Skocz do zawartości

Skąd duże portale czerpią newsy?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym forum też zadam to pytanie. No więc bywa, że bankier, money i gazeta piszą o tych samych wydarzeniach zza granicy. Np że FB wprowadził to i owo, a amerykański bank zrobił to i tamto.

Teraz pytanie skąd oni biorą te materiały? Kupują z jakichś agencji prasowych?

Kupują z jakichś agencji prasowych?

No przecież gołąb im tych newsów nie przyniesie. A na pytanie odpowiem: TAK

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Eh, myślisz że redagują? CTRL+C i CTRL+V to tylko do tego się sprowadza.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Podsumowując to idą na łatwiznę.

Błagam wyobrażasz sobie, żeby mieć na całym świecie swoich ludzi, którzy będą czekali aż coś się stanie. Spróbuj poprowadzić stronę z aktualnościami gminnymi to zobaczysz o czym gadasz. Nie da się fizycznie być wszędzie czy mieć swoich wysłanników. Po to są agencje. I strony najróżniejsze z informacjami. Ty to zbierasz i udostępniasz w jednym miejscu. Do tego dodajesz własne newsy i wzbogacasz funkcjonalność portalu wedle uznania i już. Inaczej się nie da. Uwierz.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Dosyć dobre źródło newsów: https://edition.cnn.com/ + przetłumaczenie, zredagowanie + fotki i jest news.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zeki Money i Bankier nie piszą wiadomości gminnych tylko finansowe i biznesowe. Jeśli się dobrze przyjrzeć to niewiele tam jest wiadomości których nie ma na Gazecie. Niewiele w sensie procentowym.

Ok to wiem już jak to działa i skąd giganci mają newsy. Wiem już że są też źródła których nie wykorzystują

Jakby co to wiem że z PAP mozna po targowaniu przejsć na abonament 2 tys /miesiąc.

W innych agencjach nie wiem po ile abonament, ale jak ktos zna proszę o info.

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Za kilka tys. złotych miesięcznie można już kupić abonament np. u reutersa i będziesz miał od nich dostarczane codziennie świeżutkie newsy i zdjęcia które później masz prawo wstawić na stronę

Na przykład teraz jest wojna domowa w Syrii więc pewnie dostawałbyś zdjęcia rozwalonych budynków, spalonych aut, relacje z sytuacji etc.

Kiedyś chciałem zrobić coś podobnego do plotka etc. i wysłałem im zapytanie ile by kosztowało dostarczanie zdjęć polskich celebrytów etc. i cena była 3500 zł netto miesięcznie za zdjęcia agencyjne które później można wykorzystać.

Plotek i inne serwisy działają na takiej zasadzie: dostają zdjęcie wojewódzkiego czy kogoś innego w jakiejś sytuacji po czym dopisują debilny komentarz z (_._) wzięty który nic nie ma wspólnego z rzeczywistością a ludzie to łykają, komentują etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności