Skocz do zawartości

zmiana adresu, przekierowanie

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W jaki sposób bezpiecznie przekierować stary alias (www.domena.prv.pl) na nową domenę (www.domena.pl)?

Jaką składnię powienien mieć plik .htaccess ?

Czy stosować składnię taką jak przy przenoszeniu każdej innej domeny?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

thor_in

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Z tego co mi sie wydaje to na prv daja teraz hosting wiec mozna w php ustawic przekierowanie 301.

Zgadza się, ale przekierowania 301 tam się chyba nie da ustawić. Pliki .htaccess są zabronione a na główki header nie są czytane.

Skoro w takim razie nie da się przenieść PR z aliasu prv.pl na nową domenę, to czy w związku z tym dobrym rozwiązaniem było by usunięcie aliasu prv.pl z indexu google poprzez "automatic URL removal system" w celu uniknięcia duplicate content na nowej domenie no i rozpoczęcie pracy nad nową domeną?

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Dawniej: www.musicakurs.prv.pl

dzisiaj: www.musicakurs.org

Na chwilę obecną skierowałem alias na katalog, gdzie w htaccess jest ustawione przekierowanie 301 na nową domenę. Alias jest z wyłączonym maskowaniem.

<?
Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
Header( "Location: https://musicakurs.org" );
?>

Taki nagłówek umieściłem w pliku index w katalogu, do którego kieruje alias musicakurs.prv.pl.

Oraz wyłączyłem o w opcjach prv.pl maskowanie.

PS. Próbowałem przez samodzielny plik .htaccess z treścią

Redirect 301 / https://www.musicakurs.org/

ale niestety nie działało. Ładowała się pusta strona z title i opisem podanym w formularzu prv.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności