Skocz do zawartości

Narzędzie do usuwania linków

Rogal

Rekomendowane odpowiedzi

To narzędzie w rekach "zielonego" zrobi dużo szkody. poza tym i tak nei zastąpi żądania ponownego rozpatrzenia, które dziala po prostu szybciej i efektywniej.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...Nikt przecież nie zgłosi zaplecza ;-)

Nie mam pojęcia jak to będzie działać, ale jeżeli robie jakis automat to po co? Aby ułatwić pracę i zwiększyć jej efektywność. Tak? Po to sie robi automaty? No po to. To teraz mamy narzędzie do zgłaszania "złych" linków. Myslisz, że ktos będzie sprawdzał te złe linki? Jeżeli z wielu źródeł (SWL - Spanikowany Webmaster Linkujący) będą iść sygnały o tych "złych" linkach z jakiejś strony, to na tą stronę będzie szedł pracownik? Chyba tylko po to aby potwierdzić bana. Dużo ciekawszym będzie analizowanie żródeł linków, które nie będą zgłaszane i dopracowanie tak algo, aby te źródła właściwie oceniał ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Xann, Ty sie stary nie śmiej, w agencjach SEŁO będzie nowy etat: szpecjalista od naprawy kinkowania. Jest szansa, że stopa bezrobocia spadnie. A nie, to będzie robić ten sam człowiek, co pisze arty, stawia webmini, easydiry, zapuszcza blasty, rozmawia z Klientem, fakturuje go, siedzi na PiO i zdaje raporty prezesowi ;)

;)

tu masz rację, ciekawi mnie jaką nazwa będzie dla nowego zawodu np, killerlink czy zwykły usówacz

Marketing internetowy dla firm

Zalecamy zrzeczenie się linków przychodzących, tylko jeśli uważasz, że do Twojej witryny prowadzi duża liczba spamerskich, sztucznych lub niskiej jakości linków i masz pewność, że są one przyczyną problemów.

Niby brzmi rozsądnie, ale to "masz pewność"... Niby skąd zwykły webmaster, nie wiedzący, co to własne zaplecze i np. rotacyjne SWL-e, miałby wiedzieć, że te akurat linki mu szkodzą?

Google ma wyszukiwarkę grzebiącą w śmietniku, jakim jest internet, a ponieważ wskutek spamu algorytm nie radzi sobie z ogarnięciem tego, wymyślają coraz dziwniejsze narzędzia.

poza tym i tak nei zastąpi żądania ponownego rozpatrzenia, które dziala po prostu szybciej i efektywniej.

Z tego co wyczytałam to najpierw powinno się skorzystać z opcji disavow links, a po odczekaniu na ponowną indeksację zgłaszanych stron, wysłać zgłoszenie ponownego rozpatrzenia.

zakręcony - myślę, że część zgłaszanych stron będą sprawdzać, a reszta poleci z automatu. Dzięki temu odsieją "dobre" linki od "złych".

matematyk, a dotychczas mało razy Google nakazywało zachowania sprzeczne z tym cytatem?

Nie, dziwi mnie że niektórzy do takich rzeczy podchodzą jak do prawd objawionych. Narzędzie będziepomagało Google walczyć ze spamem, skuteczniej i taniej bo po pierwsze strony z "nienaturalnymi linkami" będą wskazywać żywe osoby a nie algorytm a po drugie, będą to robic za darmo.

matematyk, a dotychczas mało razy Google nakazywało zachowania sprzeczne z tym cytatem?

Nie, dziwi mnie że niektórzy do takich rzeczy podchodzą jak do prawd objawionych. Narzędzie będziepomagało Google walczyć ze spamem, skuteczniej i taniej bo po pierwsze strony z "nienaturalnymi linkami" będą wskazywać żywe osoby a nie algorytm a po drugie, będą to robic za darmo.

Crowdsourcing w najczystszym wydaniu. Tak jak narzędzie do edytowania map. ;)

Wszyscy tworzymy Google, pamiętajcie.

Znajdą się na pewno tacy którzy będą naparzać linkami gdzie popadnie, a potem w razie problemów zgłaszać najbardziej śmieciowe linki. Tak czy owak, narzędziem będzie można manipulować na wiele sposobów.

Poczekam na na narzędzie "wyrzekam się" ...

Jeszcze lepsze będzie "spowiadam się" :).

...

Zaraz zaraz, w tym poradniku domena jest przedstawiana w formacie https://zladomena.pl , a na blogach domain:zladomena.pl . To jak w końcu jest prawidłowo wykluczyć całą domenę?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

a ponieważ wskutek spamu algorytm nie radzi sobie z ogarnięciem tego

No popatrz a swego czasu prowadziłem spór z klakierami i nie tylko którzy trąbili o ynelygencji algo i nawet wykorzystywaniu semantyki czy innych cudów na kiju ;).

Kłania się najstarsza prawda na świecie - żadna maszyna nie zastąpi człowieka choć spora grupa lemingów twierdzi na odwrót ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

miałbym wielkie obawy, żeby użyć tego narzędzia, to jest durny pomysł wg mnie,

a raczej nie podkreśli na czerwono linków które szkodzą, więc w praktyce można równie dobrze usunąć sobie linki, które są wg. G. dobre, to jest zwykłe narzędzie do raportowania na siebie samego, cwaniaki... Wskazujemy Googlowi, które linki są złe, bo algo nie wie tego... więc jest o wiele większe ryzyko zaszkodzenia sobie samemu niż rzekome korzyści...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności