Skocz do zawartości

Erbit, Jimmi, Jacolok, Heltz + Kill + SEO.pl + Intruder2600

sir nimek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Jak obiecałem wystawiam stronę firmy, której jestem współtwórcą.

www.hi-arte.pl - oczywiście zapraszam do współpracy :D

Szczególnie zależy mi na opini osób ze spotkania SEO w lodzi oraz Killa, Michała i ludzi z SEO.pl

Nie chodzi mi o analize seo tylko wrażenia ze strony - pozdrawiam

Intruder na Twoją opinię też liczę

Jak cos szczególnie niemiłego to na PW :D

Zapomniałem jeszcze o paru ważnych osobach Piotrek - Jeż, MMP i kazur

To chyba wszyscy na których opni mi szczególnie zależy.

Bym zapomniał jeszcze zeus i mrtn.

Każdy może dorzucic swoje 3 grosze - każda opinia jest cenna. Z góry dzięki

Pierwsza uwaga:

szkoda, że pytasz tylko wybranej grupy osób

Druga uwaga:

treść napisana nieodpowiednią czcionką (może też nieodpowiednia wielkość) - czyli za mało czytelna

Trzecia uwaga:

dźwięk jest zbyt drażniący. Dla przykładu posłuchaj tego -> www.mug.pl

Nie uwzględniając tych uwag oceniłbym na 8/10 - czyli ogólnie podoba mi się.

mimo ze nie ma mnie na liscie wyraze swoja opinie :D

koncepcja ciekawa, tak slyszna koncepcja ale niepodoba mi sie ten nadmiar czerwieni

pierwsze skojarzenia to masakra na drodze z ukrzyzowanym gosciem a pozniej to juz w zaleznosci od podstron masakra na dworcu, masakra w biurze, masakra na lotnisku ...

"Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem"

Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie.

rzeczywiście pozostali mogą się czuć odosobnieni :D

skoro zostałem wezwany do tablicy to odpowiem krótko: jako wizytówka zwykłej agencji reklamowej mogłaby być, choć wydaje mi się że powinna być hmm... dynamiczniejsza :D

nie wiem jak strona będzie się ładowała przy słabszym niż moje łączu

trochę dziwna nawigacja (od prawej do lewej) :)

jeśli ktoś spędzi kilka chwil na stronie dziwięk może sprawić że jego samopoczucie się pogorszy :)

dla przykładu podam dwie inne strony które mi się podobają:

- https://www.discipline.pl/

- szablon numer 10490

Ciężko mówić o potrzebie czytelności przekazu strony, czy łatwej nawigacji w tej branży - przykładowo strona firmy https://www.heureka.pl/ zbiera masę nagród o czym informowaliśmy tutaj a ja nie potrafię się po niej poruszać, pewnie mam za cienkie łącze...

myślę że najwięszym atutem agencji powinna być kreatywność, tym powinna odzwierciedlać się strona

coś powinno - nie wiem - wskoczyć na ekran, ruszać się, być w interakcji z Internautą - generalnie zaskoczyć mnie tak abym pokazał Twoją stronę wszystkim których znam, a oni oglądali ją z rozdziabionymi buziami i pokazywali swoim znajomym :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

heureka i te nagrody - masakra :-)

na początku właczyłem stronę i siedzę i zastanwiam się, że musze oddać monitor do reklamacji (świecące subpixele) a nagle subpixele zaczeły mi się poruszać) ale się zdziwiłem :-).

Potem jak najechałem myszką to na kompie 1,5 GHZ porcesorem odswieżało kursor raz na 5 sekund.

Menu nie można znależć. Typowy przykład strony, która zdobywa nagrody, ale nie nadaje się wogóle do używania :-).

To przykład w jakim kierunku nie nalezy iśc :-).

discipline.pl - bardzo miłe dla oka

szablon numer 10490 - bardzo ładny ! - zwracam wszystkim uwagę (abstrahując od czasu ładowania) jak szybko dzieje sie animacja.

Swoją drogę ciekawi mnie jak takich wypasionych stron we flashu mają używac użytkownicy sieci bezprzewodowych w stylu orange itp ?

- tło muzyczne imho do zmiany, kojarzy mi się z Diablo I, zaraz mi jakieś zombie wyskoczy z topu :D Trochę senne.

- Pomyśl, że jakaś osoba zagląda na tę stronę po raz tzreci i chce się dostać do jakiejś informacji - musi za każdym razem przechodzić przez te znikajki, przejścia, przesuwania. Takie cosie są bajeranckie, lecz mało praktyczne. Trzeba to przyspieszyć.

- Po minucie szukania nie znajduję portfolio. Nie ma?

- Czcionkę bym dała dynamic, albo ustawiła teksty na pełnych współrzędnych, coby się tekst nie rozmazywał.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Niestety szybko zorientowałem się o co chodzi w nagrodach jakie wręczają sobie agencje interaktywne.

Polega to mniej więcej na tym.

robisz strony dla duzych bogatych i znanych firm? Jeśli kosztowała dużo pieniędzy i koledzy z innych podobnych agencji Cie lubią to masz nagrody i jeszcze więcej dużych i znanych firm jako klientów.

Uwaga. Powyższa zasada nie obowiązuje cię jeśli jesteś ojcem Rydzykiem :D i masz super "portal" radiomaryja.pl

Wg mnie na nagrody w pełni zasłużył maxweber za pdk.pl

Portfolio jest, ale nie chcę w necie umieszczać, bo na klientów z netu nie stawiam.

sir nimek, stronę heureki podałem jako przykład w którym potrzeba nawigacji czy czytelności stoi na ostatnim miejscu a mimo to zbiera same wyróżnienia i nagrody :D

ciekawe rozwiązania:

- szablon 9018

- szablon 8919 :D

- monitorek na https://kusnierczyk.com/menupl.html

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Co do stronki hi-arte - mi się w miarę podoba (chociaż jestem ślepawy nieco, więc grafiki dobrze nie ocenię). Bardzo proste efekty, ale wygląda to dobrze, nawiguje się nienajgorzej (slogan między działami jest krótko), czytelność tekstu - nie ma problemu, bo teksty krótkie, ciekawe zdjęcia, ładuje się i smiga dość sprawnie (PIII 1Ghz, przypchane łącze 1mbit/s). Taka ilość tekstu pokazana na niefleszowej stronie nie byłaby zupełnie ciekawa, a tu wygląda jak trzeba. Jedyny ważny zarzut - dźwięk - do wywalenia :D

Poza robocikiem idącym w stronę ekranu nie ma nic. Mógłby choćby czasem robić coś nietypowego. Ładowanie wielkiej paczki tylko dla pojedyńczego efektu to nienajlepszy pomysł (podobnie jest na discipline :) tylko paczka sporo mniejsza)
Swoją drogę ciekawi mnie jak takich wypasionych stron we flashu mają używać użytkownicy sieci bezprzewodowych w stylu orange itp
Wyłączyć flasha :D (w przypadku przeglądarki w telefonie wogóle plugina flasha zazwyczaj nie ma) jesli nic się nie pojawi - trudno, wina autora strony. Poza użytkownikami GPRSów problem dotyczy też niektórych niepełnospranych. Ale to temat na zupełnie inną dyskusję... Fajnie by było gdyby flashblock pokazywał zawartość alternatywna zamiast prostokąta. Jeśli chodzi o płacenie za transfer - czasem jest wersja lo-fi - i to się chwali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności