Skocz do zawartości

POMOŻ MI!

tobx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam drobny problem... jestem wlascicielem kilku domen... wszytskie chce sprzedac tylko propozycje znacznie roznia sie od [w/g mnie] wartosci tych domen;/ moze mi ktos pomoc??

chodzi o przykladowa wycene... przyladowa ale w miare fachowa!!

PROSZE O POMOC!

Z góry dziekuję za fachowe rady!!

www.RAY-BAN.pl

www.KLEENEX.pl

www.IFW.pl mam do zaoferowania takze domeny 2 bankow:

www.nrwbank.pl - niemiecki bank obecny w Niemczech, w Holandii, Belgii, Kanadzie, Indiach no i moze kiedys w PL

www.goldman-sachs.pl - amerykanski bank, a w zasadzie holding finansowy obecny doslownie na calym swiece tylko nie w PL:) jeszcze:)

Wszystkie domeny sa odpowiednikiem domen uzywanych przez firmy na calym swiecie...

dzieki za uwage!!

Pozdrawiam!!

. ..money.makes.me.evil.. .

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witaj mrtn!

masz racje... ale nie do konca:) sprawa tak wygladala rzeczywiscie zanim Polska do UE weszla... aktualnie następuje harmonizacja prawa miedzynarodowego - sutyacje, o ktorych piszesz mialy faktycznie w Polsce miejsce, ale byly one naruszeniem wolnej konkurencji... obecnie mozna rejestrowac takie domeny [jesli sa wolne]... w momencie, gdy firma zglosi sie po nia mozna ja sprezdac firmie lub odmowic - w przypadku odmowy ta ma prawo odwolac sie do urzedu arbitrazowego. Tyle. Podobnie jest z domenami eu. jesli jakiejs firmie podczas sunrise'a zapomni sie wykupic domene eu - kazda osoba fizyczna ma do niej takie samo prawo jak ta firma...

a co myslisz o tych domenach??

Jeżeli wejdą i zarejestrują to one bedą miały prawo a jeżeli druga strona nie bedzie miała zarejestrowanego znaku to racje ma mrtn.

Takie jest prawo koniec kropka (koszt rejestracji 500 pln),

ochrona praw rozpoczyna się w dniu wpłynięcia wniosku w formie pisemnej.

///

nimek linku nie potrzebujesz zadzwoń sobie do urzędu patentowego - miałem podobną sprawe zarejstrowałem sobie zastrzeżenie nazwy i jak ten kto podkupił mi domene .pl i ją uruchomi

to pojade z nim krótko , zwięźle i na temat :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Halo Beerbant!

Jezeli koles kupil domene zanim Ty zarejestrowales znak towarowy nic nie zdzialasz...

Jezeli to rzeczywiscie Ty wczesniej rejestrowales znak i masz odpowiednie dokumenty do przedlozenia sprawa niby jest jasna... ale! tak jak mowie mogles byc pewien swojego lat klika temu - dzisiaj wszystko idzie pod prawo europejskie i niekoniecznie odzyskasz ja od tak...

pozdrawiam!

Jesli maja zarejestrowane znaki na terenie UE tzn.: ze maja pierwszenstwo zakupu domen przed podmiotami nie majacymi praw do tych znakow... po to wlasnie jest Sunrise 1 i Sunrise 2. Po tym okresie masz takie same prawa do np.: google.eu jak wlasciciele google czy Halina z PKP...

Jesli chcesz zarejestrowac domene, sprawdz najpierw czy nie ma jej tu

https://www.eurid.eu/en/shared/documents/re...ancommision.txt

poczekaj do 7 kwietnia i dzialaj!

polecam takze: https://www.eurid.eu/en/general/howToGetEuD...ved-and-blocked

popatrzyłem na te PDFy reklamujące domeny i aż mi dech zaparło :D

każda z tych firm za samo użycie ich nazwy w domenie może zgłosić sprawę do sądu polubownego (papa do 5 tyś)

każda z tych firm może ponadto wytoczyć Ci sprawę o użycie ich logo do reklamy (w formie pdfów) raz że nie masz do tego żadnego prawa, dwa umieszczając logo przy swojej ofercie narażasz te ich wypracowane marki na rozwodnienie, trzy że używasz ich najprawdopodobniej niezgodnie z księgą tożsamości (kodeks cywilny i spółek handlowych)

jest jeszcze ustawa o własnosci przemysłowej i ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji a zgodnie z nimi najprawdopodobniej łamiesz prawo uprawnionego do oznaczenia

Jedno z czym można się zgodzić to z tym że mamy okres przejściowy i można zarejestrować sobie domenę ale też można ją szybko stracić!

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Prawo europejskie stawia pierwszeństwo do znaku towarowego tak więc

Jezeli koles kupil domene zanim Ty zarejestrowales znak towarowy nic nie zdzialasz
nijak to sie ma

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Napiszę tak - jeżeli wykupujesz taką domenę, a nie masz dobrych prawników w zasięgu ręki to możesz spodziewać się, że będziesz musiał oddać domeny nawet za darmo tym firmom. Ostatnio taki przypadek opowiadał mi znajomy. Jego firma jest z kapitałem zagranicznym i od 5 lat działa w Polsce mając wykupioną domenę --> www.nawafirmyX.pl Jakiś gość wykupił domenę www.nazwafirmyX.com.pl i umieścił tam treści erotyczne + ofertę sprzedaży tej domeny. Następnie skierował ofertę sprzedaży domeny za niezłą kasę do firmy. Firma jako duża firma zagraniczna wzięła swoich prawników - przycisnęli go do muru i gość wymiękł - ODDAŁ DOMENĘ ZA DARMO!!! :D Moje zdanie: dobry prawnik zrobi wszystko a jak jesteś skromnym "Kowalskim" to lepiej nie pakować się w takie interesy bo z firmą zagraniczną nie wygrasz... Wnioski nasuwają się same.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

oke...

juz pal licho legalnosc tego procederu...

czy ktos mi moze podac propozycje ile te domeny sa warte??

..absolutnie abstrahujac od poprawnosci ich sprzedazy...

czekam na informacje.

pzdr!

czy ktos mi moze podac propozycje ile te domeny sa warte??

obym się mylił, ale obawiam się że nic nie są warte :D edit: oczywiście mam na myśli tylko te wyraźnie związane ze znanymi markami

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Re: martinB

...kilka dni temu odbylem potezna rozmowe z BOKiem NAZWA.pl...

co sie okazuje!!

rzeczywiscie: wlasciciele firmy FIRMAX maja prawo sie sadzic i machac papierkami w urzedach arbitrazowych... wygranie takiej sprawy 1)kosztuje 2)ciagnie sie 3)jest nie na reke jak i firmy jak i wlasciciela domeny...

najczesciej domeny sa odsprzedawane za wynegocjowana kwote lub jesli domena nie jest na przedaz a jest na niej serwis postawiony wtedy uruchamiana jest procedura jej odzyskiwania... wszystko zalezy jak mowisz od zaplecza prawniczego....

rozmowa z BOKiem zakonczyla sie anegdota... b. wymowna:

"-co to jest 10 prawnikow na dnie oceanu??

-dobry poczatek..."

niech to bedzie komentarz...

re:piotrek

skoro nic nie sa warte co powiesz na to...

https://www.allegro.pl/item89574091__domena...y_dolarow_.html

na allegro takich przykladow jest mnostwo...

jak uwazasz za ile w takim razie moge puscic swoje...

czekam na rady!

dzieki wielkie z gory!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności