Skocz do zawartości

Tłumaczenia Presta

ReTop

Rekomendowane odpowiedzi

A właśnie - czy wiecie może dlaczego to nie działa pomimo zrobienia w php.ini przez hostingodawce?

Na byle jakim hostingu, nawet na tym Glowanet, nie było problemów, a ewentualnie zrobiło się przez htaccess, a w mzone.pl nic nie działa (oni sami nawet robili to w php.ini) i wmawiają mi już po raz któryś że do Presty potrzebuję mieć u nich dedyka (a tam prawie nie ma ruchu).

Zastanawiam się, czy robią mnie w balona aby sprzedać pakiet, czy nie potrafią ustawić.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Robią Cię w balona albo nie potrafią czegoś skonfigurować.

Presta generalnie jest mało wymagająca a jej apetyt rośnie wraz z liczbą produktów. Ja na najtańszym koncie w linuxpl miałem Prestę z kilkunastoma produktami, dodawarkę, 8 wordpressów i coś tam jeszcze było i wszystko śmigało jak marzenie.

Nie za bardzo kojarzę ticketu, podaj numer ticketu, sprawdzimy o co chodzi.

Jeśli jednak wymagana jest zmiana konfiguracji serwera współdzielonego to zapomnij o tym, od własnych konfiguracji to masz serwery VPS.

wmawiają mi już po raz któryś że do Presty potrzebuję mieć u nich dedyka

Czy czasem nie przekraczasz limitów na serwerze?

Tak, masz rację ale jeśli hostingodawca sam nie jest przekonany co do limitów i ich działania, to chociaż z ciekawości mógłby ustawić i sprawdzić czy działa.

Usługodawca nie będzie się zajmował Twoim skryptem, może Ci pomóc, ale nie musi. Administracja serwera to nie administracja serwisem i nie wchodzi to w pakiet hostingowy.

| Teraz oferujemy serwery VPS i hosting dedykowany także na terenie Polski |

@Tier jest tyle dobrych firm, po co się męczyc na jakimś brytyjskim hostingu ze strona po polsku i jak widać niezbyt dobrym bokiem.

spróbuj hostinghouse albo jupe, kosztują grosze, dają polską fakture, a presta działa ok bo testowałem..

pozdrowienia.

googlerulz.

Cytat nawet urwali chyba z innej strony odpowiadając na pytanie :)

Ok, mam wypróbowane firmy i po prostu sprawdzałem tą ocenę z WHT. Aha, i nie przekraczałem, skoro miałem czystą instalkę z zerowym ruchem.

Inna sprawa, że zawsze można zrobić tłumaczenie na localhoście lub na innym serwerze i po prostu to wgrać, bo z aktualnym tłumaczeniem to zawsze był problem.

Podaj numer zgłoszenia sprawdzimy i się przekonamy, bo o dziwo problem występuje tylko u ciebie, a wszystko zwalasz na firmę, oczywiście tak jest najłatwiej.

Tak więc podaruj sobie te komentarze.

Oki, chodzi o ticket: #695439 oraz #860877

Sprawdzałem to na dwóchj-trzech instalkach. Właśnie zainstalowałem testowo Prestę 1.5, aby przy okazji zobaczyć nowości, i występuje ten sam problem przy próbie tłumaczenia:

Warning, your hosting provider is using the suhosin patch for PHP, which limits the maximum number of fields to post in a form: 4096 for suhosin.post.max_vars.

1000 for suhosin.request.max_vars.

Please ask your hosting provider to increase the suhosin post and request a limit of 1318 at least or edit the translation file manually.

Nie chce na was niczego zwalać, tylko taką dostałem odpowiedź jak sam zobaczysz. Reszta zależy od wielu czynników, więc już sam każdy musi sobie przetestować.

Niestety nie mogę znaleźć tego ticketu, być może stare wpisy zostały już usunięte.

Please ask your hosting provider to increase the suhosin post and request a limit of 1318 at least or edit the translation file manually.

Z tego co pamiętam, ta wartość została dla Ciebie zmieniona, ale nie możesz nas winić, że nadal skrypt nie działał poprawnie. Ingerencja w skrypt nie należy już do działań usługodawcy, nie jest to po prostu w gestii administratora, aby modyfikować Twój skrypt.

Niestety w hostingu współdzielonym nie można zmieniać wartości konfiguracji całego serwera, dlatego wszelkie operacje wykonujesz samodzielnie na swoim koncie np poprzez .htaccess lub php.ini.

Ja dokładnie rozumiem, że z tego powodu możesz być niezadowolony, ale niestety tak to działa i nic tego nie zmieni.

Gdybyśmy zmieniali konfiguracje serwera, instalowali na żądanie każdego klienta moduły itp. mogłoby to spowodować niestabilne działanie serwera, a tym samym narzekania innych klientów, więc każda modyfkacja, upgrade itp na serwerze wymaga głębokiej analizy.

Dlatego dla prywatnych konfiguracji oraz niestandardowych środowisk polecamy zawsze hosting dedykowany, nie jest aż tak drogi, a klient ma całe środowisko przygotowane pod swoje potrzeby i wtedy wszystko musi grać jak w zegarku. Mamy wiele klientów z Prestą na naszych serwera (ba nawet nasz sklep jest na tym skrypcie) i nikt nigdy nie zgłaszał podobnych problemów.

Mam nadzieje, że teraz już wyjaśniłem Ci dokładnie co i jak i można uważać ten OT za zamknięty? :)

Pisałem że u was nie działa zmiana przez .htaccess lub php.ini (poprawnie wykonane) do problemu z tematu. No, ale ok, bo samo tłumaczenie można ściągnąć z innego miejsca.

Sprawdziłem jak się ma tłumaczenie do nowej wersji i jest podobno w 100%: https://www.prestashop.com/en/translations

Tler, nie chcę tu wychodzić na obrońcę mzone, ale jeśli chcesz mieć indywidualne ustawienia serwera to zapomnij o hostingu współdzielonym i zainwestuj w VPS lub najtańszy serwer dedykowany. Najtańsze kimsufi masz za 39.99 netto miesięcznie. Za drogo? W KEI masz pierwszy rok hostingu za 150 netto.

PS. W PrestaShop 1.5 trzeba zmienić kilka rzeczy na serwerze, by tłumaczenie działało. Dziwnie to rozwiązali, moim zdaniem nie najlepiej.

Muszę wrócić do tematu: robiłem coś przy profilu i zobaczyłem że ktoś ostatnio mi dał jedną gwiazdkę - byłem zaciekawiony za jaką wypowiedź, więc włączyłem pokazywanie ostatnich gości i okazało się że był tylko profil mzone. Ciekawe czy jeszcze przy moim koncie u nich zemścili się za post :)

Co do reszty, bo źle zrozumieliśmy się: od taniego hostingu nie chce niczego i tylko wskazałem że tam nie działa ten manewr z php.ini. A na normalny sklep zresztą lepiej wziąć coś lepszego niż tani hosting.

• 4 tygodnie później...

spróbuj hostinghouse

@miz - testowaleś u nich nową prestę 1.5.2 czy starszą? pusty (prawie) sklep wywala mi się przy dodawaniu produktów - co drugi, co trzeci. błąd 500 i info z boku o prawdopodobnym przekroczeniu limitu obciążenia konta :(

za to tłumaczenie weszło bez problemu i bez zmian na serwerze

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności