Skocz do zawartości

Jakie reklamy jako dodatek do sieci evolution?

kmajewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prowadzę witrynę o dość wąskim temacie, jest to mało popularny na świecie, bardziej w Polsce i Rosji system operacyjny na smartphone-y samsunga. Obecnie jest to największe forum w PL, należy też do ścisłej światowej elity (niestety tylko 13% odwiedzin jest zza granicy). Obecnie współpracuję delikatnie z AdKontekst (Kilka linków, intertext), adtaily (które ostatnimi czasy coś u mnie pada na pysk) i siecią EvolutionMedia. Co do AK, AD nie mam zastrzeżeń to Evo pokrywa serwis jedynie w 45-55%. W związku z tym naturalnym jest, że prawie połowa ruchu marnuje się bez przestrzeni reklamowej i trzeba coś z tym zrobić. Aktywnie uczestniczę w życiu PiO, może nie piszę za dużo, ale nadrabiam setkami odsłon które co dzień wykonuję :) Niestety, czasem lektura nie daje nic dobrego i czym się nie zainteresuje okazuję się, że albo ktoś miał problemy z wypłatą, albo przekierowaniami/wirusami. Wstępnie jestem zainteresowany CPC i CPM z naciskiem na CPM. Patrząc na odbiorców przy CPC najlepiej sprawdzą się urządzenia mobilne, komputery, sieci komórkowe, akcesoria i tego typu rzeczy. przy CPM nie ma to aż tak wielkiego znaczenia, ale warto by choć po części reklama miała coś wspólnego z tematem serwisu. Nie mają dla mnie znaczenia język, umowy, paypal, konto czy czek. Ważne by sieć była wypłacalna, zarobki w miarę "normalne jak na nasze realia" i bez wirusów/przekierowań. Głównie potrzebuję jednostek od 250x250 do 300x600, 160x600 do 240x600, 700x100 do 750x200. Nie przewiduję dodatkowo nic wysuwanego (bo już mam) ani wyskakującego, jedynie dodam contentstream do zaślepek autopromocyjnych.

Powiecie pewnie, że powinienem testować, testować i jeszcze raz testować. Przez 2 lata właśnie tak robiłem, ale teraz gdy podpisałem stosowne umowy i serwis jest dość mocno obładowany reklamami jedyne co mogę zrobić to wrzucić nowe reklamy przez evo, w momencie gdy nie będzie ich reklamy pojawi się kampania zastępcza. I głównie przez to nie mogę sobie potestować. Mam nadzieję, że pomożecie mi swoją wiedzą i razem dopasujemy jakieś 2-3 programy z których wybiorę tej najodpowiedniejszy.

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności