Skocz do zawartości

Fraza + 40 największych polskich miast

djbit

Rekomendowane odpowiedzi

Z uwagi na dość sporą konkurencję na ogólne frazy chcę zacząć pozycjonować nowo powstałą stronę tylko na "2 frazy + 40 największych polskich miast".

Czy jest to bezpieczne?

Chodzi mi o to, że google dobrze radzi sobie z lokalizacją i rozpoznaje z jakiego obszaru jest docelowa strona.

Czy zdobywanie samych linków typu (przykładowo) doniczki Wrocław, doniczki Poznań, doniczki Gdańsk itd. nie podpada za bardzo?

Jak to "ugryźć", macie jakieś doświadczenia?

No i tutaj nie wiem jak się za to zabrać.

Powiedzmy strona ma 20 podstron:

1 - główna

2 - o nas

3 - kontakt

4-20 - doniczka 1, doniczka 2 ...

Jak w takim wypadku zoptymalizować stronę pod dane miejscowości

Nazywać produkty "Doniczka Warszawa" :)

Wiem, że dobrze mieć w adresie url nazwę miejscowości, ale tutaj nie widzę na to sposobu, nie mam salonów jak np. sieci telefonii komórkowych.

Czyli każdy z 17 produktów mam zoptymalizować pod konkretne miasto i linkować podstronę na te miasto - średnio to widzę z punktu widzenia klienta/odwiedzającego.

To jedne doniczki będą dla Warszawy inne dla Poznania, a jak ktoś wejdzie z Katowic to wyjdzie bo dla niego nie ma doniczek :)

A nie można linkować strony głównej na tyle miejscowości?

@A nie można linkować strony głównej na tyle miejscowości?

Jasne, że można :]

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Staraj się jednak robić to wszystko w miarę równomiernie. Często jest tak, że pozycja na miasto a - 10 pozycja na miasto b - 2 i wtedy usilnie stara się pozycjonować miasto a, co później osłabia miasto b i tak w kółko.

Trudna sprawa do wykonania, myślę że to za wielki projekt aby dobrze go zrobić - może wybrać by mniej miast lub tworzyć do nich kategorie opisowe aby było co pozycjonowąć

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności