Skocz do zawartości

Narzędzie do usuwania linków

Rogal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

usunąć jak najwięcej linków... xrumer ma taką możliwość o ile pamiętam :)

spacje - otwierasz plik do edycji i podmieniasz spację na nic czyli w górnym okienku dajesz spację do dolnego nie przechodzisz i wciskasz zamień wszystko :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to narzędzie nie pomoże ci usunąć filtra :)

To na co komu takie narzędzie??? Poza podawaniem na tacy googlowi stron ze swoimi linkami, a w przypadku xrumera domen nawet pewnie nie świadomych niczego właścicieli "zaatakwoanych" forum.

P.S.

Żeby oberwać od pingiwna - wcale nie trzeba mieć dużo linków, strony bez swli, xrumerów itp. tak samo obrywają i latają...

@Jerzycz: nie wiem :)

co do edytora to działa np w wordpadzie

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgred: juz udalo mi sie do zrobic z ta spacja..:) Dzieki.

A jeszcze zapytam, nie wiesz przypadkiem kto moglby mi pomoc z usunieciem tych linkow xrumera?

Ja xrumera nigdy nie widzialem...a mam obawe, ze czlowiek ktory odpowiedzialny jest za te blasty nie bedzie chcial mi pomoc...

Dzieki za jakiekolwiek sugestie..

Przerażacie mnie 8|

Zgłaszacie linki które "zamieścił ktoś inny", czyli że jak? Pozostałe zamieściliście sami? A może też ktoś inny, ale są naturalnejsze? A później "żądacie" ponownego rozpatrzenia... :D i czekacie kilka tygodni, a jeśli nie uda się to dalej zgłaszacie, i znów "żądacie" ponownego rozpatrzenia i czekacie kilka tygodni? A potem, po kilkunastu tygodniach, kiedy strona wróci, mówicie, że to sukces i narzędzie działa?

Zdradzę Wam w tajemnicy metodę, która ma podobną skuteczność - można nic nie robić, i strona też może wrócić. Można dalej blastować, i strona też może wrócić. Itp.

Z drugiej strony cieszy mnie, że marnujecie swój czas na takie pierdoły a jeśli to skuteczne, to szczerze gratuluję. Wg mnie skuteczności czegoś takiego w żaden sposób nie da się potwierdzić statystycznie, a pracownikom Google już dawno przestałem ufać, więc jak dla mnie jest bezużyteczne.

Zdradzę Wam w tajemnicy metodę, która ma podobną skuteczność - można nic nie robić, i strona też może wrócić. Można dalej blastować, i strona też może wrócić. Itp.

Mam inne zdanie na ten temat.

Trzeba wykazać się skrajną naiwnością żeby skorzystać z tego. Jeżeli przeszkadzają Wam słabe linki istnieje od lat bardzo prosta recepta na to.

Nie ślijcie spamraportów na siebie, nie idźcie tą drogą ;) Zamiast tego ruszcie odrobinę głową ;)

nihil fit sine causa

Wg mnie narzędzie to bardzo się przyda w przypadku gdy czyjaś strona została wykorzystana do zamieszczenia "złych" linków bez jego wiedzy. Właśnie mam taki przypadek. Ktoś zamieszczał w komentarzach linki a później robił koło i odsyłał linki do mojej skomentowanej strony.

Właśnie mam taki przypadek. Ktoś zamieszczał w komentarzach linki a później robił koło i odsyłał linki do mojej skomentowanej strony.

Trochę nietypowo, ale zamieszczanie spamerskich linków z różnych powodów do nieswoich stron w ciągu ostatnich kilku miesięcy dzięki Google stało się powszechnością.

Wg mnie narzędzie to bardzo się przyda w przypadku gdy czyjaś strona została wykorzystana do zamieszczenia "złych" linków bez jego wiedzy

Nie wiem czy się komuś przyda jeżeli nie pomaga i nie ma pozytywnego wpływu.

Wszyscy tu upatrują wśród przyczyn swli, xrumerów, a widziałem frazy, które obrywały mając 5 linków. Mam strony nie linkowane w ogóle od lat, też odczuwają nowy algorytm i to wyraźnie. Nie bądźcie naiwni to narzędzie wam nie pomoże, bo jego cel jest inny..., a Google nie wycina masowo stron dla poprawy jakości wyników - bo tą akurat mają w d.. jakby było inaczej to bym na każde wpisane słowo nie widział w top10 zaindeksowanych sztucznie generowanych wyników szukania z baz firm zajmujących połowę topa w serpie. Masowe wycinanie stron jest prowadzone w określonym celu - Adshit$$, ale to ciekawy sposób - doprowadzić do znienawidzenia przez klientów, by zmusić ich do kupowania usługi... dla mnie niepojęte...

Nie wiem czy się komuś przyda jeżeli nie pomaga i nie ma pozytywnego wpływu.

Czy jest ktoś jeden, kto otrzymał info o złych linkach, zrobił disavow i otrzymał z gwt informacje, że został zdjęty filtr ?

Nie pytam tu o przypadki 'wysłałem i strona wróciła', ale konkretnie o odpowiedź z gwt, że już jest OK po zrobieniu disavow.

Właśnie podpiąłem jedną stronę do GWT i otrzymałem zaległą informację z kwietnia o linkach :). Widać, ze z tym jak z postępowaniem administracyjnym :) - nie odbierając poleconych spraw nie zatrzymasz.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@mario - przeciez to wiadomo ze GWT to jest raczej dla webmastyerow niz dla G i akurat uzywanie GWT lubie bo wiem ile wie o stronie i spamie G ;) Ja nigdy nie slalem spam raportow, disavow, czy innych "listow intencyjnych" do Googla. Generalnie wyrywam takie strony glownie nawalajac wiecej dobrych linkow z roznych lokalizacji z roznymi anchorami. Ostatnio moim ulubionym zajeciem jest walenie anchorami typu Google, Wikipedia, Facebook, Tweeter, etc w zafiltrowane strony ;) Tak zeby przypadkiem nie uzywac czegos co moze sie G kojarzyc ze spamem ;P

search_auditor_500x80_bf.png

Właśnie dodałem niechciane linki i zgłosiłem witrynę do ponownego rozpatrzenia. Teraz pytanie - czy otrzymam jakąś informację w panelu GWT o tym, że przyjęli moją listę niechcianych linków?

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

Właśnie dodałem niechciane linki i zgłosiłem witrynę do ponownego rozpatrzenia. Teraz pytanie - czy otrzymam jakąś informację w panelu GWT o tym, że przyjęli moją listę niechcianych linków?

Te zgłaszanie i tak nic nie daje - przynajmniej w 95% przypadków.

Dlaczego? To tu już na forum wielokrotnie omawiano.

Jednym z ważnych czynników żeby go nie używać, że jest to poprostu odkrywanie 'własnych kart'. Gdyby to były przyciski blokujące przy niechcianych adresach bezpośrednio w narzędziu to może by to jeszcze miało jakiś sens - zreszta takie gadanie nie ma sensu - działanie google nie są skierowane na dobro uzytkownika a tylko na swoich akcjonariuszy, więc najważniejsze są $$$$$$.

Pozdrawiam

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności