Przyrosty nie są na zawołanie, a na pewno uwzględnianie ich w jakichkolwiek dostępnych statystykach.

I powiem szczerze, rozwalił mnie tekst, że nie sprawdzasz wszystkich wpisów, zwłaszcza, że dalsza część dalej jest z lekka enigmatyczna. Jak nie sprawdzasz wszystkich to skąd wiesz, że nie są zaindeksowane?! A ponadto zaindeksowanie cudów jeszcze nie czyni.

A tak w ogóle - ja już z udziału w tym wątku rezygnuje, bo pomimo dobrych chęci nie jestem w stanie bawić się z Twoimi nieprecyzyjnymi wypowiedziami. To jest trochę zabawa typu - co autor przez to chciał powiedzieć. A na to ochoty i czasu to już nie mam.

ps. przepraszam, ale to zabolało - nie ma słowa "zaóważ", jest natomiast "zauważ". A tak w ogóle zauważyłem, ale nadal nie wiem w 100% o czym mowa.

Od początku piszę że chodzi o wpisy do obcych katalogów. Pisząc strona.pl oznacza obcy katalog, to Ty zacząłeś pisząć "site:twojastrona odpowiedzi na to nie da, bo przecież chodzi o linki na różnych stronach" to Ty wyciąłeś niezrozumiałe dla mnie wnioski.

To Ty mnie uraziłeś pisząc: "Ale jeśli chodzi o sprawdzanie zaindeksowania dodanych wpisów, to raczej nie masz bladego pojęcia" wiem że dobrze sprawdzam bo zawsze miałem konkretny wynik na zapytanie site:

Nie sprawdzam wszystkich wpisów dopóki nie zauważę że coś jest nie tak ( na ahrefs i monitor for google). Wiem że to nie piekarnia i nie wszystko jest tak jak bym chciał. Wiem co to cierpliwość mimo to na moim zapleczu z wordpressa artykuł indeksował się max po 24h. Nie traktuj mnie jak debila bo mimo że jestem początkujący przeczytałem większść tego forum i już wiele się od was nauczyłem, mimo to jeszcze wiele przede mną i dlatego zadają pytania gdy czegoś nie rozumiem. Wiem że jeden link z dobrej strony da wiele więcej niż 100 śmieci już tego doświadczyłem. Na koniec pytałem o narzędzie do przyspieszenia indeksacji, taki był cel postu. Na szczęści właściciel wp-kata sam się do mnie odezwał po tym poście i wszystko wyjasnił, sam zaproponował podlinkowanie i pinga do tego odpowiedział mi na pytanie jak przyspieszyć indeksację. Dziękuję mu i kończę tą jałową gadkę

:

Ach, przypadkiem znów tu wlazłem i znów się skusiłęm na pisaninę :) Akurat nie miałem Cię najmniejszego zamiaru obrażać czy urażać, ale wybacz - jeśli Ty taki wyjadacz nie wiesz jak masowo sprawdzać stan zaindeksowania dodawanych wpisów, to... To wszak rzecz podstawowa. A że chodzi o dodawanie wpisów do katalogów to rozumiałem i rozumiem, choć po kolejnych Twoich postach niczego pewien nie byłem.

A jeżeli chodzi przyspieszenie ideksacji to w zasadzie dostałeś odpowiedzi. Choć moim zdaniem to gdy dodaje się nie byle gdzie, ale do wyselekcjonowanych stron, to z indeksacją nie ma zwykle większych problemów, a prędkość jest różna i trzeba się uzbroić w cierpliwość. A ponadto to się módl, by jednego dnia nie indeksowało CI naraz kilkaset wpisów z Twoim linkiem. Na logikę - to nie wygląda naturalnie. A G coraz mniej wyrozumiały i już taki nie głupi. Zastanów się więc czy aż tak to CI potrzebne, szczególnie, że nigdy prawie nie indeksuje się 100%. A w tym wszystkim sprawdzenie ile z dodanych wpisów jest zaindeksowanych jest czynnością dość elementarną.

A tak w ogóle to SEO nie jest sztuką napie...lania ile wlezie, ale sztuką analizy i wyciągania wniosków. Tak więc informacja o stopniu zaindeksowania daje Ci choćby odpowiedź jak solidna jest baza katalogów do których dodajesz, bo wierz lub nie - solidne i zadbane serwisy nie mają problemów z indeksacją. Potwierdzasz to piszą o swoim zapleczu. Może jednak więc wyciąganie z tej sytuacji wniosków zacząłeś od niewłaściwej strony? Może raczej czas przesianie bazy katalogów? Z doświadczenia wiem, że wiele linków dodanych do publicznych katalogów i tak się nie zaindeksuje, bez względu ile dasz podlinkowań i innych działań. Po prostu śmieciowe strony.

Zresztą I moim zdaniem SEO polega bardziej na logice i pomysłowości niż znajomości i wykorzystywaniu wszystkich technik, szczególnie że nie ma cudownych rozwiązań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności