Skocz do zawartości

Jak to jest ostatecznie ze stronami flash

przemex

Rekomendowane odpowiedzi

Mam całą stronę we flash, przeszukałem całkowicie to forum, i doczytałem sie że nie da się pozycjonowac strona we flash (całych we flash), bo przeglądarki nie potrafią wglądac w kod, czytałem Wasze rady, ze sa metody wspomagajace, np. nie stosowanie kompresji flasha, wykonanie odpowiednika w html strony, w kodzie podanie <noembed> gdzie opiszemy co jest na stronie, itd, itd, itd.

ALE wszystkie opinie były zgodne że nie da się wypozycjonować strony całej we flash na dobra pozycję

A tu wpisuje hasło w google: projektowanie stron

i na pierwszej stronie w spisie wyskakuje adres

WEB DESIGN TENIT Internet - projektowanie stron www, tworzenie ...Projektowanie stron www Web Design - TENIT Internet prezentacje multimedialne Panoramy FLASH tworzenie stron systemy biznesowe bazy danych projekty ...

www.tenit.com.pl - 5k - Kopia - Podobne strony

STRONA CAŁA WE FLASH nie ma odpowiednika html, kod zródłowy normalny, nie stosuja spamu i ukrytego tekstu.

CZY TO BOSOWIE pozycjonowania ???

Posiadają tajemną wiedzę pozycjonowania Flasha, której nikt z Was nie zna ???

Jak oni to robią (chyba pytanie merytoryczne, bo i tak nikt nie zdradza swoich sekretów)

ale jak to jest idzie wypozycjonować, sam flash na pierwsza stronę legalnymi technikami (nie stosując odpowiednika html), czy nie ? bo juz nic nie rozumiem.

Sprawę załatwia b. duża ilość back linków.

https://search.yahoo.com/search?p=linkdomai...tab-web-t&x=wrt

Ponadto keywordsy sa w altach i nie na wszystkich dc są pierwsi na moim przedostatni w top10

Bossem pozycjonowania jest Kill Bill :D

Podaj stronę min 1000 zł budżetu m-c i Ci wypozycjonuję ;) i będę Twoim Bossem :D

Zobacz sobie w kody strony to raz a dwa spróbuj ich poszukać pod innymi frazami/słowami kluczowymi. Strone we flashu można wypozycjonować silnymi linkami ale na minimalna ilość fraz a ta ilość fraz zależy od siły zaplecza.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Albo idź do Pani Ewelinki Ex-perta SEO z K2 i ona powie Ci, że nie można wypozycjonować strony jeśli słowo nie występuje w treści :D

mądra i uczona kobieta ;) po studiach :D przyszłośc narodu :D

oto kolejny powód aby opuścić ten kraj :(

Mam całą stronę we flash, przeszukałem całkowicie to forum, i doczytałem sie że nie da się pozycjonowac strona we flash (całych we flash)

Słabo przeszukałeś.

Roboty (przynajmniej googlebot) normalnie indeksują zawartość tekstową plików *.swf. Technicznie rzecz biorąc na stronę we flashu nie włożysz tyle contentu co na tradycyjną stronę, dlatego jest trudniej.

Co do Tenit (firma bądź co bądź dla mnie "zza płota") - zobacz ile oni mają linków. O ile mnie pamięć nie myli, to grubo ponad 5k. Porobili sobie jakieś dziwne stronki wiosek, na każdej mają linki... Ot cały sekret.

przeglądarki nie potrafią wglądac w kod
miałeś na myśli oczywiście wyszukiwarki :>
nie stosowanie kompresji flasha
Roboty (przynajmniej googlebot) normalnie indeksują zawartość tekstową plików *.swf. Technicznie rzecz biorąc na stronę we flashu nie włożysz tyle contentu co na tradycyjną stronę, dlatego jest trudniej.
No własnie sęk w tym, że wcale nie indeksują normalnie (wspomniana kompresja, nieprawidłowo czytany HTML). Dodatkowo cały content jest w jednym pliku i nie ma ładnego podziału na podstrony, jeśli flaszka ładuje teksty dynamicznie - to już zupełnie klęska. W praktyce można założyć, że roboty nie indeksują fleszy.
w kodzie podanie <noembed> gdzie opiszemy co jest na stronie
Oczywiście nie ma takiego taga podobnie jak nie ma taga embed. Sama metoda jest niegłupia - pomijając pozycjonowanie - coraz więcej osób oglada WWW za pomocą telefonów, warto żeby chociaż adres, numer i info o co chodzi znaleźli, a kilka słów treści dla robota raczej nie zaszkodzi.
Czyli tak jak się wszędzie pisze: link, link, link.. i jeszcze raz link...
I tyle, przynajmniej jesli chodzi o większość silników.

Jak oni to robią (chyba pytanie merytoryczne, bo i tak nikt nie zdradza swoich sekretów)
Choć nie na temat ale :) chyba chciałeś napisać pytanie RETORYCZNE :)

Apropos - czytałem ostatnio na jakimś forum post, w którym były trzy krótkie odpowiedzi i autor posta poprosił: "jeśli można to poproszę o bardziej lakoniczne wypowiedzi gdyż niewiele z nich rozumiem" :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chwila chwila - a to przypadkiem nie jest tak, iż silnik google akceptuje już Flasha?

Co Masz na mysli pisząc akceptuje ? Że niby google dekompiluje pliki swf ;)

Przeważnie wieksze prezentacje we flash-u są zrobione tak, że jest doładowywany kolejny plik swf na jakiś poziom, pobierane dane texstowe lub xml, dzieki czemu nie musimy sciagac jednego wielkiego pliku swf... Ale wracajac do tematu [jak mniemam] obecnie technicznie jest niewykonalna tak zawansowana dekompilaca swf.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mimo wszystko jednak google zczytuje strony flashowe i umieszcza je w wynikach wyszukiwania - podąża także za linkami zawartymi w prezentacji...

Aczkolwiek faktem jest, iż przy swojej stronie nie widzę tekstu w wynikach wyszukiwania... Możliwe więc, że póki co wyciąga tylko getURL...

Mimo wszystko jednak google zczytuje strony flashowe i umieszcza je w wynikach wyszukiwania - podąża także za linkami zawartymi w prezentacji...
Proponuje abyś udowodnił obydwa twierdzenia nim wprowadzisz zamęt wśród nowych userów forum... Wcześniej poczytaj topiki podane przez Wojciecha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności