Skocz do zawartości

Oceńcie proszę - czy linki z seokatalogów darmowych mogą zaszkodzić?

seogreen

Rekomendowane odpowiedzi

@Kapitan Seo napiszesz kiedyś coś więcej niż : tak mogą, tak nie mogą i takie inne Twoje wypowiedzi ?

Ale autor wątku sam sobie odpowiedział... Więc o co Ci chodzi...

dodanie jego strony do publicznych seokatalogów wywaliło te frazy o ok. 200 pozycji w dół.

Wystarczy poczytać inne tematy... Nie będę pisał tego samego po raz dziesiąty... W skrócie dodawanie masowo do shitowych katalogów może wywalić frazy w odchłań, wprost do czarnej ()()... Dywersyfikacja źródła linków + dywersyfikacja anchorów = Antypingwin...

Jedynie co muszę Ci przyznać to Twoje wypowiedzi na sławnym forum googla, tam jestem za Twoim zdaniem

Fajnie że ktoś docenia moją walkę z klakierami... +1 dla Ciebie...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

ho ho... Nowy klakier na forum... :D

• 2 tygodnie później...

W skrócie dodawanie masowo do shitowych katalogów może wywalić frazy w odchłań, wprost do czarnej ()()..

Czy jeśli pozycjonuję lokalne frazy, które mają bardzo małą konkurencję i dodaję po pare katalogów dziennie to powinienem zadbać o dywersyfikację? Czy na tak mała skalę nie robić sobie zachodu dodatkowego?

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Powiem tak, mam 10 seo katalogów, wpisy moderuję, bardzo kategorycznie, większość PR 0, niektóre 1, wpisy się indeksują. Moje strony zyskały na wpisach jak inne nie wiem. Otrzymuję prośby o usunięcie wpisów, też ignoruję. Jeżeli ktoś nie zarejetrował się i nie ma możliwości usunięcia jego sprawa. Uważam, że szkodzić nie mogą. Jak dodasz 1k wpisów z jednym opisem i tytułem to wg mnie dostaniesz SI ale nie szkoda.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Wprowadź opłaty za usuwanie :faja: , swoją drogą masakrycznie dużo osób teraz chce usuwać linki, ktoś dopiął swego, ale to dobrze, niech usuną sobie wszystkie linki najlepiej xD

dodaję po pare katalogów dziennie to powinienem zadbać o dywersyfikację?

Zawsze dywersyfikacja wychodzi na plus...

Otrzymuję prośby o usunięcie wpisów, też ignoruję.

Wprowadź dyszkę za usunięcie... Będziesz zarobiony...

powiem tak strona bardzo mało pozycjonowana, lub pozycjonowana bardzo rozsądnie nie spadnie, a jeśli zaczniemy napierdzielać po te 2 linki i anchory i opis podobny to niestety nasza strona wyleci z top, a jeśli zaczniemy korzystać z dodawarek i od 5-7 dni będziemy dodawać ten sam anchor to strona za 2 tygodnie wpada w czarną ()() tak jak ktoś tu napisał zobacz na moją stronę dodaj ogłoszenie, poświęciłem domenę aby to udowodnić sobie, że złe pozycjonowanie bardziej szkodzi... niż nierobienie nic. Natomiast inne strony się trzymają bardzo dobrze i mają bardzo zróżnicowane anchory.

2 lata temu liczył się każdy link nawet najbardziej syfowaty, a dziś to te syfowate szkodzą i to bardzo.

Pytanie tylko jak wygląda syfowaty link.

Gdzie jest granica i jak cienka?

Czy można zmierzyć link w szerz i w wzdłuż, i określić algorytmicznie (bo tak robi google), że link z tej strony jest OK a ten jest syfowaty.

Jak na razie to bijecie pianę i kłucicie się, że link z darmowych seokatalogów szkodzi a z moderowanych nie.

Ale chyba google nie ma pojęcia, czy ten katalog jest moderowany a tamten nie jest, więc o coś innego tutaj chodzi a nie o to czy seok jest darmowy :)

Może bezmyślne blastowanie szkodzi już nie tylko stronom klienta ale nie nadaje się już do nawalania w 1 poziom?

Może powielanie po raz 50 tego samego tekstu z synonimami jest sygnałem, że link na tej stronie jest wstawiony z automatu?

Może...

• 1 miesiąc temu...

Zgadzam się, że linki z darmowych katalogów mogą zaszkodzić nie tylko ze względu na PR0 (część płatnych katalogów też ma linki z wymiernymi kosztami takimi jak nazwakatalogu/twój wpis) lecz również ze względu na wymagania linku zwrotnego. Gdy masz takich linków zwrotnych na stronie dużo (lub większość) strona może zacząć spadać.

Zresztą zastanawiam się już nad sensem dodawania do katalogów ze względu na stosowane przez niektórych właścicieli praktyk takich jak kiepskiej jakości linki.

Co chwilę słychać że linki z katalogów szkodzą, linki z precli szkodzą, linki z for szkodzą itp., jak tak dalej pójdzie to gdzie będziecie dodawać?. Szkodzą i nie szkodzą, katalogować też trzeba z głową, a wiem z doświadczenia że ludzie kupują blasta ze wszystkiego z czego się da, a potem płaczą bo pozycje poleciały. Przy pozycjonowaniu też trzeba pomyśleć, a nie wrzucić tekst do dodawarki i suwak przesunąć na maksa.

A mi się wydaje że to czy szkodzą czy nie zależy od profilu linków danej strony .

Jesli ktoś ma profil w kórym powiedzmy 60% to linki z katalogów i jesli jeszcze dołoży do tego profilu następne z kolejnego katalogowania , to przy obecnym różnicowaniu źródeł linków trudno żeby nie zaszkodziło.

To samo przecież jest z anchorami tu pewnie podobnie to działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności