Skocz do zawartości

Trust Rank - czy ma znaczenie w pozycjonowaniu?

zimi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmmm... ja raczej nie wyczytałem, że ktokolwiek Ci napisał, że nie przywiązuje wagi do zaufania Googla... raczej wszyscy "delikatnie" Ci pokazują, że ten parametr nie jest mierzalny w sposób bezpośredni tym czy innym narzędziem i jest tak samo wirtualny jak PageRank Prediction, który również się znajduje w podanym przez Ciebie serwisie ;)

a przy okazji koledzy pokazali Ci, jak w prosty sposób sprawdzić jakość takiego narzędzia ;)

głównym narzędziem w SEO jest głowa: jak o tym zapomnisz, to każde narzędzie będzie "nieidealne".

dymna.jpg

tym czy innym narzędziem

Chodziło mi o duskusję na temat wpływu TR na pozycjonowanie.

Pewnie , że TR jest trudno zmierzyć. Kiedyś też trudno było zmierzyć PR ( różne narzędzia dawały różne wyniki)

Po jakimś czasie pojawią sie dobre narzędzia do badania TR jeżeli ma on wpływ na pozycję.

qrcze, też mnie zaintrygował... @zimi rozwiniesz ten wątek? Ja myślałem, że PR był od zawsze nadawany przez gugiela, ale być może moje narzędzia to właśnie te nieprawidłowo działające...??

dymna.jpg

początkujący my nic nie wiemy bo cytat z postu wyżej:

Ale na tym forum są ludzie ograniczeni i tylko Cię wyśmieją jeśli myślisz inaczej niż oni.

:D, nie wiemy ze PR pokazywany blednie :D (czasami), zastanawia mnie temat ograniczenia, chyba tu chodzi o ograniczenia w zdolności logicznego myślenia, mam sąsiada któremu czasami daje na wino, on mówi że jestem zaje---isty, teraz się zastanawiam kto mówi prawdę, ten jogurt co mówi ze jesteśmy ograniczone, czy sąsiad co się ciesze z 5 ZL na tanie wino?

Pewnie trust rank istnieje i nawet byłby całkiem pomocny niestety cieżko mierzalny jest i pewnie dziesiątki czynników na to wpływają :) Co może wpływac na TR , moze stałość linków do naszej strony, dobry CTR, jaki regularny wzrost odwiedzin strony kto wie ?

a pagerank prediction super jakby to była prawda bo dla mojej perełki mam go na pr8 haha marzenia ścietej głowy :)

MaxPan jesteś zaj.....bisty

MaxPan przypomina mi to fragment wywiadu z programu Wojewódzkiego przeprowadzanego z dziwną starszą kobietą o kolorowych włosach i śmiesznym makeup. Ona zamiast "super" użyła słowa "ładna".

TR:

youtube.com/watch?v=p8mUXQzwEvs

youtube.com/watch?v=ALzSUeekQ2Q

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Chodziło mi o duskusję na temat wpływu TR na pozycjonowanie.
Pozycjonowanie to jest zespól czynności / prac, więc ten parametr na to nie ma żadnego wpływu ;)

Jak chodzi o pozycjonowanie TR możesz rozważać w kontekście linków zamieszczonych na stronach o wysokim TR, więc takie linki są "mocne". Dlaczego - dlatego, że strony z wysokim TR <stąd ten parametr> są "zaufanymi" w google, więc jak strona zaufana poleca inny serwis / stronę w tym wypadku za pomocą linka oznacza, że strona polecana też jest wartościowa.... Przynajmniej tak w teorii to wygląda.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności