Skocz do zawartości

Minimalny mies. budżet na pozycjonowanie w dobrej firmie

BlogerSEO

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiej kwoty miesięcznej przeznaczonej na pozycjonowanie (abonament), dobre firmy będą zainteresowane pozycjonowaniem?

Dla jednych pewnie to będzie np. 1.xxx zł dlatego pytam o tańsze oferty, ale nie na tyle tanie, żeby potem tego żałować, tylko żeby być zadowolonym i nastawić się na dłuższą współpracę.

Zależy czego oczekujesz i w jakiej branży działasz. Jeżeli mało konkurencyjnej, budżet w wysokości 500zł miesięcznie powinien wystarczyć. Jak w najbardziej konkurencyjnych, kwoty zaczynają się od kilku tysięcy złotych miesięcznie.

Podaj więcej szczegółów, możesz również na PW, wyślemy swoją ofertę.

2-3 tysie ... ale kosmetyka to branża bardzo szeroka

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Znając życie chcesz zdobyć dużo odwiedzin a nie masz odpowiedniego budżetu wiec pozostaje ci albo porządnie poczytać forum i zacząć testy albo uzbierać konkretniejszą kasę na pozycjonowanie przez firmę

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Ja słyszałem o dobrych, uczciwych i skutecznych firmach już za 9,90 zł. Ale nigdy ich nie sprawdzałem.

Na allegro można trafić.

Poniżej link do opisu jednej z takich firm.

https://www.forum.opt...etelny-partner/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dlatego pytam, żeby nie trafić na firmę z allegro tylko dobrą firmę. Czy usługi seo nie można porównać do zakupu produktu x na zasadzie.... od tej ceny jak dobrze poszukasz, to znajdziesz dobrą firmę seo.... ale raczej nastaw się na tyle... od... do...

Śmiesznie się to czyta, prawda jest taka, że w PL rynek SEO jest taki, że nie zdziwiłbym się jakbyś dostał oferty typu "krem na zmarszczki" za 10 pln a "krem" (wiem, głupia fraza) za 15 pln. Jest multum firm, które ściągnęły darmową listę katalogów i obok "tworzenie stron www" dopisały sobie "pozycjonowanie", zatrudniły studenta za 500pln z umowy o dzieło i świadczą "profesjonalną usługę".

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Taką odpowiedź chciałbym usłyszać. Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić? Czy są dobre firmy, uczciwe i skuteczne, które zainteresują się pozycjonowaniem od 200 zł miesięcznie?

Od tego zaczęła się moja przygoda z SEO, pewna znana firma na P.. podpisała ze mną umowę na pozycjonowanie 4 proste frazy (na 3 z nich wejścia zajęło mi ok miesiąc) , po 4 miesiącach bez efektu uznali ze ze stroną coś jest nie tak, więc wziąłem się sam do roboty ;)

Z każdym budżetem da się coś zrobić, za 200zł nie możesz oczekiwać fajerwerków, ale pozycjonowanie 2 średnich lub 4-5 b. łatwych fraz dających dodatkowe kilkaset wejść miesięcznie. W większości firm SEO minimalny budżet żeby nawiązać współpracę to 300zł miesięcznie, ale za 200zł też znajdziesz firmy. Najprościej: ustal dokładnie maksymalny budżet miesięczny, pomyśl czy po kilku miesiącach nie możesz go zwiększyć i o ile. Opisz dokładnie swoje oczekiwania oraz budżet w dziale ogłoszenia i zlecenia, na pewno znajdziesz ofertę która spełni Twoje oczekiwania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności